Urmărește-ne în Social Media

Articole

TOP: Albume de Crăciun 2013

Albumele de Crăciun acoperă genuri muzicale variate, sunt ascultate doar câteva săptămâni pe an și apoi sunt de cele mai multe ori uitate. Nimeni nu a reușit să mai lanseze un cântec precum "All I Want For Christmas Is You" cântat de Mariah Carey în 1994, însă, cu toate acestea, în fiecare an artiștii intră în spiritul Sărbătorilor de Iarnă, oferindu-ne albume de sezon. InfoMusic vă prezintă o selecție de materiale lansate în 2013 pentru a vă acompania în serile de Sărbători.

Publicat

pe

Top InfoMusic: Albume de Craciun 2013
Top InfoMusic: Albume de Craciun 2013

1. "Christmas Songs" - Bad Religion

"Christmas Songs" este primul album de acest fel înregistrat de Bad Religion. Trupa americană de punk rock a reinterpretat 8 piese tematice și a inclus pe material un mix de Andy Wallace la piesa "American Jesus". Discul, lansat în octombrie, are ca artwork celebra poză "New Shoes", realizată de Gerald Waller, în 1946, Austria. Fotografia surprinde momentul de fericire al unui copil orfan care primește încălțăminte nouă de la Crucea Roșie (America). Albumul este lansat prin Epitaph, iar 20% din câștigurile realizate din vânzări ajung la fundația SNAP.

Bad Religion - "Hark The Herald Angels Sing"

2. "A Mary Christmas" - Mary J Blige

A Mary Christmas - Mary J Blige

După 10 albume, Mary J Blige sparge gheața cu un prim album de Crăciun. Cântăreața de R&B a lucrat cu producătorul David Foster, realizând niște interpretări de soul a unor colinde clasice precum "Little Drummer Boy", "Do You Hear What I Hear?" și "Have Yourself a Mery Little Christmas". Discul a fost lansat în luna octombrie și a primit recenzii pozitive. Acesta a debutat pe locul 23 în Billboard 200 și pe 5 în topul R&B/Hip-Hop Albums, cu 12.000 de exemplare vândute.

Mary J. Blige - "My Favorite Things"

3. "Christmas, with Love" - Leona Lewis

Christmas With Love - Leona Lewis

Leona Lewis a început să compună pentru albumul de Crăciun încă din luna februarie a acestui an. "Christmas, with Love" a apărut în noiembrie, iar piesele originale sunt extrem de apreciate de critici. Materialul a fost produs de artistă în colaborare cu Richard Biff Stannard și Ash Howes. Primul single extras a fost prezentat pe 5 noiembrie, "One More Sleep" debutând pe locul 34 în clasamentul din Marea Britanie. După o serie de concerte tematice susținute pentru promovarea albumului precum și o apariție la X Factor, single-ul a urcat până pe locul 3 în topul britanic a celor mai vândute single-uri.

Leona Lewis - "One More Sleep"

4. "Wrapped in Red" - Kelly Clarkson

Wrapped in Red - Kelly Clarkson

Kelly Clarkson se află la primul său album de Crăciun. Intitulat "Wrapped in Red", materialul a fost lansat în octombrie. Produs de Greg Kurstin, acesta include atât melodii originale, cât și cover-uri după cântece clasice de Crăciun. Artista a mărturisit că s-a inspirat din soundtrack-urile filmelor White Christmas din 1954 și Love Actually din 2003. Pe "Wrapped in Red", Kelly Clarkson a avut ocazia să exploreze genuri muzicale precum jazz, soul și country. În versuri predomină culoarea roșie, care are diferite semnificații pentru artistă - iubire, pasiune, invidie, durere, frumusețe. Compozițiile originale au fost lăudate de critici și au mari șanse să devină piese clasice de Crăciun pentru anii viitori. Albumul a debutat pe locul 3 în Billboard 200, cu 70.000 de copii vândute în prima săptămână.

Kelly Clarkson - "Underneath the Tree"

5. "Let It Snow: A Holiday Collection" - Jewel

Let It Snow - Jewel

Lansat în luna septembrie, "Let It Snow: A Holiday Collection" este cel de-al doilea material de Crăciun pe care Jewel îl înregistrează. Artista a declarat că și-a dorit ca noul disc să transmită aceeași stare și emoție ca și în cel precedent. În ceea ce privește sound-ul, este un melanj de country, folk-pop cu influențe din muzica clasică. "Let It Snow: A Holiday Collection" a fost produs chiar de Jewel în colaborare cu Steve Skinner, Joe Mardin și Robbie Kondor. Albumul include 10 melodii tradiționale de Crăciun și 2 cântece originale intitulate "It's Christmastime" și "Blue Crystal Glow".

Jewel - "Silver Bells"

Trending