Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Enrique Iglesias concertează în octombrie la Cluj-Napoca Spotlight FestivalBob Sinclar vine la Spotlight - Festivalul Internațional al Luminii 2019 INFO CONCERT:
The Cure
Aris Negoiţă, puştiul cu dans de senzaţie de la Românii au TalentUrmăreşte-l pe Aris Negoiţă, puştiul cu dans de senzaţie de la Românii au Talent - VIDEO INFO CONCERT:
HAVASI Concert Show
INFO CONCERT:
Neversea 2019

Kurt Cobain ucis de Courtney Love, scenariul dorit de proprietarul unui local

Proprietarul unui local din Londra și-a dorit ca solistul Nirvana să fi fost ucis de Courtney Love. În momentul în care poliția încă încerca să determine cauza morții lui Kurt Cobain, Simon Parkes se ruga ca speculațiile privind posibila implicare a fostei iubite a artistului să fie adevărate. Motivul este unul simplu. Dacă Cobain ar fi fost ucis, polița de asigurare l-ar fi protejat pe Simon de un dezastru financiar.

Kurt Cobain

Proprietarul unei locații de concerte din Londra a fost pe punctul de a pierde suma de 250.000 de lire. Banii ar fi trebuit să-i intre în cont dacă Nirvana și-ar fi respectat obligațiile contractuale. Uneori, însă, moartea îți dă planurile peste cap. Simon Parkes a ajuns în poziția ingrată de a-și dori ca fostul solist al trupei grunge, Kurt Cobain, să fi fost ucis de Courtney Love pentru a-și recupara banii investiți în organizarea unor concerte care nu au mai avut loc.

În anul morții tragice a solistului Nirvana, formația fusese programată pentru a susține 4 show-uri la Brixton Academy, fiind de asemenea headlineri ai unui nou festival numit "In Bloom". Așa cum era de așteptat, biletele s-au vândut ca pâinea caldă, Simon Parkes fiind organizatorul ce ar fi urmat să culeagă roadele de pe urma acestor evenimente.

Dezastrul a început când pe 8 aprilie 1994 a fost anunțată moartea lui Kurt Cobain. În momentul acela, Simon a simțit cum lumea i se prăbușește la picioare.

"Pe orice canal TV te-ai fi uitat, știrea era aceeași: <<Kurt Cobain, solistul Nirvana, a fost găsit mort în reședința sa cu o rană la cap cauzată de un glonț>>. Eu deja dădusem mai departe banii de pe bilete din box-office pentru a pune la punct primele aspecte legate de festivalul In Bloom. Dacă restituiam banii de pe toate biletele vândute, aș fi pierdut peste 250.000 de lire. Acesta a fost riscul inerent al modelului meu de business. Până atunci lucrurile au mers foarte bine, Brixton Academy fiind cu mult înaintea competiției, însă atunci când lucrurile nu merg conform planului, totul ți se năruie sub picioare", a povestit Simon într-un interviu The Guardian.

Nirvana

Nirvana

Parkes a așteptat apoi cu sufletul la gură ca tragedia să evolueze în așa manieră încât să nu piardă banii. Dacă se dovedea că solistul Nirvana a fost ucis, și-ar fi putut recupera investița pe baza poliței de asigurare. Dacă, însă, cauza morții lui Kurt Cobain ar fi fost sinuciderea, ar fi ajuns în pragul falimentului.

"Până și eu am fost surprins când am realizat că mă rugam în sinea mea: <<O, Doamne, spune-mi te rog că Courtney a făcut-o>>", își amintește Simon Parkes.

Chemat la Radio 1 pentru a vorbi despre impasul financiar în care se afla, Parkes a avut o sclipire de geniu. A dat startul unui nou business pentru biletele de la concertele Nirvana ce nu avuseseră loc.

"Ei bine, este absolut extraordinar. Am avut fani Nirvana din întreaga lume care au încercat să cumpere bilete la aceste concerte. Oamenii sunt dispuși să ne ofere și 100 de lire pe un bilet pentru a pune mâna pe această mică parte a istoriei unei trupe legendare."

Povestea a fost apoi răspândită în media, Simon Parkes reușind nu doar să-și recupereze banii, ci chiar să facă și profit.

"Inventam o nouă piață în momentul acela. Dacă există un lucru pe care îl înveți lucrând în industria muzicală, acela este să privești întotdeauna dintr-un unghi diferit."

Au fost astfel persoane dispuse să plătească până și 150 de lire pe un bilet, mai puțin de un sfert dintre cei care cumpăraseră tichete cerându-și banii înapoi. În final, însă, Simon Parks a ieșit pe plus. Deși a restiuit o parte dintre biletele care costau 13.5 lire, a vândut mult mai multe bilete cu 100 și 150 de lire.

Puteți citi povestea pe larg în "Live at the Brixton Academy: A Riotous Life in the Music Business". Cartea a fost publicată la editura Serpent's Tail.

Nirvana - "The Man Who Sold The World" (MTV Unplugged)

Citește mai multe despre Kurt CobainNirvana
RECOMANDARE:Cumpără biografia lui Kurt Cobain

Cumpără biografia lui Kurt Cobain scrisă de Christopher Sandford

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Trupa Pixies a lansat "Magdalena" - VIDEOCLIP

Urmărește pe InfoMusic noul videoclip "Magdalena" lansat de trupa Pixies. Melodia promovează "EP-2", lansat de trupă pe 3 ianuarie.

Închide