Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 ELIZA G (Italia) câștigătoarea Cerbului de Aur 2019ELIZA G din Italia a câștigat trofeul Cerbul de Aur 2019 - VEZI LISTA CÂȘTIGĂTORILOR Poze Cerbul de Aur 2019: concert Irina Rimes INFO CONCERT:
Cerbul de Aur 2019
Poze Cerbul de Aur 2019: concert Emeli Sandé VIDEO: Cover după Metallica la Cerbul de Aur 2019 - Colaborare aparte Laura Bretan, Ester Peony și Olivier Kaye Poze Cerbul de Aur 2019: concertul lui Ștefan Bănică

Cum arată ultimii 64 de ani de muzică - Google Music Timeline

Music Timeline de la Google ne arată cum au evoluat în popularitate genurile muzicale în ultimii 64 de ani. Potrivit graficului colorat, începând cu anul 2000 și până în prezent muzica alternative/indie se bucură de cei mai mulți fani.
Music Timeline Google

Music Timeline Google

Google a publicat un grafic colorat care compilează evoluția muzicii din ultimii 64 de ani. Chiar dacă Music Timeline a fost realizat cu scopul de a promova magazinul de muzică online, graficul este foarte interesant. Acesta arată cum a evoluat popularitatea genurilor muzicale din 1950 și până în prezent. De asemenea, există o analiză individuală pe stiluri, care prezintă toate subgenurile și albumele de referință. Noul proiect a fost conceput pe baza informațiilor extrase din serviciul Google Play Music, iar răspândirea unui gen muzical este dată de popularitatea artiștilor descoperiți în librăriile utilizatorilor de Google Play Music.

Însă, din grafic lipsește muzica clasică. Google a declarat că au exclus-o pentru că, în general, aceasta este catalogată după data la care a fost compusă, și nu înregistrată.

La o primă privire, Music Timeline ne arată că în perioada 1950-1960 jazz-ul a dominat, dar începând cu 1970 acesta a scăzut masiv în popularitate. În ceea ce privesc pop-ul și rock-ul, acestea s-au menținut în aceeași parametri în ultimii 30 de ani. În plus, începând cu anul 2000 și până în prezent genul alternative/indie se bucură de cea mai mare popularitate, potrivit graficului. Music Timeline este actualizat în fiecare săptămână.

Vizionează galeria foto, click pe poze pentru mărire/slideshow

Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
VIDEO: Concert în autobuz cu Macklemore și Ryan Lewis - "Can't Hold Us"

Urmărește pe InfoMusic prestația susținută de Macklemore și Ryan Lewis într-un autobuz din New York. Duo-ul se bucură de nu...

Închide