Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Phil Everly de la The Everly Brothers s-a stins din viață la 74 de ani

Phil Everly, jumătatea celebrei formații americane de rock 'n' roll The Everly Brothers, a murit la vârsta de 74 de ani, în urma unor complicații apărute din cauza unei boli pulmonare obstructive cronice. La sfârșitul anilor '50 și începutul anilor '60, Phil Everly și fratele său, Don au devenit cel mai important duo vocal rock, ce a avut o puternică influență asupra unor trupe precum The Beatles sau Beach Boys.

Publicat

pe

Phil Everly
Phil Everly │ FOTO: www.theguardian.com

Soția artistului Patti a declarat că întreaga familie este devastată de pierderea lui Phil, care s-a luptat timp de ani de zile cu boala. Potrivit soției, problemele la plămini au apărut din cauza fumatului. Artistul s-a stins din viață în spital, unde era internat de două săptămâni.

Duo-ul american The Everly Brothers a cunoscut succesul de la primul material lansat în 1958, iar de-a lungul timpului trupa a înregistrat în topul Billboard Hot 100 31 de single-uri. Dintre cele mai cunoscute piese amintim "Cathy's Clown", "Bye Bye Love", "Wake Up Little Susie" și "Bird Dog".

Părinții lui Phil Everly au fost cântăreții de folk și country Ike și Margaret Everly. Acesta s-a născut în 1939, în Chicago, la doi ani după fratele său Don. Cei doi au urcat pe scenă încă de mici, alături de părinții lor, iar în 1945 au lansat formația The Everly Brothers. Muzica acestora a acoperit un larg spectru emoțional într-un mod autentic, ce a inspirat nume importante din scena rock. Cei de la The Beatles sau Bob Dylan nu au ezitat niciodată să declare că Phil și Don au fost unii dintre pionierii muzicii rock.

The Everly Brothers

The Everly Brothers

Frații Everly au decis să urmeze cariere solo la începutul anilor '70. Despărțirea celor doi a fost dramatică și s-a petrecut în timpul unui concert în California, când Phil a aruncat chitara și a părăsit scena. Don a fost primul care s-a bucurat de succes solo, în timp ce Phil a cucerit Marea Britanie în 1983 cu single-ul "She Means Nothing to Me". În plus, acesta a apărut în filmul lui Clint Eastwood, "Every Which Way but Loose". Tot în 1983, cei doi s-au reunit după 10 ani și au continuat să susțină turnee în America și Europa. Trupa The Everly Brothers s-a numărat printre primele nume introduse în celebrul Rock and Roll Hall of Fame.

Ultima prestație a lui Phil Everly a avut loc în 2011. Potrivit Associated Press, fiul artistului, Jason a declarat că tatăl său a continuat să compună piese, chiar dacă nu a mai susținut concerte. Phil a petrecut ultimii ani din viață în Nashville.

The Everly Brothers

The Everly Brothers

Reacțiile artiștilor din întreaga lume nu au întârziat să apară, fie că au fost prin intermediul rețelelor de socializare sau declarații în presă. Iggy Pop, Brian May (Queen)Duane Eddy (producătorul albumului solo) și Billie Joe Armstrong au fost printre primii care și-au exprimat condoleanțele. În plus, solistul de la Green Day și Norah Jones au lansat recent, un album tribut ce aduce un omagiu formației The Everly Brothers și celebrului album "Sings Our Daddy Taught Us". Fratele său, Don a declarat că înainte să moară, Phil i-a transmis un mesaj spiritual.

Ascultam piesa mea preferată, compusă de Phil și am am avut o trăire emoțională extrem de puternică chiar înainte să primesc vestea morții sale. Am interpretat asta ca un mesaj spiritual, prin care Phil și-a luat rămas bun de la mine. Iubirea dintre noi a fost mereu mai presus de orice neînțelegere am avut. Mereu am crezut că eu o să fiu primul care va muri, a declarat Don Everly, în vârstă de 76 de ani.

The Everly Brothers - "All I Have To Do Is Dream/Cathy's Clown" 1960

Trending