Urmărește-ne în Social Media

Clipul zilei

Serj Tankian a lansat clipul "Distant Thing" - VIDEOCLIP

Solistul Serj Tankian (System of a Down) a lansat un nou videoclip intitulat "Distant Thing". Melodia este extrasă de pe albumul "Jazz-iz Christ" aparut în luna iulie. Discul contine 15 piese ce combina muzica jazz, rock electronic, progressiv si pasaje traditionale interpretate.

Publicat

pe

Serj Tankian

La aproape 4 luni de la apariția clipului "Yerevan to Paris", solistul, compozitorul și multi-instrumentistul Serj Tankian (System of a Down) a lansat un nou videoclip, intitulat "Distant Thing", care poate fi urmărit pe InfoMusic. Piesa este inclusă pe albumul "Jazz-iz Christ", apărut în luna iulie 2013, disc care conține melodii ce combină muzica jazz, rock electronic, progressiv și pasaje tradiționale. Clipul a fost regizat și filmat de către Serj cu ajutorul telefonului mobil.

Cu aproape o luna mai devreme, pe 25 iunie 2013, Tankian a mai lansat un album intitulat "Orca". Acesta este un proiect de muzică simfonică și a fost compus în studioul lui Tankian și înregistrat în Linz, Austria. Concertul de prezentare a fost înregistrat pentru a fi lansat pe DVD, artistul fiind acompaniat de orchestra Das Karussell Orchestra și membrii Bruckner Orchester. Despre acest proiect inedit Serj Tankian a declarat:

"Am reorchestrat unele dintre compozițiile mele, ca "Elect The Dead Symphony", pentru a putea fi interpretate în varianta simfonică, "Orca" fiind primul act din cele patru simfonii pe care le-am compus. Este un mix cu influențe de la începutul secolului 20, dar cu dinamica de compoziție a muzicii de film moderne și inspirată din muzica lui Ennio Morricone sau Philip Glass. Am hotărât să îmi numesc acest nou proiect așa pentru că orcile sunt ca delfinii, dar cu tendințe mai întunecate. Văd această dihotomie ca pe o metaforă unică pentru umanitate".

Serj Tankian - "Distant Thing"

Ultimul album de studio Serj Tankian poartă numele "Harakiri" și a fost lansat în luna iulie 2012. Discul a fost înregistrat, compus și produs în studioul propriu, Serjical Strike Studio, din L.A., în timp ce masterizarea a fost realizată de celebrul Vlado Meller (Metallica, Red Hot Chili Peppers, Beastie Boys).

Tracklist "Jazz-iz Christ":

  • "Fish Don't Scream" (featuring Tigran Hamasyan, Tom Duprey, Valeri Tolstov & Troy Zeigler)
  • "End of Time" (featuring Troy Zeigler, Tom Duprey & Valeri Tolstov)
  • "Honeycharmed" (featuring Troy Zeigler, Tom Duprey & Valeri Tolstov)
  • "Arpeggio Bust" (featuring Troy Zeigler, Tom Duprey & Valeri Tolstov)
  • "Yerevan to Paris" (featuring Tigran Hamasyan, Tom Duprey, Valeri Tolstov & Troy Zeigler)
  • "Scotch in China" (featuring Troy Zeigler, Tom Duprey & Valeri Tolstov)
  • "Distant Thing" (featuring Tigran Hamasyan, Tom Duprey, Valeri Tolstov, Vincent Pedulla, Robert Simring, Jeff Muzzerole, David Finch & Stewart Copeland)
  • "Song of Sand" (featuring Tom Duprey, James Merenda, David Alpay & Vincent Pedulla)
  • "Garuna" (featuring Tigran Hamasyan)
  • "Balcony Chats" (featuring Valeri Tolstov)
  • "Jinn" (featuring Troy Zeigler, Tom Duprey, Valeri Tolstov & Stepan Haytayan)
  • "Waitomo Caves" (featuring Tigran Hamasyan, Tom Duprey & Valeri Tolstov)
  • Through Nights and Hopes" (featuring Tigran Hamasyan, Tom Duprey, Valeri Tolstov & Mario Caspar)
  • "Papa Blue" (featuring Troy Zeigler, Tom Duprey, Valeri Tolstov & Jon Del Sesto)
  • "Miso Soup" (featuring Mario Pagliarulo, Dan Monti, Troy Zeigler, Larry LaLonde, Tom Duprey & Valeri Tolstov)

Muzică nouă

Solistul System of a Down, Serj Tankian, colaborează cu compozitorul Bear McCreary ("Walking Dead", "God of War")

A trecut ceva vreme de la ultima piesă lansată de Serj Tankian, solistul System of a Down. Prima melodie a sa din 2024 este "Incinerator", o colaborare cu compozitorul Bear McReary, cunoscut pentru coloane sonore de la seriale ca "Walking Dead" și jocuri ca "God of War".

Publicat

pe

Videoclip Serj Tankian Electric Yerevan
Videoclip Serj Tankian Electric Yerevan │ FOTO: Serj Tankian

Melodia "Incinerator" e ceva mai accelerată decât suntem obișnuiți să auzim în ultima vreme pentru Serj Tankian, dar vocea sa e de impact. Nu de alta, dar pe lângă cântatul său clasic, pe tonalitatea sa nazală, îl auzim și cu niște growl-uri excelente. Bear McCreary nu e fitecine, având două nominalizări la premiile Grammy și fiind câștigător de premii Emmy și BAFTA.

Acest single este al doilea de pe noul său album, "The Singularity". Pe lângă Serj Tankian, track-ul îl are la credite și pe producătorul Forrester Savell, care s-a ocupat de mixaj. Bear a fost atât de încântat de colaborarea cu Serj, încât a pus piesa prima pe album. Solistul System of a Down a descris melodia ca "explozivă", atunci când a auzit-o în forma sa instrumentală.

"The Singularity" este un concept inedit, care combină un album concept, o bandă desenată și o experiență de concert live. Va sosi pe vinil, CD și în format digital pe 10 mai 2024. Pe 8 mai, Image Comics va lansa acest graphic novel, care servește drept companion pentru album. Povestea pentru acest album concept a început să fie scrisă încă de când McCreary avea frageda vârstă de 15 ani. Dorea să combine hard rock-ul cu muzica simfonică de film și storytelling-ul dramatic.

Lista de invitați speciali de pe album e uimitoare și include nume ca Slash de la Guns N' Roses, Corey Taylor de la Slipknot, Jens Kidman de la Meshuggah, dar și Joe Satriani. Scott Ian de la Anthrax e un alt nume mare, plus Eivor, care a creat piese pentru "God of War" și "Vikings".

Povestea lui Bear McCreary a început acum 20 de ani, cu o coloană sonoră excelentă pentru "Battlestar Galactica". De atunci el a creat tema muzicală principală pentru "Da Vinci's Demons", iar recent și pentru serialul "The Lord of the Rings: The Rings of Power".

Citește în continuare

Muzică nouă

Serj Tankian de la System of a Down a lansat piesa "Deconstruction"

A trecut ceva vreme de când nu i-am mai auzit timbrul unic lui Serj Tankian, solistul System of a Down. Muzicianul tocmai a lansat un single în colaborare cu Toni Iommi, chitaristul Black Sabbath, "Deconstruction".

Publicat

pe

Coperta Serj Tankian Toniy Iommi Deconstruction
Coperta Serj Tankian Toniy Iommi Deconstruction │ FOTO: Serj Tankian

Proiectul "Deconstruction" este o creaţie a producătorului de instrumente muzicale Gibson. Aşa a apărut Gibson Band, o serie de artişti faimoşi care se înhamă la proiecte muzicale împreună. Primul single Gibson Band este compus de Serj Tankian de la System of a Down şi Cesar Gueikian, CEO al Gibson. Tony Iommi de la Black Sabbath face senzaţie la chitară.

Tankian, care e şi pictor în cazul în care nu ştiaţi s-a ocupat de artwork-ul pentru acest single, aşa cum se poate vedea mai sus. Opera sa vizuală este intitulată "Our Mountains".

Gibson Records, Gueikian, Tankian şi Iommi vor dona toate profiturile din vânzarea acestui single, dar şi fondurile strânse de la licitaţia pentru pictură. Li se alătură şi o chitară Gibson Les Paul Standard customizată cu artwork "Our Mountains". Banii vor ajunge la fondurile pentru refugiaţi armeni Artsakh Refugee Initiative. Licitaţia va avea loc între 8 decembrie şi 18 decembrie 2023.

Tankian şi Gueikian sunt de origini armene şi vor să îşi ajute poporul cu acest proiect. Nu e prima dată când solistul System of a Down colaborează cu Toni Iommi, ce doi apărând şi pe piesa "Patterns" cu 3 ani în urmă. Serj afirmă că a încercat să facă un lucru diferit cu vocea şi starea sa de spirit. A încercat să invoce un sound similar cu cel al lui Layne Staley de la Alice în Chains, întunecat, cu armonii sinistre precum cele făcute şi de Jerry Cantrell.

De urmărit Gibson Band pentru alte colaborări mari de genul. Serj Tankian a lansat 5 albume cu System of a Down şi 5 albume solo până acum. A abordat genuri din cele mai diverse, de la rock alternativ, nu metal, dar şi jazz, opera, coloane sonore şi muzica tradiţională armeana.

Citește în continuare

Trending