Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Enrique Iglesias concertează în octombrie la Cluj-Napoca Spotlight FestivalBob Sinclar vine la Spotlight - Festivalul Internațional al Luminii 2019 INFO CONCERT:
The Cure
Aris Negoiţă, puştiul cu dans de senzaţie de la Românii au TalentUrmăreşte-l pe Aris Negoiţă, puştiul cu dans de senzaţie de la Românii au Talent - VIDEO INFO CONCERT:
HAVASI Concert Show
INFO CONCERT:
Neversea 2019

Queens of the Stone Age și Placebo concertează la Sziget 2014

Festivalul Sziget 2014 va avea loc în perioada 11 şi 18 august, în aceeași locație - binecunoscuta insulă Obudai din inima Budapestei. Primele trupe confirmate sunt Queens of the Stone Age, Placebo, Calvin Harris, Imagine Dragons, Bastille, Stromae, Klaxons, Laidback Luke și Starlight Girls.

Sziget 2014

Festivalul Sziget este unul dintre cele mai importante festivaluri internaționale, un loc popular de întâlnire pentru fani din toate colțurile lumii. Ediția din 2014 va avea loc între 11 şi 18 august, în aceeași locație - binecunoscuta insulă Obudai din inima Budapestei. Primele trupe confirmate sunt Queens of the Stone Age, Placebo, Calvin Harris, Imagine Dragons, Bastille, Stromae, Klaxons, Laidback Luke și Starlight Girls.

Queens of the Stone Age, legendara trupă rock din Palm Desert, California, este cunoscută pentru genul heavy rock orientat pe riff-uri de chitară. Piatra de temelie şi liderul carismatic al celor de la QOTSA este solistul-chitarist, câştigător al Premiilor Grammy, Josh Homme. Cel mai recent album al trupei, lansat în anul 2013,...Like Clockwork, are o lista impresionată de invitaţi, printre care Joey Castillo (fostul baterist), Mark Lanegan (colaborator permanent şi fost membru), precum şi Trent Reznor (Nine Inch Nails). Fără doar şi poate, ei vor zgudui Sziget Festival anul acesta.

Queens of the Stone Age - "I Appear Missing"

Calvin Harris este unul dintre cele mai mari nume ale muzicii electronice a prezentului. Solistului, compozitorului, producătorului şi DJ-ului scoţian îi pot fi atribuite numeroase piese EDM de primă clasă. Al treilea său album, şi cel mai recent, 18 Months, l-a ajutat să îşi sporească notorietatea.

Placebo, se bucură de din ce în ce mai mult succes în întreaga lume datorită melanjului perfect între muzică şi prestaţii scenice de excepţie. Marca lor „sonoră” înregistrată, deşi cu tente întunecate şi melodice şi nelipsită de vocea inconfundabilă a solistului Brian Molko, a devenit deja unul dintre cele mai solide branduri din peisajul rock al ultimului deceniu. Anul trecut trupa şi-a lansat cel de-al şaptelea album de studio sub titlul Loud Like Love.

Placebo - "Too Many Friends"

Trupa americană de rock alternativ Imagine Dragons se bucură şi ea de un succes în creştere. Nu doar că propun publicului un sound unic, ci reuşesc în plus să îşi creeze şi o lume proprie, învăluită într-o atmosferă romantică, solidă şi fascinantă deopotrivă, care nu ar putea să existe fără pasiunea şi profesionalismul membrilor trupei. Ei sunt câştigătorii de anul acesta ai categoriei „Newcomer of the Year” la European Festival Awards.

Formată la Londra de către Dan Smith, Bastille, este o trupă de rock alternativ foarte populară astăzi. Trupa a fost formată inițial ca un proiect solo al lui Smith, dar mai târziu s-a extins la un cvartet. Albumul lor de debut, Bad Blood, a fost lansat anul trecut și a avut parte de o primire foarte bună. Piesa cu cel mai mare succes este single-ul „Pompei” și tot show-ul lor va fi un must-see la Sziget.

Cantautorul belgian Stromae debordă o personalitate carismatică care îmbină armonios stilurile hip-hop şi eurodance cu ritmurile şi vibraţiile tradiţionale africane în muzica pe care o creează. Popularitatea sa deja recunoscută este pigmentată de câştigarea multor premii ale industriei muzicale. Are deja la activ două albume, iar pe binecunoscutele sale piese Alors on danse sau Papaoutai au dansat deja milioane de oameni.

Trupa britanică de indie rock Klaxons va fi, pentru public, o prezenţă deopotrivă specială şi unică, rezultatul îmbinării elementelor post-punk şi pop cu vibraţia rock’n’roll-ului psihedelic. Ultimul lor album, Surfing the Void s-a bucurat de un real succes şi sperăm ca anul acesta la Sziget să avem privilegiul de asculta şi câteva piese de pe viitorul album al trupei.

Klaxons - "Echoes"

Laidback Luke este sinonim cu inovaţia în muzica dance şi va anima mulţimea atrasă de acest stil la Sziget anul acesta. DJ-ul olandez are în palmares colaborări cu Dimitri Vegas & Like Mike sau Hardwell, dar se face „vinovat” şi de cele mai căutate remixuri EDM, cum ar fi cel mai recent, după piesa „Hey Now” a lui Martin Solveig.

O prezenţă captivantă la Sziget, Starlight Girls îşi vor face de asemenea apariţia cu sound-ul lor unic şi alternativ. Trupa locuieşte în Brooklyn, într-o casă ameţitoare a distracţiei unde se regăseşte tot ce nu urâm legat de muzică, şi îşi găseşte surse de inspiraţie în muzica anilor 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, dar şi în viitor.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Nominalizat la Grammy 2014, Kitaro va concerta în martie la București

Multi-instrumentistului și compozitorului japonez Kitaro a primit cea de-a cincisprezecea nominalizare la Premiile Grammy la categoria "Cel mai bun album...

Închide