Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

The Who înregistrează un album nou în 2014

Legendara trupă britanică The Who se reunește în 2014 pentru a înregistra un album nou cu ocazia aniversării a 50 de ani de carieră.

Publicat

pe

The Who, NYC 5 decembrie 2012
The Who, NYC 5 decembrie 2012 │ FOTO: Kevin Mazur www.facebook.com

În cadrul unui interviu pentru publicația NME, Roger Daltrey a dezvăluit că vrea să se reunească cu Pete Townshend pentru a realiza un nou album The Who. Acesta ar fi al 12-lea material The Who și primul după o pauză de 8 ani, de la "Endless Wire" din 2006. În plus, ar fi un album aniversar având în vedere că legendara formație britanică împlinește 50 de ani de la înființare.

Pete are sute de piese compuse. Singura întrebare este dacă avem timp să ne întâlnim, dar vrea să facem un album împreună și eu sunt mereu pregătit pentru asta. Vom vedea. Nu știu niciodată ce voi face mâine, depinde de ce primesc în cutia poștală. Însă nu văd de ce să nu înregistrăm un album. Vocea mea este încă într-o formă bună. Cu auzul am ceva probleme, dar vocea este bună, a precizat Roger Daltrey.

Recent, Roger Daltrey a înregistrat un album cu Wilko Johnson, fostul chitarist de la Dr Feelgood. Materialul se intitulează "Going Back Home" și va apărea pe 10 martie. Cei doi au și un concert programat pentru data de 25 februarie, însă, este incert dacă vor putea cânta din cauza problemelor grave de sănătate ale lui Johnson.

Este o situație dificilă. Wilko și cu mine avem programat un show pe 25 februarie, dar așa cum sigur știți, Wilko are cancer pancreatic în faza terminală, astfel că nu-și poate face planuri de genul acesta. Tumoarea lui crește pe zi ce trece. Pot să vă spun că dacă va fi în viață, și sper să fie, vom cânta, chiar dacă puțin.

De vreo 4 ani tot încercăm să facem acest album, dar din diferite motive nu reușeam. Când am aflat că a fost diagnosticat cu cancer, i-am spus lui Wilko că o să cânt orice vrea el. Și a ieșit un album minunat, cu piese foarte bune, a cărui realizare a fost extraordinară. Reprezintă o întoarcere la piesele R&B pe care le făceam la începutul anilor '60, a povestit Roger Daltrey.

Fondată în 1964, The Who este trupa care a lansat celebrul hit "My Generation". Roger Daltrey (voce), Pete Townshend (chitarist), John Entwistle (basist) și Keith Moon (baterist) au creat una dintre cele importante formații de rock din Marea Britanie, alături de Beatles și Rolling Stones.

The Who - "My Generation"

Comentează

Trending