Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Morrissey lucrează la două proiecte: primul roman și un nou album

Morrissey a început noul an în forță, anunțând presa că lucrează în paralel la două proiecte. Artistul britanic se află în plin proces creativ, primul său roman de ficțiune prinzând contur. Scriitura merge mână în mână cu muzica, Morrissey lucrând totodată și la un nou album, al 10-lea din carieră.

Publicat

pe

Morrissey
Morrissey

După volumul autobiografic lansat în octombrie 2013, Steven Patrick Morrissey trece la ficțiune. Artistul britanic în vârstă de 54 de ani a mărturisit recent că scrie de ceva timp la primul său roman de ficțiune, fiind deja la jumătatea lui. Reacția publicului la prima sa carte l-a încurajat să-și exploateze și mai mult latura literară, mărturisind că platforma scriitoricească i se pare mai ofertantă și mai satisfăcătoare decât cea muzicală.

"În acest moment realitatea îmi demonstrează că posturile de radio nu vor să-mi difuzeze muzica și majoritatea oamenilor și-au pierdut încrederea în industria muzicală. Lumea presupune - și pe bună dreptate, de multe ori - că prima poziție în topuri este cumpărată de marile case de discuri, așa încât nu mai există pasiune în muzica pop sau rock. În plus, nu cred că publicul este convins de faptul că o persoană care apare constant la televizor și în reviste este cu adevărat populară. Totul se rezumă acum la strategii de marketing. Poveștile de succes sunt atent calculate și fade, fără a putea fi înlocuite de un sound îndrăzneț, ce nu se încadrează în anumite șabloane. Aceasta nu este numai viziunea mea, ci și a tuturor cunoscuților mei", a declarat Morrissey.

În ciuda acestei opinii destul de critice cu privire la industria muzicală, Morrissey continuă să compună. Artistul a mărturisit că romanul în discuție nu este singurul său proiect în lucru. Acesta a început deja înregistrările pentru un nou album, tracklistul urmând să includă și o piesă despre Istanbul, cel de-al doilea oraș în lista preferințelor sale.

"Când mă aflu în Istanbul mă simt nemuritor", a justificat Morrissey alegerea tematicii noului single.

Steven Patrick Morrissey și-a început cariera solo în 1988, după o perioadă de 6 ani în care a fost solist al trupei The Smith. Primul său album solo, "Viva Hate",  a debutat pe prima poziție în topurile din UK, revista NME denumindu-l drept "unul dintre cei mai influenți artiști ai tuturor timpurilor".

Morrissey - "Irish Blood, English Heart"

Comentează

Trending