Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Enrique Iglesias concertează în octombrie la Cluj-Napoca Spotlight FestivalBob Sinclar vine la Spotlight - Festivalul Internațional al Luminii 2019 INFO CONCERT:
The Cure
Aris Negoiţă, puştiul cu dans de senzaţie de la Românii au TalentUrmăreşte-l pe Aris Negoiţă, puştiul cu dans de senzaţie de la Românii au Talent - VIDEO INFO CONCERT:
HAVASI Concert Show
INFO CONCERT:
Neversea 2019

Totul despre vânzările muzicale din 2013 într-un grafic Rolling Stone

Editorii revistei Rolling Stone au reușit să comprime într-un singur grafic toți indicii care definesc vânzările muzicale din 2013. De la vânzări digitale la CD-uri și viniluri și de la cele mai ascultate piese la cei mai populari artiști și evoluția genurilor muzicale, toate aceste statistici se află în graficul din articol.

Vânzări muzicale în 2013

Dacă nu ați reținut încă din alte grafice în ce mod au evoluat vânzările muzicale în 2013, puteți recupera în câteva minute tot ceea ce s-a scris până acum. Editorii Rolling Stone Magazine au pus într-un singur grafic informațiile esențiale privind fluctuațiile vânzărilor. Au fost luați în considerare indici precum: digital, CD, vinil, artiști cu cele mai populare piese, cele mai ascultate genuri, cele mai bune albume.

În graficul de mai jos sunt realizate, de asemenea, comparații între vânzările la nivel global înregistrate în 2013, comparativ cu cele din 2012, fiind prezentată de asemenea o evoluție a popularității genurilor muzicale față de anul precedent.

Editorii Rolling Stone au realizat, de asemenea, un calcul interesant: anul trecut, vânzările digitale au ajuns la 118 miliarde, această sumă impresionantă fiind echivalentul achiziționării a 59 de milioane de albume.

Vânzările de viniluri au crescut la nivel global cu 33% față de 2012, în Marea Britanie ajungând chiar la un procent record. Daft Punk se află în fruntea clasamentului cu albumul "Random Access Memories", în UK topul vânzărilor de viniluri fiind condus de Arctic Monkeys. Pentru mai multe informații despre vânzările din Marea Britanie puteți consulta un articol anterior.

Vânzări muzicale 2013 - Infografic Rolling Stone Magazine:

Grafic vânzări muzicale 2013 realizat de revista Rolling Stone

Grafic vânzări muzicale 2013 realizat de revista Rolling Stone

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Kumm lansează noul album "A Mysterious Place Called Somewhere"

După o pauză de 4 ani, trupa Kumm revine cu noul album "A Mysterious Place Called Somewhere". Acesta va fi...

Închide