Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Paraziții, BUG Mafia și Grasu XXL sunt interziși la radio în timpul zilei

După o monitorizare a radiourilor în 2013, Consiliul Național al Audiovizualului a decis să interzică difuzarea la radio în timpul zilei a unor piese de la Paraziții, BUG Mafia și Grasu XXL.

Publicat

pe

Grasu XXL, Paraziții, BUG Mafia
Grasu XXL, Paraziții, BUG Mafia

În lunile septembrie, octombrie și noiembrie 2013 CNA a monitorizat programele matinale difuzate de următoarele posturi de radio: Kiss FM, Radio ZU, Pro FM, Info Pro, Radio Guerrilla, Radio 21, Europa FM și Național FM. În urma unei analize a playlist-urilor, Consiliul a realizat o listă cu melodii care să fie difuzate doar după ora 23.00. Din cauza problemelor de limbaj, piese precum "De ziua ta" de la Paraziții sau "Turbofin" de la Grasu XXL nu vor mai putea fi difuzate de nici un radio în timpul zilei. În selecția CNA-ului se regăsește o singură melodie a unui artist străin, "Talk-dirty" a lui Jason Derulo, relatează paginademedia.ro.

Decizia a fost luată în baza Articolului 39 din Legea Audovizualului:

(2) Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective.

Lista pieselor interzise de CNA la radiouri înainte de ora 23:00:

  1. Scoate limba - Mamelino
  2. De ziua ta - Paraziții
  3. Bărbați fără femei
  4. Turobofin - Grasul XXL
  5. Hai cu mine - BUG Mafia
  6. Toate-s la fel - Paraziții
  7. Cum să jignești o femeie - Paraziții
  8. Bagabonți 99 - Paraziții
  9. Talk-dirty - Jason Derulo

Grasu XXL - "Turbofin"

Trending