Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Lara Fabian în concert la Sala Palatului din Bucuresti pe 22 aprilie 2016Lara Fabian își amână concertele din România în ultimul moment din cauza unei boli INFO CONCERT:
Ana Moura
Dan Teodorescu / TAXIPoze concert TAXI #20 la Sala Palatului pe 8 noiembrie 2019 INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Postmodern Jukebox

Eric Clapton are o trupă nouă și anunță primele concerte din 2014

Chitaristul Eric Clapton are o nouă trupă ce îl va însoți în turneul care va începe luna viitoare în Japonia. Momentan artistul are confirmate concerte în Tokyo, Osaka, Nagoya, Yokohama, Singapore și Dubai urmând ca în vară să revină în Europa.

Eric Clapton

Chitaristul Eric Clapton are o nouă trupă care îl va însoți în turneul ce va începe luna viitoare în Japonia. Alături de el pe scena vor mai evolua Nathan East - bass, Steve Gadd - baterie, Chris Stainton - clape, Paul Carrack - clape si solistele Sharon White si Michelle John.

Momentan Eric Clapton are confirmate concerte în Tokyo, Osaka, Nagoya, Yokohama, Singapore și Dubai urmând ca în vară să revină în Europa. Noile date vor fi făcute publice în scurt timp și sperăm că artistul să revină la București după concertul susținut pe 11 iunie 2010 pe Stadionul Tineretului - Iolanda Balas Soter alături de Steve Winwood.

Eric Clapton a sărbătorit anul trecut 50 de ani de activitate muzicală iar în luna martie 2013 a declarat că este posibil să nu mai plece în turnee deoarece dorește să se retragă la vârsta de 70 de ani. În acest an, pe 30 martie, Eric Clapton va împlini 69 de ani așa că mai avem o șansă să-l vedem înainte de retragere. Despre hotărârea de a nu mai concerta Clapton a declarat:

"Să fiu pe scenă este foarte simplu, chiar ușor. Dacă aș putea face asta în jurul cartierului meu, ar fi grozav. Știu muzicieni din Texas care cântă doar în circuitul lor și asta îi ține în viață. Dar pentru mine, cel mai greu este să călătoresc. Când voi împlini 70 de ani vreau să ma opresc să mai plec în turnee. Voi compune piese noi și chiar voi concerta, dar în locuri care sunt aproape de mine. Este obositor și nu mai am răbdare cu toți oficialii de la imigrare sau oamenii de securitate din aeroporturi. Dacă uit să-mi scot centura sau mai am ceva prin buzunare primul lucru pe care îl aud este – vă rog să treceți aici. M-am săturat de toate acestea și nu mai vreu să trec prin ele".

Ultimul album Eric Clapton poartă numele "Old Sock" și a fost lansat anul trecut. Discul conține 10 piese din repertoriul internațional plus două melodii noi - “Every Little Thing” și “Gotta Get Over” și este produs de Eric Clapton alături de Doyle Bramhall II, Justin Stanley și Simon Climie. Cele 10 piese alese de acesta sunt un omagiu adus artiștilor care l-au inspirat de-a lungul carierei și explorează stările romantice din anii ’30 cu ritmurile reggae, soul, rock și blues. Piesele aparțin unor artiști ca Leadbelly, J.J. Cale, Peter Tosh, George Gershwin, Gary Moore sau Taj Mahal, iar cele două compoziții noi sunt înregistrate împreună cu Paul McCartney, J.J. Cale, Chaka Khan și Jim Keltner.

Eric Clapton - Got To Get Better (Live at Crossroads 2013)

În cei 50 de ani de carieră, Eric Clapton a primit numeroase premii, fiind singurul artist care a fost inclus de trei ori în Rock & Roll Hall of Fame (în calitate de membru al Yardbirds, Cream și ca artist solo). În plus, Eric Clapton a câștigat 18 premii Grammy și a primit peste 80 de discuri de aur, platină și diamant. Clapton a vândut peste 50 de milioane de albume, fiind unul dintre cei mai faimoși și influenți chitariști din lume.

Citește mai multe despre Eric Clapton
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Katie Melua a lansat "Where Does The Ocean Go?" - VIDEOCLIP

Katie Melua începe 2014 cu un nou videoclip pe care îl puteți urmări pe InfoMusic. Acesta a fost realizat pentru...

Închide