Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
Roxen (2019)Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020 - Află-i povestea! INFO CONCERT:
Summer Well 2020

Trupa byron își începe anul concertistic 2014 în INDIA

Pe 9 ianuarie 2014, trupa byron va concerta în India la festivalul de Mardi Gras din Chennai. Cântarea face parte din programul World Fest, ce reunește în total 10 formații din Spania, Irlanda, Singapore, Germania, Franța, Indonezia și România.
Trupa byron: Dan Byron, 6fingers , László Demeter și Dan Georgescu

Trupa byron: Dan Byron, 6fingers , László Demeter și Dan Georgescu

Festivalul Saarang se desfășoară între 8 și 12 ianuarie 2014 în campusul Institutului Indian de Tehnlogie Madras din Chennai, Tamil Nadu (India). Saarang este evoluția unui carnaval organizat de sărbătoarea Mardi Gras. GRIMUS este o altă trupă românească care va participa la acest eveniment, dar în secțiunea Rock Show, ca opening-act pentru The Architects. Participările celor două formații vor avea loc sub egida Institutului Cultural Român.

Sound-ul byron este prezentat pe site-ul Saarang ca un mix de rock progresiv și alternativ. Sunt amintite cele 4 albume lansate, deschiderea concertului Slash de la București (5 februarie 2013) și cântarea acustică din mina de sare de la Turda pe o scenă de lemn construită la 100 de metri adâncime (27 noiembrie 2010). Tinerii indieni sunt invitați de organizatori astfel: "Așteptați-vă la o călătorie cu roller-coaster-ul printr-o varietate de sentimente, asezonate cu solo-uri virtuoase de clape, melodii înălțătoare cântate la fluier și performanțe vocale devastatoare!" Concertul byron este programat pe 9 ianuarie, în deschiderea World Fest  în prima zi a festivalului Saarang.

"E o oportunitate inedită pentru noi și suntem recunoscători atât celor de la Saarang pentru invitație cât și celor de la ICR pentru sprijinul logistic. Abia așteptăm să facem cunoștință și să cântăm împreună cu publicul indian, suntem convinși că o să iasă absolut excelent. Și, nu în ultimul rând, e minunat să poți petrece câteva zile la 30 de grade în mijlocul lui ianuarie", spun cei de la byron.

În cadrul programului World Fest, pe lângă recitalul byron, indienii vor asista la alte 9 show-uri internaționale: Abaji Liens (Franța), WTKAS (Singapore), Rai Jack (Singapore) Murray Molloy (Spania), OrkeStar Trio (Singapore), Realta (Irlanda), Respito (Indonezia), Robin Sukroso (Germania) și A Battle of Life (Germania). Saarang mai cuprinde pe lângă Rockshow și Word Fest: o noapte de muzică clasică, una de coregrafie (dans și balet), alta de muzică indiană tradițională și un party de muzică electro. Printre activități site-ul festivalului enumeră: dansuri, expoziții și workshopuri de artă, prezentări, stand-up comedy, jocuri și întreceri sportive.

Trupa byron a aniversat 7 ani de activitate la începutul lunii decembrie 2013. Componența actuală îi reunește pe Dan Byron (voce, fluier și chitară), 6fingers (clape, chitară și voce), László Demeter (bas) și Dan Georgescu (tobe). Pe parcursul lui 2013, byron s-a despărțit de chitaristul Costin Oprea, membru fondator.

Dan Byron in deschiderea concertului SLASH de la Sala Palatului, 5 februarie 2013

Trupa byron în deschiderea concertului SLASH la Sala Palatului pe 5 februarie 2013

Urmărește galeria de poze cu byron de la deschiderea concertului Slash

În 2013, byron a scos pe piață albumul bilingv "30 de secunde de faimă / 30 Seconds of Fame", susținând concerte de lansare la București, Timișoara, Cluj și Târgu Mureș. Pe discul ce cuprinde 13 trackuri au participat ca invitați speciali: Alexander Bălănescu (vioară), Luiza Zan (vocea de jazz) și Petre Ionuțescu (trompeta din Blazzaj). Cea mai importantă cântare byron din 2013 rămâne opening-act-ul de la Sala Palatului cu prilejul venirii în premieră în România a lui chitaristului Slash și a trupei sale. Trupa a mai concertat la Sighișoara la Festivalul Hameiului, la Zilele Castelului Banffy din Bonțida și în cadrul suitei culturale Poiana Urbană din capitală. byron a cântat în multiple seri de improvizație muzicală Impromptu, precum și în seria de live-uri acustice organizate prin Overground Music la Grădina Verona.

Videoclip oficial byron - It Ain't Gonna Happen Today

Citește mai multe despre byronDan Byron
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Evoluția lui Mihai Chițu la Vocea României: de la audiții la titlu

Câștigătorul sezonului din acest an al emisiunii Vocea României este Mihai Chițu, un solist vocal cu voce caldă și flexibilă,...

Închide