Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

"Hotel California" - Eagles a devenit cel mai mare vinil din lume - VIDEO

Cu ocazia redeschiderii spațiului de concerte Forum Venue din Los Angeles, celebrul album "Hotel California" al trupei Eagles a fost transformat în cel mai mare vinil din lume. Vezi cum a fost construit vinilul în clipul video de pe InfoMusic.

Publicat

pe

Cel mai mare vinil din lume - "Hotel California" - Eagles
Cel mai mare vinil din lume - "Hotel California" - Eagles

După o investiție de 100 de milioane de dolari, sala de concerte Forum Venue din Los Angeles este gata să reintre în circuit. Redeschiderea este sărbătorită cu o serie de 6 concerte susținute de formația Eagles, la sfârșitul acestei luni. Pentru ca celebrarea să fie completă, cei de la Forum au decis să construiască cel mai mare vinil din lume, care să reproducă albumul "Hotel California".

Poziționat pe acoperișul locației, cu un diametru de 124 de metri, acesta va fi vizibil pentru cele 1700 de avioane care aterizează la Aeroportul Internațional din Los Angeles. Pentru construcția discului s-a folosit o cantitate de vinil ce cântărește 25 de tone. Cu toate că nu va conține muzică, vinilul se va învârti constant cu aproximativ 27 de km/oră.

Lansat în decembrie 1976, "Hotel California" este cel de-al cincilea album al trupei americane Eagles. Acesta a reprezentat primul disc fără membrul fondator Bernie Leadon, dar cu Joe Walsh. În același timp este ultimul material pe care apare basistul și solistul Randy Meisner. "Hotel California" a devenit cel mai bine vândut al formației, cu peste 16 de milioane de copii vândute în Statele Unite și peste 32 de milioane de exemplare vândute în întreaga lume. Materialul a adus trupei 2 Premii Grammy pentru piesele "Hotel California" și "New Kid in Town". Revista Rolling Stone a poziționat discul pe locul 37 în topul "The 500 Greatest Albums of All Time". În plus, piesa "Hotel California" este considerată una dintre cele mai bune melodii rock din toate timpurile.

Cum a fost construit cel mai mare vinil din lume

Trending