Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Britney Spears în trailer-ul noului documentar realizat de The New York TimesBritney Spears și controlul exercitat de tatăl artistei asupra vieții sale au devenit subiectul unui documentar - TRAILER Katy Perry la concertul de celebrare a inaugurării lui Joe BidenKaty Perry, Bruce Springsteen, Bon Jovi și Foo Fighters au cântat la evenimentul de inaugurare a mandatului lui Joe Biden - VIDEO Jennifer Lopez la învestirea lui Joe BidenJennifer Lopez a cântat la învestirea lui Joe Biden, emoționând publicul cu un mesaj în spaniolă - VIDEO Lady Gaga canta imnul SUA investire Joe Biden 2021Urmăreşte-o pe Lady Gaga cântând imnul SUA la investirea lui Joe Biden - VIDEO Anthony Hopkins și Jodie Foster în cadrul seriei "Actors on Actors"Anthony Hopkins și Jodie Foster reuniți după 30 de ani de la "Tăcerea mieilor" - VIDEO Billie Eillish / RosaliaBillie Eilish și Rosalia lansează piesa "Lo Vas a Olvidar", de pe soundtrack-ul "Euphoria"

Abba purta costume înzorzonate pentru a evita plata impozitului

Pantalonii strălucitori, combinezoanele cu paiete și pantofii cu platforme adăugau fiecărei apariții Abba un plus de vizibilitate. Orice fan își amintește probabil de costumațiile înzorzonate ale suedezilor, ce au trasat la vremea respectivă trenduri în modă. Cu toate acestea, membrii Abba consideră că vestimentația lor de atunci era "oribilă", fiind aleasă doar pentru a evita anumite taxe și impozite.

ABBA

Stilul vestimentar poate fi influențat radical de legi și impozite. În cazul membrilor Abba, de exemplu, alegerea ținutelor se făcea în așa manieră încât costurile implicate să poată fi deduse. În perioada de glorie a trupei, legile din Suedia permiteau evitarea plății impozitului pe haine, câtă vreme respectiva costumație era suficient de "scandaloasă" pentru a nu putea fi purtată pe stradă.

Conform volumului "Abba: The Official Photo Book", ce va apărea pe piață în martie anul acesta, membrii formației considerau că vestimentația lor era "oribilă".

 "Dacă e să vă spun o opinie sinceră, arătam ca niște nebuni în acei ani. Nu cred că a mai urcat cineva pe scenă purtând costume atât de urâte", a declarat Björn Ulvaeus.

"Abba: The Official Photo Book" marchează aniversarea a 40 de ani de la câștigarea concursului Eurovision cu piesa "Waterloo". Volumul are 460 de pagini și 600 de fotografii, dintre care 100 vor fi dezvăluite în premieră. Ediția specială a cărții va veni împreună cu un DVD ce va include un documentar în imagini. Cartea poate fi precomandată de pe Amazon la prețul de 20.76 de lire.

Aniversarea Abba ar putea fi sărbătorită și printr-o reunire a trupei. Conform unui interviu acordat de Agnetha Faltskog publicației germane Welt am Sonntag, membrii trupei au luat în considerare această posibilitate, fără a se ajunge însă la o decizie.

"Există niște planuri pentru a sărbători această aniversare. În acest moment, însă, nu știu dacă ele se vor schimba pe parcurs."

ABBA a luat ființă în Stockholm în 1972. Trupa a lansat de-a lungul carierei 8 albume de studio, vânzând peste 380 de milioane de discuri în întreaga lume. Formația s-a destrămat în 1982.

ABBA - "Waterloo" (Eurovision 1974)

Citește mai multe despre ABBA
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Anette Olzon, fosta solistă Nightwish, a lansat primul clip solo - Lies

Anette Olzon (ex-Nightwish) va lansa pe 26 februarie primul album solo intitulat "Shine". Primul single care beneficiază de un videoclip...

Închide