Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Air Traffic Controller, veselie în doze indie - VIDEO

Air Traffic Controller are cel mai zburdalnic ritm de la Imagine Dragons încoace. Cei 4 indie-rockeri din Boston știu că nu tot ce zboară se mănâncă, așa încât controlează "traficul aerian", filtrând un sound făcut pentru a însufleți orice petrecere.

Publicat

pe

Air Traffic Controller
Air Traffic Controller │ FOTO: www.facebook.com

Air Traffic Controller este "una dintre cele mai bune trupe independente ale Boston-ului" (WERS Radio). Cu un album de debut lansat în SUA în 2009 și mai multe premii în palmares, printre care și Best Break-Out Artist acordat de MTV, trupa își croiește acum drum și în afara Statelor Unite. Cel de-al doilea disc, '"Nordo", va fi lansat în UK anul acesta, concertele formației urmând să se extindă în mai multe locații din Europa.

Componența Air Traffic Controller diferă de la o sursă la alta. Conform The Guardian, trupa este alcătuită din Dave Munro (voce, chitarp acustică și electrică), Rich Munro (tobe), Steve Scott (clape, efecte, chitară electrică), Casey Sullivan (voce, bas, mandolină) și Kiara Ana (violă). Cu toate acestea, pe pagina de Facebook a formației sunt menționați doar primii patru, în timp ce pe site-ul oficial apare și al 6-lea membru: Alison Shipton (vioară). S-ar putea ca aceste diferențe să aibă legătură cu ultimul update al articolelor respective.

Lăsând la o parte aceste detalii administrative, Air Traffic Controller este un nume interesant care merită o explicație. Vinovat pentru această titulatură este, se pare, Dave Munro, care în viața de dinainte de formație a lucrat ca "air traffic controller" în flota militară a Statelor Unite. Nu știm exact ce presupune job-ul, însă cu siguranță nu avea nimic de-a face cu muzica. Poate de asta a și pus bazele trupei. Latura sa artistică cerea a se face auzită.

Air Traffic Controller - "You Know Me" (Lyric Video)

Dave Munro este cel care a denumit cel de-al doilea disc "Nordo", semnificația termenului în limbaj militar fiind "no radio".

"Sper că nu am adus ghinion trupei numind albumul "no radio". Nimeni nu ar trebui să-și facă griji, "Nordo" are parte de o expunere foarte bună pe posturile de radio", a declarat Dave într-un interviu pentru contactmusic.com.

Cele 12 piese incluse pe album abordează teme precum introversia, izolarea și distanțarea de cei din jur, susține chitaristul Steve Scott. Cu toate aceastea, sound-ul este în contrast, melodiile părând jingle-uri îmbibate de energie pozitivă.

"Cred că de fiecare dată când folosești cuvinte care să exprime ideea de introversie, muzica are un sound extrovertit. Juxtapunerea acestor două perspective artistice este utilizată frecvent în piesele noastre", observă Steve.

Așa se face că până și "Pick Me Up", una dintre cele mai triste piese de pe albumul "Nordo", are un ritm ce te invită să faci senzație pe ringul de dans. Dacă așa sună Air Traffic Controller când sunt introvertiți, nu vrem să ne imaginăm cum ar fi dacă ar aborda veșnic teme pozitive. Probabil rezultatul ar fi la polul opus, ajungând în Top 3 trupe depresive.

Air Traffic Controller - "Pick Me Up" (Lyric Video)

Trending