Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Sebastian Bach - Poza pentru Kicking & ScreamingMuzicienii îl numesc pe CEO-ul Spotify "un idiot lacom" Paul McCartneyPaul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia" Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Deep Purple nu are de gând să iasă prea curând la pensie Adrian Despot: "Vița de Vie - În corzi e cea mai bună producție a unui concert live în România"

Jay-Z și Beyonce sunt cele puternice personalități din industria muzicală

Celebrul cuplu format din Jay-Z și Beyonce se află în topul clasamentului cu cele mai puternice personalități din industria muzicală, realizat de publicația Billboard.
Beyonce și Jay-Z la Grammy Awards 2014Beyonce și Jay-Z la Grammy Awards 2014

Beyonce și Jay-Z la Grammy Awards 2014

În fiecare an revista Billboard realizează topul celor mai influente personalități din industria muzicală - Power 100 list. În ediția ce analizează anul 2013, Jay-Z și Beyonce se află pe locul 1, în principal, datorită felului în care au inovat modul în care se poate lansa muzica. Anul trecut, Jay-Z și-a dat gratis noul discul "Magna Carta Holy Grail" tuturor utilizatorilor de telefoane mobile Samsung, iar Beyonce a surprins pe toată lumea când și-a lansat albumul vizual pe iTunes fără nici o promovare în prealabil.

Ambii au reușit să realizeze lansări de albume fără precedent și au schimbat instant felul în care industria și fanii se gândesc să interacționeze cu muzica. El a oferit gratis albumu, iar ea a cerut un preț premium pentru al ei. Dar amândoi au folosit elementul surpriză pentru a restabili emoția care obișnuia să însoțească o lansare. În ultimul timp, acel impact s-a pierdut din cauza promovării nesfârșite, explică cei de la revista Billboard.

În plus, cei doi sunt singurii artiști prezenți în listă, celelalte 99 de locuri fiind oameni din industrie precum directori de case de discuri, manageri sau producători.

Beyonce și Jay-Z au deschis Premiile Grammy 2014 interpretând piesa "Drunk in Love", extrasă de pe albumul vizual al artistei. - Urmărește prestația. Însă, pe lista câștigătorilor s-a aflat doar Jay-Z, care a câștigat împreună cu Justin Timberlake la categoriile Cea Mai Bună Colaborare Rap/Sung și Cel Mai Bun Videoclip. - Vezi lista completă a câștigătorilor.

Top 10 - Power 100 list (Billboard):

  1. Jay Z and Beyoncé
  2. Lucian Grainge - CEO and chairman of Universal Music Group
  3. Coran Capshaw - founder and owner of Red Light Management
  4. Michael Rapino - CEO of Live Nation Entertainment
  5. Martin Bandier - chairman and CEO of Sony/ATV Music Publishing
  6. Doug Morris - chairman and CEO of Sony Music Entertainment
  7. Irving Azoff - chairman and CEO of Azoff MSG Entertainment
  8. Len Blavatnik - vice-chairman and owner of Warner Music Group
  9. Rob Light - managing partner, head of music at Creative Artists Agency
  10. Jimmy Iovine - chairman of Interscope Geffen A&M and co-founder and CEO of Beats Electronics

Citește mai multe despre BeyonceJay-Z
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Momente Grammy 2014: Daft Punk, Beyonce, Metallica - VIDEO

Gala Premiilor Grammy 2014 a oferit contextul ideal pentru cele mai incitante momente muzicale ale începutului de an. Daft Punk...

Închide