Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurentele lui Ștefan Bănică în bootcamp-ul X Factor 2020X Factor 2020: Concurentele care l-au convins pe Ștefan Bănică că merită să treacă de bootcamp Juriul X Factor 2020Echipa lui Ștefan Bănică a urcat pe scena celui de-al doilea episod de bootcamp FuegoPe 1 Decembrie, Fuego încălzește inimile românilor: concertul său aniversar de la Sala Palatului se difuzează la TV Cornel Ilie și Lidia Buble la Radio ZuCine cântă la Marea Unire Zu 2020 - Lista completă a artiștilor Cornel IlieMarea Unire ZU din 2020 aduce "toți artiștii" pe o scenă, la Antena 1, în cadrul a două spectacole, pe 30 noiembrie și 1 decembrie - VIDEO TEASER Echipa Loredana în bootcamp-ul X Factor 2020S-a dat startul eliminărilor de la X Factor 2020; citește rezumatul primului episod de bootcamp

RHCP, cover după "Dazed and Confused" de la Led Zeppelin la Super Bowl

Toboșarul Red Hot Chili Peppers a dezvăluit recent că trupa pregătește pentru concertul de la Super Bowl 2014 un cover după hitul din anii 60' "Dazed and Confused". Întrebat de un reporter dacă se plănuiește cumva și o colaborare cu Led Zeppelin, Chad Smith a indicat că scenariul nu ar fi exclus.
Anthony Kiedis, RHCP în concert pe 31 august la Arena Națională (foto: Alex Chelba)

Anthony Kiedis, RHCP în concert pe 31 august la Arena Națională (foto: Alex Chelba)

Deși invitația primită din partea lui Bruno Mars pentru a cânta la Super Bowl 2014 i-a luat prin surprindere, Red Hot Chili Peppers se pregătesc pentru un show live memorabil. Într-un interviu acordat Artisan News, bateristul Chad Smith a anunțat că vor interpreta un cover după o piesă clasică de pe albumul de debut Led Zeppelin.

"Vom cânta versiunea live a piesei "Dazed and Confused" de la Led Zeppelin", a anunțat Chad.

Pornind de la această dezvăluire, toboșarul a fost întrebat dacă nu se gândesc și la o colaborare cu Led Zeppelin pentru show, însă acesta nu a dorit să confirme această speculație. Declarația "va fi o surpiză" lasă însă scenariul deschis.

Bateristul Red Hot Chili Peppers vorbește despre concertul de la Super Bowl 2014

Vestea privind concertul Red Hot Chili Peppers de la Super Bowl 2014 a stârnit reacții acide în rândul fanilor trupei, mulți fiind iritați de faptul că formația lor preferată cântă în deschiderea lui Bruno Mars.

"Vrei să spui RHCP și invitatul special Bruno Mars, nu-i așa?", întreabă unul dintre fani pe pagina de Facebook a trupei, altcineva fiind și mai tranșant "Oamenii de la NFL probabil că erau foarte beți când au făcut anunțul. Corect ar fi fost RHCP fără niciun invitat special"

Finala campionatului de fotbal american este unul dintre cele mai vizionate evenimente din Statele Unite. Concertul susținut în pauza jocului este catalogat drept un puternic motor de promovare. Artiștii care au cântat în trecut au pus în scenă unele dintre cele mai spectaculoase prestații, dar și unele dintre cele mai controversate. Super Bowl 2014 va avea loc pe 2 februarie, pe stadionul Metlife Stadium din New Jersey.

Red Hot Chili Peppers a fost fondată în 1983, având în palmares 7 Premii Grammy și peste 80 de milioane de albume vândute în întreaga lume. În 2012, trupa a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame. Formația a concertat în premieră în România pe 31 august 2012. La evenimentul de la Arena Națională au participat în jur de 50.000 de spectatori. Citește impresii de la concert și vezi galeria de poze.

Citește mai multe despre Led ZeppelinRed Hot Chili Peppers
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Amon Amarth concertează la București în luna aprilie

Amon Amarth va concerta pentru a doua oară în România pe 29 aprilie 2014 la Arenele Romane din Capitală. Evenimentul...

Închide