Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Lana Del Rey a pierdut șansa de a câștiga la Premiile Oscar 2014

Odată cu nominalizările la Premiile Oscar 2014, au început și discuțiile pe tema celor care au reușit sau nu au reușit să se remarce. La categoria Best Original Song, o mare surpriză a fost lipsa nominalizării piesei "Young and Beautiful", compusă de Lana Del Rey, în condițiile în care mulți o considerau deja câștigătoare.

Publicat

pe

Lana Del Rey
Lana Del Rey

Încurcate sunt căile Academiei atunci când vine vorba de nominalizări. Ca în fiecare an, apar surprize ce creează discuții în contradictoriu pe tema "cine merita să fie nominalizat și cine nu". Evident, nu poți mulțumi pe toată lumea și nici nu poate fi vorba de vreo intenție de a face asta, însă anumiți artiști/actori favorizați de public par a fi câștigători de dinainte de a fi nominalizați, iar atunci când nu sunt și pe placul celor din juriu se ajunge la nemulțumiri.

Piesa "Young and Beautiful", de exemplu, era în opinia multora un competitor puternic în categoria Best Original Song. Melodia de pe coloana sonoră a filmului "The Great Gatsby" nu se află însă pe lista scurtă a nominalizărilor, deși a fost menționată pe cea lungă, de 75 de piese. Nu știm exact ce anume a determinat excluderea melodiei compuse de Lana Del Rey, însă în decembrie au existat discuții în presă despre un așa-zis "sabotor".

S-ar părea că cei din juriu au primit la finele anului trecut un plic anonim cu un articol ce ar fi fost publicat în Variety. Conform acelui text, data lansării piesei "Young and Beautiful" ar fi fost schimbată în așa fel încât să se încadreze în condițiile impuse de Academie. După o investigare a subiectului, s-a aflat că articolul respectiv nu a fost publicat niciodată în Variety, producătorii de la Warner Bros discutând apoi cu cei din juriu pentru a clarifica situația. În cele din urmă s-a ajuns la concluzia că piesa este eligibilă pentru nominalizările la Oscar 2014.

Subiectul părea încheiat, însă cu toate acestea lista scurtă dezvăluită recent nu o include și pe Lana Del Rey. Găsim, însă, printre nominalizări o piesă precum "Alone Yet Not Alone", soundtrack al unui film relativ obscur.

De remarcat ar fi că nici Coldplay, cu piesa "Atlas", nu a reușit să se califice, deși piesa a fost menționată pe lista lungă.

Mai jos puteți asculta soundtrack-urile nominalizate de Academie pentru Premiile Oscar 2014. În actualele condiții, statueta va merge cel mai probabil la U2.

Joni Eareckson Tada - "Alone Yet Not Alone" (din filmul "Alone Yet Not Alone")

Pharrell Williams - "Happy" (din filmul "Despicable Me 2")

Idina Menzel  - "Let It Go" (din animatia "Frozen")

Karen O - "The Moon Song" (din filmul "Her")

U2 - "Ordinary Love" (din filmul "Mandela: Long Walk To Freedom")

Comentează

Trending