Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Kenney Jones confirmă planurile lui Rod Stewart de a reuni The Faces

Kenney Jones a confirmat recent că planurile lui Rod Stewart de a reuni The Faces se află în discuții, având șanse mari de a se materializa în 2015.

Publicat

pe

Deși Ian McLagan, fostul clăpar The Faces, infirma în decembrie 2013 zvonurile privind o posibilă reunire a trupei, noile declarații ale lui Kenney Jones dau speranțe realizării proiectului. Conform lui Jones, discuțiile privind un turneu The Faces în 2015 sunt în plină dezbatere, bateristul explicând că reacția lui McLagan este legată de faptul că nu era încă nimic sigur în momentul în care acesta a auzit despre posibila reunire The Faces.

"Mac nu și-a dat seama că noi vorbeam serios despre această reunire pentru că atunci când a aflat el despre asta proiectul era într-o fază incipientă."

Potrivit lui Kenny Jones, el și staff-ul lui Rod Stewart discută despre un turneu The Faces de ceva vreme, proiectul urmând a fi onorat și de câteva apariții ale lui Ron Wood.  În eventualele concerte din 2015, co-fondatorul The Faces, ce s-a stins din viață în 1977, va fi înlocuit de basistul lui Rod Stewart, Conrad Korsch.

Dacă reunirea s-ar materializa, ar fi pentru prima dată din 1993, când Faces ar cânta în formula originală. Celebrul grup britanic s-a format în 1969 și s-a destrămat în 1975. Faces a însemnat Ian McLagan (clape), Ronnie Lane (bass), Kenney Jones (tobe și percuție), Ronnie Wood (chitară) și Rod Stewart (voce). Discografia formație este alcătuită din 4 albume de studio: "First Step" (1970), "Long Player" (1971), "A Nod Is as Good as a Wink... to a Blind Horse" (1971), "Ooh La La" (1973) și un material live: "Coast to Coast: Overture and Beginners" (1974). La scurt timp de la destrămare grupului, basistul Ronnie Lane s-a stins din viață în 1977. Faces s-a mai reunit în anii trecuți pentru a susține o serie de concerte, însă niciodată cu Rod Stewart la voce. Acesta a fost înlocuit cu Mick Hucknall, iar basul a fost preluat de Glen Matlock de la Sex Pistols.

"Cred că avem mari șanse să reunim Faces. De fapt, reprezentanții lui Ronnie Wood se află în discuții cu oamenii mei și suntem aproape să stabilim ceva pentru 2015", a mărturisit Rod Stewart.

Pentru mai multe detalii despre planurile lui Rod Stewart legate de The Faces puteți citi un articol anterior.

The Faces Live (1972)

Comentează

Trending