Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia" Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Deep Purple nu are de gând să iasă prea curând la pensie Adrian Despot: "Vița de Vie - În corzi e cea mai bună producție a unui concert live în România" Serj Tankian (System Of A Down) Live (screenshot)Lineup-ul Download Festival 2021 - Nume mari din muzica rock, metal și alternative Alexandru AndrieșAlexandru Andrieș revine pe scenă, în septembrie va susține un concert în aer liber

Ce trupă rock vrei să concerteze la București în 2014?

Anul 2014 se anunță unul foarte bogat în evenimente iar printre posibilele trupe care ar putea să concerteze în România se numără AC/DC, Black Sabbath, Bon Jovi, Bruce Springsteen, Foo Fighters, Manowar, Metallica, Slipknot, Rolling Stones sau U2.

Anul 2014 se anunță unul foarte plin pentru rockerii români. Pe lângă concertele deja confirmate - Deep Purple, Metal All Stars, Peter Gabriel, 30 Second To Mars - există numeroase zvonuri cu privire la show-uri în premieră la București cu Black Sabbath, U2 sau Foo Fighters dar și revenirea celor de la AC/DC, Metallica, Bon Jovi și chiar The Rolling Stones.

Prima dezvăluire oficială vine de la Marcel Avram, promoter al unor evenimente de mare anvergură precum concertele Michael Jackson, Rammstein, AC/DC, Metallica, Prodigy, Eric Clapton  etc, care a declarat în cadrul unei conferințe de presă susținute cu ocazia anunțării concertului Iron Maiden din 2013 că sunt șanse mari ca Bon Jovi sau AC/DC, care aniversează 40 de ani activitate, să revină la București. Dacă stăm să ne gândim ca același promoter organizează Rock The City atunci sunt șanse foarte mari să revedem anul acesta Metallica. Doar au mers ei să cânte și în Antarctica... Multe voci din piață dau ca sigură revenirea legendei metal.

Ce trupă vrei să vezi în 2014 la București? (poți alege max. 3)

  • Metallica (19%, 666 Voturi)
  • AC/DC (16%, 555 Voturi)
  • Bon Jovi (15%, 515 Voturi)
  • U2 (10%, 347 Voturi)
  • Black Sabbath (10%, 347 Voturi)
  • Foo Fighters (9%, 301 Voturi)
  • Slipknot (8%, 292 Voturi)
  • The Rolling Stones (8%, 271 Voturi)
  • Manowar (3%, 119 Voturi)
  • Bruce Springsteen and the E Street Band (3%, 107 Voturi)

Total Voturi: 1.693

Black Sabbath începe pe 1 iunie un nou turneu european prin care își promoveaza ultimul album intitulat "13". Britanicii au programate concerte în Rusia, Suedia, Germania, Polonia (11 iunie), Austria, Italia, Franta și Belgia urmând să anunțe în scurt timp noi date. Cum Ozzy cunoaște deja drumul spre București, e nevoie doar de puțină muncă de convingere să abată trupa pe meleagurile noastre. Măcar pentru un festival...

Bruce Springsteen

Bruce Springsteen

Bruce Springsteen a dezvăluit deja cel de-al 18-lea album intitulat "High Hopes". Imediat după apariție, celebrul artist își începe turneul de promovare în Africa de Sud și Australia iar în vară va ajunge și pe bătrânul continent. Albumul poate fi ascultat integral pe InfoMusic.

Deși a anunțat că trupa intră într-o pauză pe termen lung, Dave Grohl a revenit mai repede decât se bănuia cu Foo Fighters. Trupa lucrează intens la viitorul album care se pare că va fi lansat până în vară. Turneul de promovare va ajunge și în Europa așa ca există toate șansele să asistam la primul concert Foo Fighters la București.

Manowar va lansa pe 28 februarie "Kings Of Metal MMXIV", care marchează 25 de ani de la lansarea albumului "Kings Of Metal". Apariția discului va fi urmată de un turneu mondial, în care Manowar va cânta integral albumul într-o producţie scenică nouă. Manowar va reveni în vechi bastioane ale metalului precum Germania, Finlanda, Turcia, Rusia dar va ajunge şi în teritorii nevizitate până acum, precum Israel sau Polonia. Este posibil ca trupa să concerteze și în România.

Metallica

Metallica

Metallica va începe la sfârșitul lunii mari 2014 un nou turneu european. Pentru acest nou turneu Metallica a pus la dispozitia fanilor un serviciu numit "Metallica By Request" prin care cei interesati vor putea alege setlistul concertelor. Trupa a confirmat concerte în țări precum Finlanda, Suedia, Germania, Italia, Belgia, Marea Britanie sau Polonia pe 11 iulie.

Unul dintre cele mai asteptate albume din 2014 este cel al americanilor de la Slipknot. După o pauză de 6 ani trupa a anunțat că va lansa în sfârșit un nou disc. Deși situația bateristului Joey Jordison este incertă - Slipknot a declarat că acesta nu mai face parte din formație în timp ce Joey a precizat că este în continuare membru - trupa are în plan un nou turneu mondial.

The Rolling Stones își continua turneul aniversar "50 and Counting World Tour 2013" și în 2014. Trupa ar putea reveni după concertul susținut în 2007 pe stadionul Lia Manoliu (Arena Națională).

U2 va lansa în luna aprilie un nou material discografic urmat de turneul de promovare. Irlandezii sunt așteptați de mulți ani de fanii români, în fiecare an promoterii de la noi purtând negocieri cu reprezentații formației, iar un concert U2 la București va fi cu siguranță Sold Out.

Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Subcarpați a lansat un concurs creativ pentru fani

Subcarpați face apel la creativitatea fanilor. Trupa a lansat un concurs de foto-ilustrație în urma căruia va fi aleasă coperta...

Închide