Urmărește-ne în Social Media

Clipul zilei

Jake Bugg este romantic în noul videoclip "A Song About Love"

"Asta este tot ce vrei? Cântece despre iubire?", întreabă Jake Bugg pe un ton melancolic în videoclipul piesei "A Song About Love". Artistul în vârstă de 19 ani intră pentru prima oară în pielea adolescentului îndrăgostit, dat peste cap de sentimentele pe care le are față de persoana iubită.

Publicat

pe

Jake Bugg - "A Song About Love" (videoclip nou)
Jake Bugg - "A Song About Love" (videoclip nou)

Deși are doar 19 ani, multe dintre piesele lui Jake Bugg au tematici și abordări destul de mature. Vocea artistului britanic vine ca o mănușă pe un sound vintage, pachetul trimițându-te cu gândul la un suflet bătrân ("old soul"). Iată, însă, că Jake poate fi și vulnerabil, încurcat, romantic și șovăielnic atunci când vine vorba despre iubire. Pentru prima oară, artistul se comportă ca orice adolescent, cedând în favoarea "fluturilor din stomac".

"A Song About Love", noul single Jake Bugg, pare a fi cea mai personală piesă a artistului de până acum, versurile vorbind la persoana întâi. Melodia este extrasă de pe cel de-al 2-lea disc al său, "Shangri La", lansat în noiembrie 2013.  Pentru acest material discografic, tânărul artist britanic a colaborat cu legendarul Rick Rubin, piesele de pe noul disc fiind înregistrate la studioul său din Malibu. De aici și titlul albumului, Jake Bugg dorind să accentueze amprenta lăsată de producător denumindu-și discul după studioul lui Rubin.

Piesele de pe discul "Shangri La" au beneficiat de contribuția unor muzicieni precum Jason Lader (bas), Matt Sweeney (chitară) și Pete Thomas (tobe). Sound-ul abordat diferă de cel de pe albumul de debut, motivul fiind unul simplu: sursele de inspirație au fost altele.

"Piesele pentru album au venit destul de rapid pentru că muzica e cea care mă ajută să mă detașez de lucruri. Chiar dacă în ultima perioadă am avut o agendă foarte încărcată, ori de câte ori aveam puțin timp liber luam chitara și începeam să cânt. Am călătorit foarte mult și am trecut printr-o mulțime de experiențe, așa încât am avut despre ce să scriu."

Jake Bugg este nominalizat la Brit Awards 2014 în aceeași categorie cu James Blake, John Newman, Tom Odell și veteranul David Bowie. Vezi lista completă a nominalizărilor.

Jake Bugg - "A Song About Love"

Trending