Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Single nou Arctic Monkeys, "Arabella" - AUDIO

Cei de la Arctic Monkeys au anunțat că "Arabella" este noul single extras de pe albumul "AM". Melodia, pe care o puteți asculta pe InfoMusic, va beneficia foarte curând de un videoclip.

Publicat

pe

Arctic Monkeys
Arctic Monkeys │ FOTO: www.facebook.com

"Arabella" va fi lansat ca cel de-al 5-lea single oficial pe data de 10 martie. Versurile melodiei, compuse de solistul trupei Alex Turner, reușesc să descrie într-un mod original și metaforic admirația și dorința profundă pe care cineva o poate simți față de persoana iubită. De asemenea, Arctic Monkeys a declarat că videoclipul piesei va apărea foarte curând.

Lansat pe 6 septembrie 2013, "AM" este cel de-al cincilea album al formației. Acesta a fost produs de James Ford în colaborare cu Ross Orton de la Sage & Sound Recording din Los Angeles. Materialul este format din 12 piese, ce includ colaborări cu nume precum Josh Homme, solistul de la Queens of the Stone Age, chitaristul Bill Ryder-Jones și bateristul Pete Thomas (Elvis Costello, The Attractions). În ceea ce privește sound-ul noului disc, Alex Turner, a precizat că principalele influențe au venit din muzica lui Dr. Dre, Outkast, Aaliyah și Black Sabbath. Primul single "R U Mine?" a apărut pe 27 februarie 2012, iar cel de-al doilea, "Do I Wanna Know", a venit abia în iunie 2013. "Why'd You Only Call Me When You're High?" a fost lansat ca cel de-al treilea single în august 2013, iar în decembrie 2013 "One for the Road" a fost promovat ca cel de-al patrulea extras de pe disc.

Albumul "AM" a fost extrem de bine primit de critici, fiind nominalizat la Mercury Prize în 2013. În plus, cunoscuta publicație din Mare Britanie, NME, l-a numit Cel Mai Bun Album al anului 2013. "AM" a cucerit publicul din întreaga lume, ajugând pe locul 1 nu doar în Marea Britanie, dar și în țări precum Australia, Belgia, Croația, Danemarca, Irlanda, Noua Zeelandă și Portugalia. "AM" este cel mai bine vândut album al formației de până acum, iar în Statele Unite, s-a vândut în 197.000 de exemplare, până în ianuarie 2014.

Arctic Monkeys - "Arabella"

Trending