Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Poze concert Tom Odell - Arenele Romane, București, 2019 INFO CONCERT:
Slayer
Poze concert IAMX in Quantic Club pe 15 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019
Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO

ART VIDEO: Thy Veils a lansat lucrarea video "Nest Choir"

Ansamblul timișorean Thy Veils a realizat o lucrare de video art pentru cea mai nouă piesă lansată, "Nest Choir". Proiectul Thy Veils a fost fondat în 1995 de către Daniel Dorobanțu, un pionier în muzica ambientală din România.
Thy Veils -

Thy Veils - "Nest Choir"

Urmărește-ne pe

Descrisă ca fiind o "explorare spectrală a munților Apuseni", noul video "Nest Choir" lansată de Thy Veils, acompaniază piesa cu același nume de pe album "Lumine". Lucrarea de video art este semnată de Daniel Dorobanțu, artist multimedia din Timișoara și fondatorul proiectului de muzică ambientală. Respectivele producții video fac parte din conceptul de concert pus la punct de Thy Veils.

Piesa "Nest Choir" a fost lansată odată cu albumul "Lumine", în urmă cu 2 luni. Aceasta a fost înregistrată și produsă de Daniel Dorobanțu alături de Manuela Marchiș (voce), Petre Ionuțescu (flaut), Vlad Sturdza (chitară), Alexandru Hegyesi (dulcimer), Octavian Scurtu (percuții electronice și sound design), Attila Lukinich (mixaj și mastering) și Dan Griober (mixaj și producție).

Thy Veils este un proiect ce a devenit nume, un concept ajuns stil, o meditație minimalistă și complexă. Născută din realitatea finalului de mileniu trecut, crescută cu mijloace de expresie și comunicare digitale, arta Thy Veils vorbește, printr-o viziune închegată, despre explorare, despre experiment, despre căutare, adică despre sfera nedefinitului, a mișcării, a cuantelor - Thy Veils

Thy Veils a fost fondat în 1995 de către Daniel Dorobanțu, un pionier în muzica ambientală din România. Discografia proiectului înseamnă 6 albume de studio și un DVD cu eseuri video-ambient non-narative. De-a lungul timpului Thy Veils a colaborat cu mulți artiști și a compus muzică pentru diferite filme, devenind în scurt timp un nume respectat în scena artistică internațională de specialitate. În plus, arta vizuală a lui Daniel Dorobanțu este prezentă în colecția permanentă de la Ars Electronica Center, din Linz (Austria). Acesta este unul dintre cele mai importante centre de expunere a artei electronice din lume şi, totodată, un laborator al artei electronice contemporane, situat la confluenţa dintre artă, tehnologie şi societate.

ART VIDEO: Thy Veils - "Nest Choir"

Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Piesă nouă David Guetta - "Shot Me Down" (feat. Skylar Grey) - AUDIO

David Guetta a realizat un cover al hitului “Bang Bang (My Baby Shot Me Down)” , lansat de Cher în...

Închide