Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Delia concert Cum Era drive in Romexpo 2020INFO CONCERT:
Delia - concert Drive In
INFO CONCERT:
Il Volo
INFO CONCERT:
Slipknot
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen

Jared Leto și U2, premiați la Globurile de Aur 2014 - VIDEO

Jared Leto, solistul trupei 30 Seconds to Mars, a câștigat primul său Glob de Aur pentru rolul din filmul biografic "Dallas Buyers Club". Un trofeu a plecat și la formația U2, distinsă la categoria Cea mai bună piesă originală pentru soundtrack-ul "Ordinary Love". Câștigătorii Globurilor de Aur 2014 au fost anunțați pe 12 ianuarie în cadrul galei ce a avut loc la Los Angeles.

Globurile de Aur 2014: Jared Leto și U2

Cea de-a 71-a gală de decernare a Globurilor de Aur a fost una prolifică pentru Jared Leto și U2. În cadrul ceremoniei ce s-a desfășurat în Los Angeles solistul trupei 30 Seconds to Mars și veteranii de la U2 și-au adăugat în palmares câte un Glob de Aur.

Pentru Jared Leto, câștigarea trofeului pentru Cel mai bun actor în rol secundar a fost oarecum neașteptată. Rolul din "Dallas Buyers Club" i-a fost propus după o pauză de 6 ani de la activitatea cinematografică, perioadă în care artistul aproape renunțase la ideea de a mai juca în filme. Din acest motiv, inițial nici nu a vrut să accepte propunerea, însă în cele din urmă scenariul i-a captat atenția. "Dallas Buyers Club" spune povestea electricianului Ron Woodroof și a luptei sale cu instituțiile medicale și companiile farmaceutice, după ce a fost diagnosticat cu SIDA  în 1986. În film, Jared Leto joacă rolul unui transsexual pe nume Rayon. Conform declarațiilor regizorului Jean-Marc Vallée, Jared a intrat în pielea personajului încă de dinainte de a începe filmările.

"S-a dat jos din avion purtând o rochie, pantofi cu tocuri înalte și perucă. În prima săptămână a fost ciudat, pentru că nu știam cum să-l strigăm. Domnișoară? Jared? Rayon? Până la urmă am înțeles că e "o ea" și că "ea" era drăguță. La finalul filmărilor i-am luat un cadou: un tricou pentru femei cu Marc Bolan (solist al trupei de glam rock T. Rex)", a povestit regizorul filmului, Jean-Marc Vallée.

Trupa 30 Seconds to Mars va ajunge anul acesta în premieră în România. Concertul va avea loc pe 4 iulie, la Romexpo, biletele fiind deja puse în vânzare.

Jared Leto în rolul unui transsexual / Jared Leto în viața reală

Jared Leto în rolul unui transsexual / Jared Leto în viața reală

U2 a fost, de asemenea, pe lista câștigătorilor la Globurile de Aur 2014. Irlandezii au fost distinși la categoria Cea mai bună piesă originală pentru piesa "Ordinary Love", inclusă pe coloana sonoră a filmului biografic "Mandela: Long Walk To Freedom".

"Această piesă este extrem de personală pentru noi", a declarat Bono în cadrul discursului de mulțumire. "Acest om (Nelson Mandela) ne-a schimbat complet viețile alegând să nu își manifeste frustrarea prin ură și furie, ci prin iubire, considerând că doar în acest mod se poate schimba ceva. Am compus o piesă de dragoste pentru că despre asta este vorba în film - un altfel de dragoste, una disfuncțională. De asta ar trebui să vedeți filmul."

Recent, Bono declara într-un interviu că U2 nu a ajuns încă la vârful său creativ, acest nou premiu venind să susțină parcă afirmația sa. Anul acesta trupa va lansa un nou album, primul disc de la "No Line On The Horizon" din 2009.

VIDEO Globurile de Aur 2014: Jared Leto acceptă premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar

Citește mai multe despre Jared LetoU2
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
OutKast se reunește în 2014

Celebrul duo format din Big Boi și Andre 3000 revine pe scena festivalurilor în 2014. Este oficial că OutKast va...

Închide