Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Fall in Love Festival 2019
INFO CONCERT:
Cerbul de Aur 2019
Laura Bretan, interviu InfoMusic 2019Cerbul de Aur 2019: Laura Bretan, Ester Peony și Olivier Kaye pregătesc un moment special Poze concert Metallica pe Arena Națională pe 14 august 2019 INFO CONCERT:
Evanescence
INFO CONCERT:
We Love Retro 2019 București

Reunire UB40, album nou și turneu

Membrii fondatori UB40 au anunțat recent că se vor reuni pentru a lansa un nou album. Ali Campbell, Astro și Mickey Virtue au intrat deja în studioul de înregistrări, unde lucrează la piese noi pentru cel de-al 19-lea disc din carieră. Trupa va pleca de asemenea în turneu, primele concerte fiind programate în luna februarie.

Ali Campbell, solistul UB40

Odată cu lansarea unui nou site oficial, membrii originali UB40 și-au surprins fanii printr-un anunț de impact. Solistul Ali Campbell, Astro și Mickey Virtue se reunesc sub umbrela trupei ce le-a adus vânzări de peste 70 de milioane de albume în întreaga lume.

"Cei trei membri fondatori ai trupei  s-au reunit pentru a readuce fanilor adevăratul sound UB40. Ali, Astro și Mickey sunt în studio unde lucrează la un nou album....mai multe informații vor fi devăluite în curând." - anunț publicat pe UB40.org.

Pe noul site al trupei sunt anunțate deja primele date ale unui turneu ce va debuta pe 16 februarie, în Nigeria. Vor urma apoi concerte în Lituania, Africa de Sud, Dubai, UK, Belgia și Germania.

UB40 a activat vreme de 30 de ani în formula originală, începând cu 1978. Trupa are în palmares 4 nominalizări la premiile Grammy și multiple hituri în U.S. Billboard Hot 100 și UK Singles Chart. Ali Campbell a părăsit trupa în ianuarie 2008, fiind urmat de Mickey Virtue la puțin timp după. În 2013 a plecat și Astro, formația funcționând în continuare cu fratele lui Ali la voce, Duncan Campbell.

În 2011, Ali Campbell și alți 4 membri ai formației -  Brian Travers, Jimmy Brown, Terence Oswald şi Norman Hassan - au fost declarați falimentari. Eșecul financiar a fost cauzat de prăbuşirea fostei case de producţie, DEP International. La momentul respectiv, problema împărțea UB40 în două tabere. Pe de o parte, fostul solist susținea că şi-a avertizat colegii cu privire la posibilitatea unui dezastru financiar, iar pe de altă parte restul membrilor îl învinuiau pe Campbell de eşec, considerând că plecarea lui din trupă a determinat declanșarea problemelor pe fond economic.

UB40 - "Red Red Wine"

Citește mai multe despre UB40
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
ART VIDEO: Thy Veils a lansat lucrarea video "Nest Choir"

Ansamblul timișorean Thy Veils a realizat o lucrare de video art pentru cea mai nouă piesă lansată, "Nest Choir". Proiectul...

Închide