Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Musicalul cu piesele lui Tupac va avea premieră pe Broadway în această vară

Intitulat "Holler If Ya Hear Me", musicalul va fi pus în scenă pentru prima dată pe 19 iunie la Teatrul Palace din New York. Producția va oferi publicului o nouă perspectivă asupra versurilor compuse de Tupac .

Publicat

pe

Tupac
Tupac

Teatrul Palace din New York va găzdui mult așteptatul musical realizat pe baza discografiei lui Tupac. Inspirat de piesele celebrului rapper, Todd Kreidler a compus un scenariu în care accentul cade pe familie, prietenie, răzbunare, schimbare și speranță. Acțiunea se învârte în jurul a 2 prieteni care au copilărit împreună în orașul industrial Midwester. Crescuți într-un mediu sărac, cei doi se zbat pentru a-și îndeplini visele. Spectacolul va include unele dintre cele mai cunoscute piese ale lui Tupac, precum "California Love", "Keep Ya Head Up", "Me Against the World" și "Holler If Ya Hear Me", care servește și ca titlu pentru musical.

Producția beneficiază de un buget de 8 milioane de dolari. Regia este semnată de Kenny Leon, care a declarat că își dorește ca prin acest musical să schimbe percepția greșită a unor oameni despre hip-hop. Acesta lucrează în colaborare cu producătorul de televiziune Eric L. Gold și producătorul de teatru Shin Chun-soo. Musicalul "Holler If Ya Hear Me" va fi produs de mama lui Tupac, Afeni.

Când citești atent versurile lui Tupac îți dai seama că el vorbea despre lucruri universale precum onoare, trădare sau familie. Pur și simplu își dorea să vorbească despre viață, despre ce înseamnă să trăiești în America și să-ți crești o familie acolo, a spus Leon.

Tupac Shakur a fost un dintre cei mai de succes rapperi din lume și un pionier al genului gangsta rap. Părinții artistului au fost membrii ai celebrului grup Black Panther Party, ce lupta contra rasismului, iar ideologiile lor s-au reflectat puternic în muzica lui Tupac. Din păcate, stilul de viață gangsta i-a adus rapperului numeroase conflicte cu artiști, case de discuri și producători. Tupac s-a stins din viață la numai 25 de ani, când a fost împușcat în Las Vegas (1996). Moartea acestuia a zguduit întreaga lume a hip hop-ului, fiind un semn de alarmă că violențele între rapperi au atins un punct critic. În urma tragicului incident, numeroși artiști au decis să renunțe la divergențe, să facă pace și să se susțină reciproc pentru a consolida industria hip hop-ului.

2Pac - "Holler If Ya Hear Me"

Trending