Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Tarja Turunen - Together at HomeTarja Turunen ne cântă de acasă - VIDEO (Together at Home) INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Slipknot
INFO CONCERT:
Il Volo

Jason Newsted spune pentru prima dată din ce cauză a părăsit Metallica

La 13 ani de la plecarea din Metallica, basistul Jason Newsted a povestit pentru prima dată din ce cauză a părăsit Metallica. Se pare că motivul principal a fost proiectul Echobrain care a fost înființat în 2000.

Jason Newsted

La 13 ani de la plecarea din Metallica, basistul Jason Newsted a povestit adevărul din spatele acestei controversate decizii. În materialul video de mai jos aflați totul despre această întâmplare începând cu minutul 30. Newsted a declarat:

"Nu am spus niciodată această poveste și nu sunt sigur ca este bine că o spun acum. Atunci existau multe probleme insă scânteia de la care a pornit totul a fost când managementul Metallica a ascultat Echobrain, proeictul meu care a luat naștere în 2000. Aceștia mi-au spus că doresc să promoveze cât mai mult Echobrain, deoarece are potențial și muzical nu are legătura cu Metallica. Mai mult, au fost extrem de încântați de vocea lui Dylan Donkin spunând că este fantansic. Din păcate, James Hetfield a aflat de aceste discuții și nu a fost deloc încântat de planurile managementului deoarece credea că va afecta imaginea trupei plus că era proiectul meu, iar el nu putea controla totul, așa cum o face cu Metallica. După câteva zile de la aceste întâmplări am fost sunat și managerul îmi spune că nu se mai poate implica în promovarea proiectului Echobrain. Nu știu ce a gândit James atunci, dar după 15 ani în care am sacrificat totul pentru Metallica, nu meritam să fiu tratat așa. Am devenit confuz și nu știam de ce imi face acest lucru după ce ne-am ajutat reciproc atâția ani. M-a durut foarte tare să simt că nu sunt tratat ca un prieten, ca nu suntem egali, că el ma consideră inferior."

Jason Newsted - Metallica & Beyond


Jason Newsted declara în 2012 pe pagina de facebook că este “ultra-mândru de perioada petrecută în trupă” și că le este recunoscător colegilor pentru experiențele minunate trăite împreună vreme de 15 ani. Acesta a activat în Metallica în perioada 1986 – 2001, ocupând locul regretatului Cliff Burton. După plecarea din trupă, muzicianul și-a lansat propriul proiect muzical, Echobrain, a cântat cu Ozzy Osbourne și apoi s-a alăturat trupei canadiene Voivod. Locul lui Newsted în Metallica a fost luat de basistul Robert Trujillo în 2003. La începutul lunii aprilie 2009 Jason Newsted alături de foștii colegii de la Metallica au fost introduși în Rock And Roll Hall Of Fame.

La sfârșitul lunii octombrie 2012 Jason Newsted s-a căsătorit cu Nicole Leigh Smith. Aceștia aveau o relație de mulți ani hotărând să faca pasul cel mare. Actuala doamnă Newsted,  a declarat: "Jason este un tip fantastic de talentat, iar eu sunt fericită să-i port numele de familie". Nicole este cea care l-a încurajat pe Jason în 2005 să găsească un nou hobby acesta descoperindu-și pasiunea pentru pictură.

Citește mai multe despre Jason NewstedMetallica
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Jared Leto și U2, premiați la Globurile de Aur 2014 - VIDEO

Jared Leto, solistul trupei 30 Seconds to Mars, a câștigat primul său Glob de Aur pentru rolul din filmul biografic...

Închide