Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Oigăn (KUMM) lansează Moon Museum - AUDIO

Eugen Nuțescu aka Oigăn, chitara și vocea trupei KUMM, lansează un nou proiect muzical. Acesta se intitulează Moon Museum, iar pe InfoMusic puteți asculta primele piese lansate.

Publicat

pe

Eugen Nuțescu aka Oigăn
Eugen Nuțescu aka Oigăn │ FOTO: www.facebook.com

Oigăn a înregistrat deja albumul de debut al noului său proiect muzical, în studiourile din Timișoara și Cluj. Materialul "Moon Museum" este format din 13 piese, ce reflectă drumul parcurs de Oigăn în perioada perioada iarnă-primăvară 2012. Versurile vorbesc în principal despre relațiile dintre femei și bărbați, cu bune și cu rele. Lansarea proiectului va avea loc sâmbătă, 14 decembrie și va inaugura noul spațiu alternativ din subsolul J'ai Bistrot din București.

Planul meu era să merg din oraș în oraș, să scriu câte un cântec și apoi să schimb locația. Nu a fost să fie așa. Deși în capul meu e un album de hoinăreală, majoritatea pieselor s-au născut în diferite apartamente din București, câteva la Sofia și la Viena. Apoi, invitat fiind să cânt câteva piese de pe primul meu album solo "Sex with onions" mi-am dat seama că nu îmi place să cânt singur. Am apelat la prieteni: Ana-Maria Crișan și Mihai Grama au contribuit cu vocile lor la culoarea albumului. Mihai Grama chiar și la propriu, ca artist grafic al CD-ului - Oigăn.

Primele discuri "Moon Museum" au un design half-handmade. Lansate prin casa de discuri Fiver House, acestea vor se vor găsi la evenimentul de lansare. Alături de Moon Museum vor urca pe scenă ca invitați speciali Andrei Robin Proca la chitară, Dan Georgescu la bas și John Ciurea la tobe.

Moon Museum artwork

Moon Museum artwork

Pentru înregistrarea pieselor, Oigăn a mai colaborat cu Tavi Scurtu la tobe, Utu Pașcu la bas și contrabas și cu Csergo Dominic la vibrafon. Albumul "Moon Museum" este în totalitate produs, mixat și masterizat de Utu Pașcu.

Am refuzat sfatul bine intenționat al prietenilor de a-l lansa tot sub numele de "Oigăn" - pentru că nu țin neapărat să-mi văd numele scris pe discuri - și am găsit "moon museum" - nume care vine de la o plăcuță de ceramică de aproximativ 3 centimetri, conținând desenele a 6 artiști pop din anii '60 - printre care Andi Warhol, Robert Rauschenberg și Claes Oldenburg - depusă pe lună de către Apollo 12 - Oigăn.

Eugen Nuțescu a împlinit pe 2 decembrie 43 de ani, pseudonimul său fiind traducerea fonetică a prenumelui Eugen în limba germană. Fondatorul trupei KUMM mai are la activ un album solo - "Sex with onions" din 2009. Din colaborările de atunci, au continuat pe "Moon Museum" cele cu Csergo Dominic și Tavi Scurtu.

Primele piese Moon Museum:

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Afiș concert Moon Museum în J'ai Bistrot din București, pe 14 decembrie 2013
Concerte sâmbătă, 14 decembrie 2013

Moon Museum

Loc
J'ai Bistrot
Comentează

Industria muzicala

Oigăn lansează SongPanda, un concept de muzică livrată la domiciliu

Așa cum comandăm mâncare cu livrare la domiciliu, Oigăn va aduce personal un pachet muzical inedit, acustic, direct la ușa casei. Artistul a gândit un concept atipic, intitulat SongPanda. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Oigăn
Oigăn │ FOTO: Adi Molnar

Felul în care ascultăm muzică se schimbă constant, astfel că nu e de mirare că artiștii vin cu idei de noi moduri de audiție, care mai de care mai trăsnite. Oigăn are un concept nou, cu muzică livrată la domiciliu.

Oigăn și agenția BandBook lansează inițiativa SongPanda, prin care doritorii pot cumpăra pachete muzicale online, care vor fi, mai apoi, cântate în casele clienților pe 23 și pe 24 octombrie. Ca un adevărat erou urban, Oigăn va veni pe bicicletă cu chitara în spate, gata să învie atmosfera oricărui cămin.

"Frustrat că sunt printre puținii bicicliști din capitală care nu cară o cutie dreptunghiulară în spate, mă voi alătura lor. Doar cutia din spatele meu are o formă deosebită și se numește cutie de rezonanță. Nu ține pizza caldă nici berea rece, dar are alte superputeri. Îmi iau chitara acustică în spate, mă sui pe calul urban și livrez cântece la domiciliu. Avem oferta de trei sau cinci cântece, 100% acustice. La alegerea mea, deocamdată, meniurile încă n-au venit de la print. Nu mănânc dulciuri și crănțănele, dar beau cafea, mulțumesc. Cu lapte, fără zahăr", a declarat Oigăn despre programul SongPanda.

Mecanica inițiativei este simplă: Doritorii pot achiziționa pachetul muzical dorit până pe 20 octombrie, ora 17:59, iar apoi ei vor fi contactați de echipa BandBook pe 21 și 22 octombrie pentru a stabili data, ora și coordonatele livrării. Oigăn va veni la ei pe 23 și 24 octombrie, pentru a finaliza comanda.

Pachetele sunt disponibile online la următoarele categorii de prețuri:

  • Pachet 3 cântece - 100 lei (+taxe)
  • Pachet 5 cântece - 150 lei (+taxe)

Oigăn cântă în Kumm, Robin & the Backstabbers și Moon Museum. El a lansat de curând "Antimaterie", un album solo doldora de colaborări, chitare acustice și beat-uri electro.

RECOMANDARE: Oigăn: "Apreciez când lumea încearcă să evite locurile cumplit de comune… dacă e să fiu fițos, aș zice că mă încântă găselnițele armonice" - INTERVIU

Citește în continuare

Trending