Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Vans lansează linia de încățăminte Beatles - "Yellow Submarine"

Cei de la Vans vor lansa o colecție customizată cu imagini din celebrul film animat "Yellow Submarine", inspirat de hitul trupei The Beatles. Noile modele vor apărea în primăvară.

Publicat

pe

The Beatles - Yellow Submarine colectie Vans 2014
The Beatles - Yellow Submarine colectie Vans 2014 │ FOTO: www.rollingstone.com

În prima săptămână a noului an, compania Converse a anunțat că va lansa o nouă linie de teniși Black Sabbath, inspirată din artwork-urile albumelor lansate de trupă în formula originală. Acum, este rândul celor de la Vans să prezinte o colaborare cu o emblemă a muzicii rock. Astfel, pe 1 martie, aceștia vor lansa o colecție inspirată de "Yellow Submarine", filmul animat realizat în 1968 după hitul trupei The Beatles. Aceasta va fi formată din 4 modele diferite, cu prețuri cuprinse între 65 și 75 de dolari, cea mai scumpă pereche fiind cea pe care apare o ilustrație cu cei 4 membri Beatles.

The Beatles - Yellow Submarine colectie Vans 2014

The Beatles - Yellow Submarine colectie Vans 2014 │ FOTO: www.rollingstone.com

Recent, Paul McCartney și Ringo Starr au cântat împreună la gala de decernare a Premiilor Grammy 2014, ce s-a desfășurat pe 26 ianuarie în Los Angeles. Cei doi au interpretat single-ul "Queenie Eye", extras de pe noul album al lui McCartney, "New".

Compusă de Lennon și McCartney și piesa "Yellow Submarine" a fost inclusă pe albumul "Revolver" și a fost lansată ca single oficial în august 1966. "Yellow Submarine" a ajuns imediat pe locul 1 în principalele topuri din Marea Britanie, unde a staționat timp de 4 săptămâni. A a fost desemnat cel mai bine vândut single din Marea Britanie în 1966. În cadrul Aeroportului John Lennon din Liverpool se află un submarin galben din metal, lung de 16 metri. Sculptura a fost realizată de ucenicii șantierului naval Cammell Laird. Inițial, din 1984 până în 2005, tributul adus piesei a fost parte a Festivalului Internațional de Horticultură din Liverpool. Animația "Yellow Submarine" a apărut în 1968. Aceasta a fost concepută de George Dunning și produsă de United Artists și King Features Syndicate. Cu toate că personajele principale sunt cei 4 membri Beatles, acestea au fost interpretate de actori, și nu de artiști.

VIDEO: Paul McCartney și Ringo Starr - "Queenie Eye" Grammy 2014

PUBLICITATE
Comentează

Muzică și film

Povestea studioului Abbey Road este transpusă într-un documentar - TRAILER

Abbey Road Studios a găzduit unele dintre cele mai importante momente muzicale din istorie, iar acum devine protagonistul unui documentar regizat de Mary McCartney, fiica Lindei și a lui Paul McCartney. Te invităm să citești mai multe detalii și să urmărești trailerul.

Publicat

pe

Paul McCartney în documentarul "If These Walls Could Sing"
Paul McCartney în documentarul "If These Walls Could Sing" │ FOTO: captură YouTube / Disney Plus

Mulți oameni asociază studioul de înregistrare cu cel de-al 11-lea album The Beatles, "Abbey Road", dar mai ales cu fotografia ce îi prezintă pe cei patru muzicieni pe trecerea de pietoni. Cu toate acestea, studioul are o istorie vastă, de la sesiunile de înregistrare din anii 1930 cu London Symphony Orchestra, până la prima înregistrare digitală realizată vreodată în Marea Britanie și până la imaginea sa de astăzi - cea de reper istoric.

"Când intri într-un loc cu atât de multă istorie în jurul lui, este într-un fel o experiență sacră. Oamenii vor să vină aici. Vor sunetul din Abbey Road", spune Elton John în trailerul documentarului.

Intitulat "If These Walls Could Sing", documentarul arată imagini din arhivă cu o mică Mary McCartney care și-a petrecut copilăria în studiourile Abbey Road. Însă, trailerul se concentrează mai mult pe faimosul ei tată, Paul, care împreună cu restul trupei The Beatles a făcut din Abbey Road un nume cu rezonanță.

"Aceasta a fost casa noastră, am petrecut atât de mult timp aici", declară Paul McCartney.

Într-una dintre secvențe, muzicianul își amintește de un anumit instrument muzical pe care trupa The Beatles îl folosise la sesiunile de înregistrare. Instrumentul încă se află la Abbey Road, iar McCartney începe să cânte la el. Alături de Elton John, Mary și Paul McCartney, trailerul îi mai prezintă pe Ringo Starr, Nile Rodgers, Noel Gallagher, Roger Waters, Celeste sau George Lucas.

"If These Walls Could Sing" va fi disponibil pe Disney + începând cu 16 decembrie.

TRAILER "If These Walls Could Sing"

Citește în continuare

Trending