Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Piesă nouă David Guetta - "Shot Me Down" (feat. Skylar Grey) - AUDIO

David Guetta a realizat un cover al hitului “Bang Bang (My Baby Shot Me Down)” , lansat de Cher în 1966. Pentru noua versiune a piesei, producătorul francez a colaborat cu Skylar Grey, tânăra artistă care a compus piesa "Love The Way You Lie", interpretată de Eminem și Rihanna. Piesa "Shot Me Down" poate fi ascultată în articol.

Publicat

pe

David Guetta feat Skyler Grey - ”Shot Me Down”

Cu un program încărcat, ce a inclus colaborări cu Britney Spears și Lady Gaga David Guetta pregătește lansarea celui de-al 7-lea album de studio. DJ-ul francez nu a dezvăluit încă foarte multe informații despre noul disc, însă pentru a menține activă curiozitatea și nerbădarea fanilor artistul a dezvăluit recent o piesă nouă.

Intitulată "Shot Me Down", melodia este un cover după un clasic al anilor '60 și este lansată în colaborare cu Skylar Grey. Piesa originală "Bang Bang (My Baby Shot Me Down)" este compusă de Sonny Bono, fostul soț al lui Cher. Single-ul se găsește pe albumul  "The Sonny Side of Chér" (1966), un disc bine vândut și apreciat de critici. Primul cover al piesei a fost realizat de  Nancy Sinatra în 1966, noua versiune devenind extrem de populară.

În toamna anului trecut, David Guetta și artistul american Mikky Ekko, ce a colaborarat cu Rihanna pentru piesa "Stay", s-au implicat într-o campanie umanitară lansată de United Nations Foundation. Imnul proiectului "The World Needs More" este piesa "One Voice", compusă cu scopul de a atrage atenția publicului asupra unor probleme existente și de a strânge fonduri pentru cei care nu au o situație financiară foarte bună.

"Muzica are un impact foarte mare asupra oamenilor și are forța necesară de a-i aduce laolaltă, de a-i uni. Împreună ne putem folosi vocile pentru a aduce o schimbare în bine oamenilor nevoiași din întreaga lume. Sunt extrem de onorat să fac parte din această campanie. Dacă putem îmbunătăți situația actuală doar spunând care sunt lucrurile de care lumea are nevoie și putem strânge bani pentru a-i ajuta pe cei de la UN doar realizând un video, atunci wow. Chestia asta mi se pare incredibilă", a declarat David Guetta. 

Un fragment al videoclipului "One Voice" poate fi vizionat într-un articol anterior.

Industria muzicala

David Guetta și OneRepublic au reînviat succesul piesei "Dragostea din tei" - VIDEO

DJ-ul David Guetta, în colaborare cu trupa OneRepublic, a lansat melodia "I Don't Wanna Wait", care include refrenul piesei "Dragostea din tei".

Publicat

pe

David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait │ FOTO: captură YouTube / David Guetta

Piesa lansată de David Guetta în colaborare cu OneRepublic marchează aniversarea a 20 de ani de la triumful internațional al piesei originale "Dragostea din tei". Dan Bălan, autorul hitului "Dragostea din tei", nu a fost inițial de acord să permită utilizarea melodiei sale de către David Guetta. Artistul a avut anumite rezerve, dorind ca piesa să fie ajustată conform viziunii sale artistice.

"Am permis acordul după ce s-au făcut câteva modificări în producție care, după părerea mea, trebuiau făcute pentru ca piesa să capete mai multă energie", a declarat Dan Bălan.

Între anii 2004-2005, "Dragostea din tei" a devenit un fenomen, fiind inclusă de revista Rolling Stone în top 50 cele mai vândute piese din toate timpurile, alături de nume legendare precum The Beatles, Queen, Michael Jackson și Nirvana. Melodia a ocupat locul întâi în clasamentele din 32 de țări timp de 16 săptămâni, un succes rar întâlnit în istoria muzicii pop.

În Franța, de exemplu, chart-ul Billboard a listat simultan cinci versiuni ale piesei "Dragostea din tei" în top 20, evidențiind un fenomen fără precedent în industria muzicală mondială. Varianta originală a trupei O-Zone s-a clasat pe primul loc, urmată de cover-ul trupei Haiducii pe locul doi, iar alte trei cover-uri ale aceleiași piese, interpretate în limba franceză, au ocupat, de asemenea, poziții în același top 20. Pentru autorul original al piesei, acest lucru ar fi însemnat că a scris simultan 5 hituri.

Au urmat numeroase versiuni în diverse limbi care au atins prima poziție în clasamentele țărilor de origine. De exemplu, varianta braziliană "Festa no Ape", interpretată în portugheză, a ajuns numărul 1 în Brazilia, fiind urmată de sute de adaptări în peste 35 de limbi străine.

Melodia a fost selectată pentru coloana sonoră a mai multor producții de la Hollywood, inclusiv în filme precum "Happy Feet", "Chicken Little" sau drama "It's Only the End of the World" al lui Xavier Dolan, distins cu Grand Prix la Festivalul de Film de la Cannes în anul 2016.

Succesul a continuat cu piesa "Live Your Life", unde Rihanna și T.I. au preluat refrenul "Dragostea din tei". Această colaborare i-a adus lui Dan Bălan o nominalizare la premiile Grammy, marcând o premieră pentru un artist din țara sa. "Live Your Life" a ocupat, de asemenea, prima poziție în Billboard-ul american, menținându-se în top timp de 6 săptămâni. Această versiune a fost inclusă și în mai multe filme de la Hollywood, cum ar fi "Hangover" sau "The Mitchells vs. The Machines".

David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait

Citește în continuare

Trending