Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Reunire UB40, album nou și turneu

Membrii fondatori UB40 au anunțat recent că se vor reuni pentru a lansa un nou album. Ali Campbell, Astro și Mickey Virtue au intrat deja în studioul de înregistrări, unde lucrează la piese noi pentru cel de-al 19-lea disc din carieră. Trupa va pleca de asemenea în turneu, primele concerte fiind programate în luna februarie.

Publicat

pe

Ali Campbell, solistul UB40 │ FOTO: www.fanpop.com

Odată cu lansarea unui nou site oficial, membrii originali UB40 și-au surprins fanii printr-un anunț de impact. Solistul Ali Campbell, Astro și Mickey Virtue se reunesc sub umbrela trupei ce le-a adus vânzări de peste 70 de milioane de albume în întreaga lume.

"Cei trei membri fondatori ai trupei  s-au reunit pentru a readuce fanilor adevăratul sound UB40. Ali, Astro și Mickey sunt în studio unde lucrează la un nou album....mai multe informații vor fi devăluite în curând." - anunț publicat pe UB40.org.

Pe noul site al trupei sunt anunțate deja primele date ale unui turneu ce va debuta pe 16 februarie, în Nigeria. Vor urma apoi concerte în Lituania, Africa de Sud, Dubai, UK, Belgia și Germania.

UB40 a activat vreme de 30 de ani în formula originală, începând cu 1978. Trupa are în palmares 4 nominalizări la premiile Grammy și multiple hituri în U.S. Billboard Hot 100 și UK Singles Chart. Ali Campbell a părăsit trupa în ianuarie 2008, fiind urmat de Mickey Virtue la puțin timp după. În 2013 a plecat și Astro, formația funcționând în continuare cu fratele lui Ali la voce, Duncan Campbell.

În 2011, Ali Campbell și alți 4 membri ai formației -  Brian Travers, Jimmy Brown, Terence Oswald şi Norman Hassan - au fost declarați falimentari. Eșecul financiar a fost cauzat de prăbuşirea fostei case de producţie, DEP International. La momentul respectiv, problema împărțea UB40 în două tabere. Pe de o parte, fostul solist susținea că şi-a avertizat colegii cu privire la posibilitatea unui dezastru financiar, iar pe de altă parte restul membrilor îl învinuiau pe Campbell de eşec, considerând că plecarea lui din trupă a determinat declanșarea problemelor pe fond economic.

UB40 - "Red Red Wine"

Industria muzicala

UB40 are un nou solist după plecarea lui Duncan Campbell; Matt Doyle îi ia locul

UB40, legenda muzicii reggae are un nou solist, anunţat pe 5 iulie 2021. E vorba despre Matt Doyle, care îi ia locul lui Duncan Campbell, după ce acesta a părăsit trupa din cauza unor probleme de sănătate. Avem detalii despre această schimbare de componenţă în articol.

Publicat

pe

Matt Doyle solist UB40
Matt Doyle solist UB40 │ FOTO: PA Media

Formaţia britanică de reggae şi pop UB40 era fondată în 1978, în Birmingham. A avut peste 50 de single-uri în topul UK Singles şi a ţinut un lineup stabil timp de aproape 29 de ani. O mutare importantă a avut loc în 2008, atunci când liderul Ali Campbell a părăsit grupul, urmat de pianistul Mickey Virtue. Un alt membru, Astro a plecat în 2013, pentru a forma o nouă versiune de UB40 alături de Campbell şi Virtue.

Au urmat şi procese pe tema utilizării numelui UB40, iar situaţia e încă în aer. Pe 5 iulie Matt Doyle, fost solist al formaţiei reggae KIOKO a fost anunţat ca noul solist UB40. Duncan Campbell, fostul solist şi-a anunţat retragerea din muzica în iunie 2021, după ce a suferit o criză acasă. Doyle şi KIOKO au cântat în deschiderea UB40 de numeroase ori în ultimii ani.

Doyle a contribuit cu voce la piesa "You Don't Call Anymore" lansată luna trecută, pe albumul de colaborări "Bigga Baggariddim". Iată declaraţia lui Matt odată cu anunţul acestei numiri:

Nu ştiu cum să pun în cuvinte cât de incredibil de onorat şi recunoscător mă simt că am primit această oportunitate. Am iubit muzica de la UB40 de când mă ştiu şi acea dragoste a crescut după ce i-am cunoscut personal şi i-a văzut cântând live noapte după noapte în turneu. Au luat trupa KIOKO sub aripa lor şi ne-au dat oportunitatea ce apare o singură dat în viaţa invitându-ne în acest turneu.

Deşi îmi vor lipsi show-urile alături de KIOKO şi ştiu că ei vor continua să facă lucruri incredibile. Vom rămâne cei mai buni prieteni.

Duncan Campbell rămâne între timp înstrăinat de fratele său Ali, după ce acesta a părăsit trupă în 2008. Într-un interviu cu NME din 2020, Ali a declarat că nu vom vedea vreodată o reuniune între cei doi fraţi. Discografia formaţiei include 19 albume, ultimul fiind lansat în 2019, "For the Many". Pe 14 iulie era teoretic programat un concert UB40 la Bucureşti, la Sala Palatului, dar desfăşurarea sa e încă incertă.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Trending