Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

ART VIDEO: Thy Veils a lansat lucrarea video "Nest Choir"

Ansamblul timișorean Thy Veils a realizat o lucrare de video art pentru cea mai nouă piesă lansată, "Nest Choir". Proiectul Thy Veils a fost fondat în 1995 de către Daniel Dorobanțu, un pionier în muzica ambientală din România.

Publicat

pe

Thy Veils - "Nest Choir"
Thy Veils - "Nest Choir"

Descrisă ca fiind o "explorare spectrală a munților Apuseni", noul video "Nest Choir" lansată de Thy Veils, acompaniază piesa cu același nume de pe album "Lumine". Lucrarea de video art este semnată de Daniel Dorobanțu, artist multimedia din Timișoara și fondatorul proiectului de muzică ambientală. Respectivele producții video fac parte din conceptul de concert pus la punct de Thy Veils.

Piesa "Nest Choir" a fost lansată odată cu albumul "Lumine", în urmă cu 2 luni. Aceasta a fost înregistrată și produsă de Daniel Dorobanțu alături de Manuela Marchiș (voce), Petre Ionuțescu (flaut), Vlad Sturdza (chitară), Alexandru Hegyesi (dulcimer), Octavian Scurtu (percuții electronice și sound design), Attila Lukinich (mixaj și mastering) și Dan Griober (mixaj și producție).

Thy Veils este un proiect ce a devenit nume, un concept ajuns stil, o meditație minimalistă și complexă. Născută din realitatea finalului de mileniu trecut, crescută cu mijloace de expresie și comunicare digitale, arta Thy Veils vorbește, printr-o viziune închegată, despre explorare, despre experiment, despre căutare, adică despre sfera nedefinitului, a mișcării, a cuantelor - Thy Veils

Thy Veils a fost fondat în 1995 de către Daniel Dorobanțu, un pionier în muzica ambientală din România. Discografia proiectului înseamnă 6 albume de studio și un DVD cu eseuri video-ambient non-narative. De-a lungul timpului Thy Veils a colaborat cu mulți artiști și a compus muzică pentru diferite filme, devenind în scurt timp un nume respectat în scena artistică internațională de specialitate. În plus, arta vizuală a lui Daniel Dorobanțu este prezentă în colecția permanentă de la Ars Electronica Center, din Linz (Austria). Acesta este unul dintre cele mai importante centre de expunere a artei electronice din lume şi, totodată, un laborator al artei electronice contemporane, situat la confluenţa dintre artă, tehnologie şi societate.

ART VIDEO: Thy Veils - "Nest Choir"

Trending