Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Lady Gaga susține că a fost trădată de partenerii săi

Lady Gaga explică într-o scrisoare deschisă de ce videoclipul single-ului "Do What U Want" feat. R. Kelly întârzie să apară. De asemenea, artista vorbește despre problemele pe care le-a întâmpinat cu lansarea albumului "ARTPOP" și susține că a fost trădată de colaboratorii și partenerii săi, care au avut un management neperformant.

Publicat

pe

Lady Gaga - "ARTPOP" promo image │ FOTO: www.facebook.com

Lady Gaga a decis să vorbească despre problemele pe care le-a întâmpinat de când a anulat în februarie 2013 turneul "Born This Way" din cauza operației la șold. Într-o scrisoare deschisă, postată pe propria rețea de socializare littlemonsters.com, artista mărturisește că partenerii și colaboratorii care trebuiau să o ajute cu promovarea albumului "ARTPOP" au neglijat starea sa de sănătate și s-au gândit doar la bani. Aceasta susține că a avut parte de un management neperformant, fiind nevoită să se descurce singură cu dificultățile care au apărut în legătură cu "ARTPOP".

Cu toate că nu-i pronunță numele, Lady Gaga face referire la fostul său manager Troy Carter, pe care l-a concediat în noiembrie anul trecut. Troy s-a aflat în spatele artistei încă de la început și a avut un aport imens la succesul lui Lady Gaga. "Am pierdut oamenii dragi din cauza lăcomiei", a spus artista. De asemenea, Lady Gaga a infirmat zvonul potrivit căruia insuccesul albumului "ARTPOP" a adus un deficit de 25 de milioane casei de discuri Interscop. Mai mult, aceasta a precizat că are o relație foarte bună cu cei de la Interscop.

Lady Gaga și R. Kelly - sesiune foto realizată de Terry Richardson

Lady Gaga și R. Kelly - sesiune foto realizată de Terry Richardson

Lansat în noiembrie 2013, "ARTPOP" a debutat pe locul 1 în Marea Britanie, unde a vândut peste 170.000 de exemplare. Tot pe prima poziție s-a clasat și în America, unde a vândut până în prezent peste jumătate de milion de copii. Însă, comparând aceste cifre cu cele înregistrate de albumele precedente în SUA  - "Born This Way" (2011) - peste 2 milioane de copii și "The Fame" (2008) - peste 3 milioane de copii - "ARTPOP" nu a reușit să convingă până acum publicul. Pe de altă parte, "ARTPOP" s-a bucurat în mare parte numai de critici pozitive, ce susțin că este prima artistă care vine cu ceva nou în muzica pop, de la Madonna încoace. Astfel, anul 2014 este unul crucial Lady Gaga, care susține că promovarea albumului "ARTPOP" abia acum începe. În plus, rămâne de văzut cum se va desfășura turneul mondial "ARTPOP Ball Tour".

"Do What U Want" este cel de-al doilea single oficial extras de pe "ARTPOP", iar videoclipul acestuia este regizat de controversatul fotograf Terry Richardson. În plus, Lady Gaga a lansat o variantă specială a piesei în colaborare cu Christina Aguilera și un remix cu Rick Ross.

Lady Gaga feat. Christina Aguilera - "Do What U Want"

Videoclipul piesei "Do What U Want" întârzie, la fel ca și în cazul lui "Applause", din păcate. Mi s-a dat o săptămână să îl gândesc și să îl execut. Este foarte dificil pentru cineva ca mine, care îmi dedic fiecare moment din viață creând lucruri spectaculoase pentru voi. Toate videoclipurile mele de succes au fost planificate într-o perioadă când eram relaxată și creativitatea mea era onorată. Cei care m-au tradat m-au făcut să îmi pierd timpul și sănătatea și m-au lăsat de una singură să rezolv problemele și daunele care au apărut ca rezultat. Milioane de dolari nu sunt de ajuns pentru unii oameni. Ei vor miliarde. Apoi vor trilioane. Eu nu am fost destul pentru unii oameni. Ei au vrut mai mult. Le sunt foarte recunoscătoare fotografilor și designerilor care mi-au fost alături și m-au ajutat să îmi țin fanii informați privind lucrurile care se întâmplă în spatele scenei, dar, din păcate, după operație am fost foarte bolnavă, foarte obosită și foarte tristă ca să mai pot controla problemele de una singură. Casa mea de discuri nu și-a dat seama de aceste lucruri. Următoarele luni vor însemna pentru "ARTPOP" adevăratul său început. Pentru că cei cărora nu le-a păsat de "ARTPOP" sunt acum istorie și visele pe care le am pot fi duse acum la îndeplinire. Vă rog să mă iertați că nu am prevăzut aceste fapte, niciodata nu am crezut că după atâția ani de muncă, cei pe care îi credeam prieteni și parteneri vor ajunge să le pese atât de puțin de mine într-un moment în care aveam cea mai mare nevoie de ei. Dați-mi o șansă să vă arăt arta din jurul vostru. Deschideți-vă din nou inima în fața mea în așa fel încât să fiu capabilă să vă arăt bucuria de a fi împreună prin intermediul talentelor noastre, de a fi mai puternici împreună. Lăsați-mă să fiu pentru voi zeița care știu că sunt cu adevărat, lasați-mă să vă arăt viziunile care au fost în mintea mea în ultimii doi ani. Vă iubesc. Iertați-mă, monstruleților. Iartă-mă, ARTPOP. Sunteți întreaga mea lume - Scrisoare deschisă postată de Lady Gaga.

Muzică și film

Lady Gaga și Joaquin Phoenix cântă și dansează în primul trailer pentru "Joker: Folie à Deux"

Mult așteptatul film "Joker: Folie à Deux" a primit un trailer oficial ce oferă indicii despre povestea de...hmm...dragoste dintre protagonist și Harley Quinn. Pelicula va ajunge în cinematografe pe 4 octombrie 2024. Mai multe detalii și video în articol.

Publicat

pe

Trailer "Joker: Folie à Deux"
Trailer "Joker: Folie à Deux" │ FOTO: captură YouTube / Warner Bros. Pictures

Joaquin Phoenix revine ca Arthur Fleck aka Joker în noul film regizat tot de Todd Phillips. De data aceasta, protagonistul nu mai este singur, ci își cunoaște sufletul pereche și partenerul în crime - Harley Quinn, interpretată de Lady Gaga.

Trailerul începe cu Arkham Asylum, locul unde Joker a fost închis la sfârșitul primului film. Existența sa searbădă din spatele ușilor închise va căpăta un sens odată cu o întâlnire întâmplătoare pe holurile instituției. Lui Arthur îi atrage atenția o pacientă, nimeni alta decât Harley Quinn. Se îndrăgostesc nebunește unul de celălalt și plănuiesc să evadeze și să simtă din nou gustul libertății.

Planul lor pare să funcționeze pentru că ajung să cânte și danseze pe străzile din Gotham City. Trailerul se termină cu Harley la Arkham Asylum în timp ce desenează un zâmbet cu ruj roșu pe peretele de sticlă dintre ea și Joker, spunând: "Vreau să văd adevăratul tu".

"Joker: Folie à Deux" este un film în care muzica va juca un rol extrem de important. Ar promite cel puțin 15 piese pe toată durata lui de rulare, inclusiv un cover după "That's Entertainment" - Judy Garland. Pe fundalul trailerului se aude piesa "What the World Needs Now Is Love".

"Joker 2" va debuta pe marele ecran pe 4 octombrie 2024, la exact cinci ani de la primul film. Producția originală a costat 62,5 milioane de dolari, un buget neobișnuit de conservator pentru o adaptare de benzi desenate. Având în vedere succesul de la box-office, "Folie à Deux" a primit un buget mult mai substanțial - 200 de milioane de dolari.

TRAILER "Joker: Folie à Deux":

Citește în continuare

Tehnologie

Lady Gaga va fi headliner în Fortnite Festival din 22 februarie

Lady Gaga va fi viitorul star din Festivalul Fortnite. Cel de-al doilea sezon vine pe 22 februarie. Artista a lansat un teaser în acest sens.

Publicat

pe

Lady Gaga, cap de afiș la Festivalul Fortnite în noua ediție din 22 februarie
Lady Gaga, cap de afiș la Festivalul Fortnite în noua ediție din 22 februarie │ FOTO: Fortnite

Fortnite Festival a introdus o nouă componentă muzicală în universul Fortnite, joc dezvoltat de Epic Games. Festivalul virtual a demarat pe 9 decembrie 2023 în cadrul de-al 5-lea capitol al jocului, primul sezon avându-l headliner pe The Weeknd și alți 25 de artiști în setlist.

Din 22 februarie 2024 va începe cel de-al doilea sezon Fortnite Festival, iar Lady Gaga va fi headliner, potrivit unui teaser lansat de artistă. Participarea ei va conferi o nouă dimensiune spectacolelor muzicale integrate în gaming. Nu doar că va atrage fanii din întreaga lume, dar va oferi și o experiență specială în cadrul jocului.

Speculațiile privind colaborarea dintre Lady Gaga și Fortnite au început încă din 15 octombrie 2019, când artista a postat pe Twitter întrebarea „What’s fortnight.” Greșeala (intenționată) de scriere de atunci i-a pus fanii în așteptare. A urmat introducerea piesei „Rain On Me” în Battle Royale, piesă ce poate fi auzită pe radiourile mașinilor de pe harta din joc.

Hitul „Bad Romance” a fost adăugat și el în setlistul Festivalului Fortnite. Teaserul de acum face trimitere la postarea din 2019.

Cu siguranță, fanii Fortnite și ai cântăreței vor fi pe servere în noaptea de 22 februarie. În România, Lady Gaga a concertat o singură dată, în Piața Constituției, de atunci au trecut aproape 12 ani... Poți citi impresii de la acel concert aici.

Cât despre joc, în luna decembrie 2023, Fortnite înregistra peste 500 de milioane de conturi, cu peste 235 de milioane de jucători activi. Marea lor majoritate au între 18 și 24 de ani. Jocul lansat inițial pe 25 iulie 2017 e disponibil atât pe PC, console cât și pe dispozitivele mobile.  Dintre artiștii ce au bifat apariții live virtuale în Fortnite îi amintim pe Eminem, The Weeknd, Travis Scott, Marshmello, Ariana Grande și J Balvin.

Citește în continuare

Muzică nouă

Lady Gaga a revenit în studioul de înregistrare - FOTO

2024 se anunță un an muzical pentru Lady Gaga. Artista le-a dat de înțeles fanilor că lucrează la piese noi, după ce a publicat câteva poze din studioul de înregistrare.

Publicat

pe

Lady Gaga în cadru concertului de la Westfield, 2021
Lady Gaga în cadru concertului de la Westfield, 2021 │ FOTO: captură YouTube / Lady Gaga

Lady Gaga a confirmat că petrece timp în studio și a împărtășit cu admiratorii săi fotografii noi-nouțe. Artista de 37 de ani se află într-un studio de înregistrări, înconjurată de instrumente muzicale. Poartă un pulover supradimensionat în dungi, cizme cu platformă și ochelari de soare. O inimă neagră și emoji-ul cu note muzicale completează postarea, dând de înțeles fanilor că lucrează la muzică nouă.

Aceștia sunt dornici de noi piese semnate de artistă, mai ales că ultimul album solo datează din 2020. Lady Gaga s-a concentrat în ultimii trei ani pe alte proiecte. De exemplu, gama ei de make-up, Haus Lab, a lansat o mulțime de produse noi, de la fonduri de ten și farduri de obraz, la creioane și luciuri de buze.

Demn de menționat este și filmul "Joker: Folie à Deux", în care Gaga joacă alături de Joaquin Phoenix. Ea interpretează o versiune a personajului DC Comics - Harley Quinn - un psihiatru care se îndrăgostește de Joker înainte ca acesta să devină "personajul negativ". Tot legat de industria cinematografică, artista a declarat în urmă cu câteva luni că lucrează la un film bazat pe turneul ei din 2022 - "The Chromatica Ball".

Din punt de vedere muzical, Lady Gaga s-a bucurat de succes cu piesa "Hold My Hand", extrasă de pe coloana sonoră a filmului "Top Gun: Maverick". În toamna lui 2023, a colaborat cu Rolling Stones și Steve Wonder pentru piesa "Sweet Sounds of Heaven".

Citește în continuare

Trending