Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Jared Leto și U2, premiați la Globurile de Aur 2014 - VIDEO

Jared Leto, solistul trupei 30 Seconds to Mars, a câștigat primul său Glob de Aur pentru rolul din filmul biografic "Dallas Buyers Club". Un trofeu a plecat și la formația U2, distinsă la categoria Cea mai bună piesă originală pentru soundtrack-ul "Ordinary Love". Câștigătorii Globurilor de Aur 2014 au fost anunțați pe 12 ianuarie în cadrul galei ce a avut loc la Los Angeles.

Publicat

pe

Globurile de Aur 2014: Jared Leto și U2

Cea de-a 71-a gală de decernare a Globurilor de Aur a fost una prolifică pentru Jared Leto și U2. În cadrul ceremoniei ce s-a desfășurat în Los Angeles solistul trupei 30 Seconds to Mars și veteranii de la U2 și-au adăugat în palmares câte un Glob de Aur.

Pentru Jared Leto, câștigarea trofeului pentru Cel mai bun actor în rol secundar a fost oarecum neașteptată. Rolul din "Dallas Buyers Club" i-a fost propus după o pauză de 6 ani de la activitatea cinematografică, perioadă în care artistul aproape renunțase la ideea de a mai juca în filme. Din acest motiv, inițial nici nu a vrut să accepte propunerea, însă în cele din urmă scenariul i-a captat atenția. "Dallas Buyers Club" spune povestea electricianului Ron Woodroof și a luptei sale cu instituțiile medicale și companiile farmaceutice, după ce a fost diagnosticat cu SIDA  în 1986. În film, Jared Leto joacă rolul unui transsexual pe nume Rayon. Conform declarațiilor regizorului Jean-Marc Vallée, Jared a intrat în pielea personajului încă de dinainte de a începe filmările.

"S-a dat jos din avion purtând o rochie, pantofi cu tocuri înalte și perucă. În prima săptămână a fost ciudat, pentru că nu știam cum să-l strigăm. Domnișoară? Jared? Rayon? Până la urmă am înțeles că e "o ea" și că "ea" era drăguță. La finalul filmărilor i-am luat un cadou: un tricou pentru femei cu Marc Bolan (solist al trupei de glam rock T. Rex)", a povestit regizorul filmului, Jean-Marc Vallée.

Trupa 30 Seconds to Mars va ajunge anul acesta în premieră în România. Concertul va avea loc pe 4 iulie, la Romexpo, biletele fiind deja puse în vânzare.

Jared Leto în rolul unui transsexual / Jared Leto în viața reală

Jared Leto în rolul unui transsexual / Jared Leto în viața reală

U2 a fost, de asemenea, pe lista câștigătorilor la Globurile de Aur 2014. Irlandezii au fost distinși la categoria Cea mai bună piesă originală pentru piesa "Ordinary Love", inclusă pe coloana sonoră a filmului biografic "Mandela: Long Walk To Freedom".

"Această piesă este extrem de personală pentru noi", a declarat Bono în cadrul discursului de mulțumire. "Acest om (Nelson Mandela) ne-a schimbat complet viețile alegând să nu își manifeste frustrarea prin ură și furie, ci prin iubire, considerând că doar în acest mod se poate schimba ceva. Am compus o piesă de dragoste pentru că despre asta este vorba în film - un altfel de dragoste, una disfuncțională. De asta ar trebui să vedeți filmul."

Recent, Bono declara într-un interviu că U2 nu a ajuns încă la vârful său creativ, acest nou premiu venind să susțină parcă afirmația sa. Anul acesta trupa va lansa un nou album, primul disc de la "No Line On The Horizon" din 2009.

VIDEO Globurile de Aur 2014: Jared Leto acceptă premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar

Premii muzicale

Gala Premiilor Grammy 2024 se vede în direct pe VOYO

Premiile Grammy 2024 vor fi decernate pe 5 februarie, iar telespectatorii din România pot afla cine vor fi artiștii care vor face un adevărat spectacol în cea mai importantă noapte a industriei muzicale din lume, dar și cine va pleca acasă cu trofeele Academiei de Înregistrări.

Publicat

pe

Gala Premiilor Grammy 2024 se vede în direct pe VOYO
Gala Premiilor Grammy 2024 se vede în direct pe VOYO │ FOTO: PRO TV

Muzica schimbă lumea, iar Premiile Grammy schimbă lumea muzicii. Cei mai importanți artiști se întâlnesc în cea mai spectaculoasă gală: a 66-a ediție a Premiilor Grammy este luni, 5 februarie, de la ora 3 dimineața, în direct pe VOYO.

National Academy of Recording Arts and Sciences va înmâna și în acest an trofee pentru realizări remarcabile în domeniul muzical, în cea mai importantă noapte a industriei. Abonații VOYO vor putea vedea LIVE și în exclusivitate decernarea râvnitelor premii, din Crypto Arena, Los Angeles, și se vor delecta cu momentele impresionante pregătite de Billie Eilish, Dua Lipa, Travis Scott, Burna Boy, Luke Combs, Billy Joel sau Olivia Rodrigo.

În acest an, printre noutățile pregătite de organizatori se numără și prezența legendarei trupe U2 în cadrul evenimentului. Câștigători a 22 de trofee Grammy, membrii U2 vor avea un show unic, transmis pentru prima dată din Sphere, Las Vegas - locul unde formația este rezidentă.

Lista celor care se luptă să pună mâna pe râvnitul trofeu Grammy a fost făcută publică, iar SZA conduce topul din acest an cu nouă nominalizări. Phoebe Bridgers, Șerban Ghenea și Victoria Monét sunt nominalizați la șapte categorii, iar Jack Antonoff, Jon Batiste, boygenius, Brandy Clark, Miley Cyrus, Billie Eilish, Olivia Rodrigo și Taylor Swift au fiecare câte șase nominalizări.

Citește în continuare

Trending