Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

MacKenzie Bourg, un Harry Potter care știe trucuri la chitară - VIDEO

Chiar dacă nu s-a luptat niciodată cu ”Cap de Mort” (personajul negativ din seria Harry Potter), MacKenzie Bourg are câteva trucuri în mânecă. Cu o chitară în brațe, un zâmbet perfect, rupt parcă din reclamele pentru pastă de dinți, și un timbru cald, pe alocuri ușor pițigăiat, fostul concurent la The Voice USA este candidatul ideal pentru un viitor "teen idol". EP-ul de debut a ieșit pe piață anul trecut, așa încât povestea lui de-abia acum prinde contur.

Publicat

pe

Mackenzie Bourg │ FOTO: www.facebook.com

Cum se face că MacKenzie Bourg, artistul creat parcă pentru show-urile de talente, nu a reușit să câștige ediția a II-a a concursului The Voice USA? Răspunsul ar putea fi în favoarea tânărului, care nu-și dorește o carieră construită pe considerente precum aspect fizic, piese "catchy" și carismă. Surprinzător, deși ar putea, nu vrea să fie noul Justin Bieber. Muzica pop comercială nu este tocmai pe gustul său și tocmai asta face din el "un Harry Potter mai special". Succesul i-ar fi probabil la o aruncătură de băț dacă s-ar hotărî să facă "muzică de consum pentru mase", însă momentan MacKenzie Bourg este ocupat să-și promoveze primul EP lansat pe forțe proprii. Asta înseamnă fără casă de discuri și producători care să-i dicteze în ce mod ar trebui să sune muzica lui pentru a se vinde bine pe piață.

"Îmi port inima în muzică. Da, am fost la The Voice", se recomandă MacKenzie Bourg pe pagina sa de Facebook.

Participarea la The Voice l-a ajutat să-și formeze prima bază de fani (Macpack), așa încât tânărul de 21 de ani din LA este recunoscător pentru ajutorul primit din partea lui Cee Lo, singurul antrenor care l-a dorit în echipa sa la audiții. Chiar dacă nu a reușit să intre în semifinale, MacKenzie a rămas în memoria fanilor emisiunii, mulți considerând că a fost eliminat mult prea repede.

MacKenzie Bourg - "Lost in Love"

Deși în general cover-urile îi ies foarte bine, MacKenzie Bourg știe la fel de bine și să compună. Piesele "Lost in Love", "Everyone's Got A Story", "On A Train" sau "My Runaway" sunt toate compoziții proprii. După cum spuneam, MacKenzie Bourg are ceva trucuri în mânecă. Chitara nu este un simplu accesoriu pentru el, iar timbrul și forța din voce depășesc nivelul unui pop star de duzină.

Tânărul Harry Potter este un fan al muzicii cu greutate, Ray Charles fiind unul dintre favoriții săi. Într-un interviu, acesta a mărturisit că i-a propus lui Cee Lo o variantă a sa după un hit Ray Charles, însă opțiunea nu a fost considerată potrivită pentru concurs. A interpretat în schimb un cover după "Call Me Maybe", un hit la momentul respectiv.

EP-ul de debut al lui MacKenzie Bourg se numește "Everyone's Got A Story" și a fost lansat în februarie anul trecut. Single-ul are și un videoclip, ce poate fi urmărit mai jos. Va urma, cel mai probabil, și un album de debut în perioada următoare. Vă ținem la curent cu noutățile.

MacKenzie Bourg - "Everyone's Got A Story"

Comentează

Trending