Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Abba purta costume înzorzonate pentru a evita plata impozitului

Pantalonii strălucitori, combinezoanele cu paiete și pantofii cu platforme adăugau fiecărei apariții Abba un plus de vizibilitate. Orice fan își amintește probabil de costumațiile înzorzonate ale suedezilor, ce au trasat la vremea respectivă trenduri în modă. Cu toate acestea, membrii Abba consideră că vestimentația lor de atunci era "oribilă", fiind aleasă doar pentru a evita anumite taxe și impozite.

Publicat

pe

ABBA │ FOTO: thankyouabba.blogspot.com

Stilul vestimentar poate fi influențat radical de legi și impozite. În cazul membrilor Abba, de exemplu, alegerea ținutelor se făcea în așa manieră încât costurile implicate să poată fi deduse. În perioada de glorie a trupei, legile din Suedia permiteau evitarea plății impozitului pe haine, câtă vreme respectiva costumație era suficient de "scandaloasă" pentru a nu putea fi purtată pe stradă.

Conform volumului "Abba: The Official Photo Book", ce va apărea pe piață în martie anul acesta, membrii formației considerau că vestimentația lor era "oribilă".

 "Dacă e să vă spun o opinie sinceră, arătam ca niște nebuni în acei ani. Nu cred că a mai urcat cineva pe scenă purtând costume atât de urâte", a declarat Björn Ulvaeus.

"Abba: The Official Photo Book" marchează aniversarea a 40 de ani de la câștigarea concursului Eurovision cu piesa "Waterloo". Volumul are 460 de pagini și 600 de fotografii, dintre care 100 vor fi dezvăluite în premieră. Ediția specială a cărții va veni împreună cu un DVD ce va include un documentar în imagini. Cartea poate fi precomandată de pe Amazon la prețul de 20.76 de lire.

Aniversarea Abba ar putea fi sărbătorită și printr-o reunire a trupei. Conform unui interviu acordat de Agnetha Faltskog publicației germane Welt am Sonntag, membrii trupei au luat în considerare această posibilitate, fără a se ajunge însă la o decizie.

"Există niște planuri pentru a sărbători această aniversare. În acest moment, însă, nu știu dacă ele se vor schimba pe parcurs."

ABBA a luat ființă în Stockholm în 1972. Trupa a lansat de-a lungul carierei 8 albume de studio, vânzând peste 380 de milioane de discuri în întreaga lume. Formația s-a destrămat în 1982.

ABBA - "Waterloo" (Eurovision 1974)

Comentează

Trending