Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Sting câștigă 2000 de dolari pe zi pentru că P. Diddy nu a spus ”Te rog”

Hiturile adevărate sunt cele care îți asigură un venit considerabil chiar și după 31 de ani de la lansare. Sting, de exemplu, câștigă 2000 de dolari pe zi doar din drepturile de autor ce-i revin de pe urma compunerii piesei "Every Breath You Take". La câștigarea acestei sume zilnice a contribuit invonluntar și P. Diddy, care nu a spus ”Te rog” în 1997. Află detalii.

Publicat

pe

Sting / P. Diddy a.k.a Puff Daddy

Cu peste 100 de milioane de albume vândute în întreaga lume, Sting continuă să compună. La cei 62 de ani ai săi, artistul britanic a lansat în urmă cu 3 luni cel de-al 11-lea album de studio, "The Last Ship", ce vine împreună cu o piesă de teatru scrisă de același inepuizabil Sting.

Dacă ar dori, însă, fostul solist The Police ar putea renunța la efortul creativ fără a-și face probleme în privința situației financiare. Conform unui articol publicat recent, artistul câștigă 730.000 de dolari pe an, respectiv 2000 de dolari pe zi doar din drepturile de autor ce-i revin de pe urma compunerii piesei "Every Breath You Take".

Interesant este că suma nu ar fi fost la fel de ridicată dacă Puff Daddy (a.k.a P. Diddy) nu ar fi preluat partea instrumentală a melodiei pentru piesa "I’ll Be Missing You". Melodia lansată de rapper în 1997 în memoria lui Notorious B.I.G a devenit hit în scurtă vreme, înregistrând vânzări de peste 7 milioane de exemplare în întreaga lume.

Cu toate acestea, rapper-ul nu s-a putut bucura pe deplin de succesul său pentru simplul fapt că nu a cerut permisiunea nimănui pentru a folosi fragmentul muzical The PolicePuff Daddy "a împrumutat" piesa "Every Breath You Take" fără a-l consulta pe Sting. Conform legislației privind drepturile de autor, în această situație toate veniturile îi revin celui care a compus piesa. Dacă P. Diddy ar fi spus "Te rog", rapper-ul ar fi putut câștiga 25% din profit.

De adăugat ar fi că Andy Summers, chitaristul The Police, nu a câștigat nici el niciun procent din drepturile de autor. Summers a contribuit la compunerea piesei "Every Breath You Take" printr-o parte de chitară, inspirată de Béla Bartók.

Piesa originală "Every Breath You Take" a fost lansată în 1983. Pentru acest single, The Police a primit premiul Grammy la categoria Piesa Anului. Melodia a fost poziționată de revista Rolling Stone pe locul 84 în Top 500 Cele mai bune piese din toate timpurile.

The Police - "Every Breath You Take"

Puff Daddy & Faith Evans Feat. 112 - "I'll Be Missing You"

Trending