Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Abba purta costume înzorzonate pentru a evita plata impozitului

Pantalonii strălucitori, combinezoanele cu paiete și pantofii cu platforme adăugau fiecărei apariții Abba un plus de vizibilitate. Orice fan își amintește probabil de costumațiile înzorzonate ale suedezilor, ce au trasat la vremea respectivă trenduri în modă. Cu toate acestea, membrii Abba consideră că vestimentația lor de atunci era "oribilă", fiind aleasă doar pentru a evita anumite taxe și impozite.

Publicat

pe

ABBA │ FOTO: thankyouabba.blogspot.com

Stilul vestimentar poate fi influențat radical de legi și impozite. În cazul membrilor Abba, de exemplu, alegerea ținutelor se făcea în așa manieră încât costurile implicate să poată fi deduse. În perioada de glorie a trupei, legile din Suedia permiteau evitarea plății impozitului pe haine, câtă vreme respectiva costumație era suficient de "scandaloasă" pentru a nu putea fi purtată pe stradă.

Conform volumului "Abba: The Official Photo Book", ce va apărea pe piață în martie anul acesta, membrii formației considerau că vestimentația lor era "oribilă".

 "Dacă e să vă spun o opinie sinceră, arătam ca niște nebuni în acei ani. Nu cred că a mai urcat cineva pe scenă purtând costume atât de urâte", a declarat Björn Ulvaeus.

"Abba: The Official Photo Book" marchează aniversarea a 40 de ani de la câștigarea concursului Eurovision cu piesa "Waterloo". Volumul are 460 de pagini și 600 de fotografii, dintre care 100 vor fi dezvăluite în premieră. Ediția specială a cărții va veni împreună cu un DVD ce va include un documentar în imagini. Cartea poate fi precomandată de pe Amazon la prețul de 20.76 de lire.

Aniversarea Abba ar putea fi sărbătorită și printr-o reunire a trupei. Conform unui interviu acordat de Agnetha Faltskog publicației germane Welt am Sonntag, membrii trupei au luat în considerare această posibilitate, fără a se ajunge însă la o decizie.

"Există niște planuri pentru a sărbători această aniversare. În acest moment, însă, nu știu dacă ele se vor schimba pe parcurs."

ABBA a luat ființă în Stockholm în 1972. Trupa a lansat de-a lungul carierei 8 albume de studio, vânzând peste 380 de milioane de discuri în întreaga lume. Formația s-a destrămat în 1982.

ABBA - "Waterloo" (Eurovision 1974)

Muzică nouă

ABBA revine cu două piese noi şi un album nou după 40 de ani

Teaserele cu privire la revenirea formaţiei ABBA s-au concretizat astăzi, pe 2 septembrie 2021. Trupa suedeză a lansat două piese noi, "I Still Have Faith In You" şi "Don't Shut Me Down". Ele prefaţează un nou album, "ABBA: Voyage", dar şi un turneu global, care va avea loc în următorul an. Avem detalii în articol.

Publicat

pe

Videoclip ABBA I Still Have Faith in You
Videoclip ABBA I Still Have Faith in You │ FOTO: ABBA

În 2017 ABBA anunţa prima intenţie de reunire, dar asta în formă digitală şi în 2019. Ar fi trebuit să aibă loc o reprezentaţie sub formă de avataruri digitale, sau mai bine zis "Abbataruri". Turneul de reuniune a fost amânat, dar în 2018 venea o veste bună: erau confirmate două single-uri noi, "I Still Have Faith In You" şi "Don't Shut Me Down". Ulterior fanii aveau să primească promisiunea a 5 noi track-uri şi acum apare perspectiva unui album nou complet, cu 10 piese.

Azi putem asculta primele două single-uri, în formula cu toţi cei 4 membri reuniţi. Ei au creat "ABBA: Voyage", un album cu muzică nouă, primul de acest gen după o pauză de 40 de ani. Va sosi pe 5 noiembrie 2021 prin Universal şi artiştii au oferit detalii despre acest LP într-o conferinţă transmisă live pe web.

Iată câteva dintre declaraţiile lor:

Benny Anderson: Întâi am înregistrat două piese, apoi mi-am zis că ar fi bine să mai înregistrăm şi altele, ce ziceţi fetelor? Ele au fost de acord şi apoi a apărut şi ideea unui album complet.

Bjorn Ulvaeus: Prima piesă, "I Till Have Faith In You", ştiam chiar atunci când Benny a cântat instrumentalul că trebuia să fie despre noi. E despre momentul când îţi dai seama că e neconceput să fii unde suntem noi. Nici o imaginaţie nu ar putea visa asta: să lansezi un album nou după 40 de ani şi să rămâi cel mai bun prieten cu ceilalţi şi să te bucuri de compania lor, având loialitate totală. Cine a mai avut parte de asta? Nimeni.

Formaţia a confirmat şi că vom găsi o piesă de Crăciun pe noul disc, sub numele de "Little Things". ABBA s-a reunit în formula Benny Anderson, Bjorn Ulvaeus, Agnetha Faltskog şi Anni-Frid "Frida" Lyngstad. Toţi au realizat capturi prin tehnica motion capture pentru a crea o experienţă de concert virtual. Unul dintre primele concerte confirmate are loc pe Queen Elizabeth Olympic Park pe 27 mai 2022. O versiune digitală a celor 4 artişti va interpreta noile piese alături de o orchestră live.

Show-ul va include 22 de melodii şi va fi doar începutul unui turneu. Captură corpurilor artiştilor s-a realizat folosind 160 de camere, timp de 5 săptămâni, în vreme ce muzicienii au cântat în repetate rânduri toate piesele din discografie. Echipa tehnică a capturat fiecare micro gest pentru a reda fidel mişcările ABBA.

ABBA a fost activa între ani 1972 şi 1983, revenind în 2016 după o lungă pauză. În 1974 a fost primul câştigător din Suedia al concursului Eurovision cu piesa "Waterloo". Grupul a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame în 2010.

Citește în continuare

Trending