Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Nirvana, Kiss și Peter Gabriel vor fi incluși în Rock And Roll Hall Of Fame în 2014

Cei de la Rock And Roll Hall Of Fame au anunțat lista completă cu artiștii ce vor fi introduși în galeria de onoare a muzicii rock din America. Printre numele anunțate apar Nirvana, Peter Gabriel și Kiss.

Publicat

pe

Nirvana
Nirvana

O comisie formată din 600 de muzicieni, critici și oameni din industria muzicală a votat artiștii care să fie introduși în celebrul Rock And Roll Hall Of Fame. La ceremonia din aprilie de anul viitor, vor fi incluși Nirvana, Kiss, Peter Gabriel, Hall And Oates, Cat Stevens și Linda Ronstadt, în timp ce The E Street Band va primi premiul Musical Excellence. Artiștii pot fi nominalizați pentru introducerea în Rock And Roll Hall Of Fame doar după împlinirea a 25 de ani de la apariția albumului de debut.

Și fanii au avut ocazia să-și voteze artiștii preferați, iar în fruntea clasamentului au ieșit cei de la Kiss, cu 17.22% din totalul de voturi. Nirvana s-a aflat pe locul 2. Cu toate că Deep Purple a ieșit pe locul 3 în preferințele publicului, trupa nu ajunge încă în Rock And Roll Hall Of Fame. Alți nominalizați care nu au trecut de comisia de votare sunt The Paul Butterfield Blues Band, Chic, LL Cool J, The Meters, NWA, The Replacements, Linda Ronstadt, Cat Stevens, Link Wray, Yes și The Zombies.

Nirvana - "Smells Like Teen Spirit"

Ceremonia de introducere se va desfășura la Barclays Center din Brooklyn (New York), pe data de 10 aprilie 2014. Dave Grohl va fi pentru a doua oară implicat în prezentarea evenimentului. Anul acesta, cei de la Rush au fost primiți pe scenă de către solistul de la Foo Fighters, care a ținut un discurs plin de emoționant, dar și plin de umor. Însă, prezența lui Dave Grohl nu-l va încânta prea tare pe Gene Simmons de la Kiss. Recent, acesta a declarat că nume precum Kurt Cobain și Amy Winehouse, care au lansat doar câteva albume de-a lungul carierei, nu pot fi considerate embleme în muzică.

Peter Gabriel, pentru a doua oară în Hall of Fame

Peter Gabriel figurează deja în galeria Hall of Fame în calitate de solist al trupei Genesis. Anul viitor îi va fi recunoscută și apreciată cariera solo. Pe Peter Gabriel vom avea ocazia să-l vedem în premieră în România, pe 8 mai 2014. Concertul va avea loc la complexul Romexpo din București. Artistul vine cu ocazia turneului "Back to Front", ce marchează 25 de ani de la apariția celebrului material "So". Se pare că acesta va fi ultimul turneu înaintea unei pauze. Artistul dorește să dedice în totalitate vieții de familie. Biletele la concertul de la București au fost puse în vânzare la prețuri cuprinse între 165 și 495 de lei.

Peter Gabriel - "Biko"

Industria muzicala

Trupa KISS lansează un concert virtual în 2027

Primul concert cu Gene Simmons, Paul Stanley, Eric Singer și Tommy Thayer drept avataruri virtuale va avea premiera în 2027. KISS a confirmat vestea cu un scurt clip video. Te invităm să-l urmărești în articol și să afli mai multe detalii.

Publicat

pe

KISS virtual
KISS virtual │ FOTO: captură YouTube / KISS

KISS a susținut ultimul concert la Madison Square Garden pe 2 decembrie, marcând o încheiere spectaculoasă a turneului mondial "End Of The Road". În cadrul evenimentului, artiștii au anunțat că vor continua călătoria muzicală ca imagini virtuale, devenind astfel prima trupă din SUA care face acest lucru.

Pentru a confirma proiectul, KISS a dezvăluit un teaser video ce conține câteva fragmente audio de la fanii încântați ai trupei, precum și o scurtă animație a viitoarelor avatarurilor ale membrilor formației.

"50 de ani este o perioadă lungă, iar ceea ce ne rezervă viitorul este în pregătire", este menționat în clip.

Avatarurile ar fi realizate de compania SFX a lui George Lucas, Industrial Light & Magic, în colaborare cu Pophouse Entertainment Group, care a fost co-fondat de Björn Ulvaeus de la ABBA și care se află în spatele spectacolului Voyage al trupei suedeze.

Costurile depășesc 200 de milioane de dolari și conform lui Gene Simmons:

"Putem fi pentru totdeauna tineri și veșnic emblematici, ducându-ne în locuri la care nu am visat niciodată până acum. Tehnologia îl va face pe Paul [Stanley] să sară mai sus decât a făcut-o până acum."

Proiecțiile KISS vor avea o înălțime de peste opt metri și abilități care le vor permite să zboare deasupra publicului, să sufle foc și multe alte efecte dramatice pe care trupa le-a obținut adesea prin scenografie și cascadorii.

Citește în continuare

Lifestyle

Preţ record plătit pentru ultima chitară folosită de Kurt Cobain la un concert Nirvana

Probabil aţi remarcat în aceste zile nişte sume record circulând în tabloide şi publicaţii de tot soiul. E perioada licitaţiilor Sotheby's în Londra şi Hard Rock Cafe în SUA. Ei bine, ultima chitară folosită de Kurt Cobain tocmai s-a vândut pentru 1.5 milioane de dolari.

Publicat

pe

Chitara Fender Skystang Kurt Cobain licitatie noiembrie 2023
Chitara Fender Skystang Kurt Cobain licitatie noiembrie 2023 │ FOTO: Hard Rock Cafe

Chitara lui Kurt Cobain la care a cântat artistul înainte de moartea sa în 1994 a fost vândută la licitaţie la final de noiembrie 2023. S-a vândut la un preţ de 1.5 milioane de dolari. E vorba aici despre un instrument Fender Skystang I, iar licitaţia s-a desfăşurat la un restaurant Hard Rock Cafe din Nashville, Tennessee.

Kurt a cântat pentru prima dată la acest Fender Skystang I pe 18 octombrie 1993, la Arizona State Fair Veteran's Memorial Coliseum, în timpul turneului In Utero. A păstrat-o până la reprezentaţia finală, cea de pe 1 martie 1994, la Terminal 1 din Munchen. Moartea sa avea să se petreacă pe 8 aprilie 1994, la locuinţa sa din Seattle. Cobain s-a sinucis la doar 27 de ani.

Ei bine, revenim în 2023, cu legendarul instrument ajuns în colecţia lui Mitsuru Sato, care a participat prin telefon la licitaţia ţinută la Hard Rock Cafe în Nashville. Sato este un om de afaceri japonez, care vrea să deschidă o cafenea cu un muzeu cae expune alte instrumente muzicale celebre. Va da chiar şansa unor clienţi să interacţioneze cu ele, dorind să "ducă rock-ul şi la generaţiile viitoare".

O parte din veniturile generate de această licitaţie merg spre Kicking the Stigma, o iniţiativă legată de sănătate mentală. Odată cu această licitaţie, Skystang I a intrat în top 10 cele mai scumpe chitare vândute în istorie. Până acum Fender-ul pentru stângaci fusese deţinut de către fratele mai mare al lui Kurt, Chad şi vine cu cureaua sa originală şi cu corzile originale.

La aceeaşi licitaţie din noiembrie 2023 s-a vândut şi chitara psihedelică a lui Eric Clapton, The Fool, pentru 1.27 milioane de dolari. O pereche de jeanşi purtaţi de Cobain în videoclipul "Heart Shaped Box" au ajuns la un fan de asemenea, care a cheltuit 412.750 de dolari.

Citește în continuare

Industria muzicala

Foștii membri Nirvana s-au reunit pentru o discuție despre albumul "In Utero" - VIDEO

Krist Novoselic, Dave Grohl și producătorul Steve Albini au stat la povești cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la lansarea "In Utero", cel de-al treilea și ultim album al trupei Nirvana. Totul s-a desfășurat în cadrul podcastului Conan O’Brien Needs a Friend. Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Krist Novoselic, Dave Grohl și Steve Albini la podcastul Conan O'Brien Needs a Friend
Krist Novoselic, Dave Grohl și Steve Albini la podcastul Conan O'Brien Needs a Friend │ FOTO: captură YouTube / Team Coco

Novoselic, Grohl și Albini au vorbit pe larg despre procesul de înregistrare a albumului "In Utero", eventuale comparații cu anteriorul disc, "Nevermind", dar și despre reacția casei de discuri cu privire la "In Utero". Au menționat profunzimile versurilor scrise de regretatul Kurt Cobain și au povestit despre farsele pe care le-au făcut unor artiști ca Gene Simmons, Evan Dando și Eddie Vedder.

Într-un clip teaser lansat înaintea episodului complet de podcast, cei trei au vorbit și despre ascensiunea amețitoare a trupei după lansarea albumul "Nevermind" și despre felul în care au navigat un astfel de succes internațional.

Pe 27 octombrie va avea loc lansarea unei ediții deluxe a albumului "In Utero", care conține 53 de piese nelansate, inclusiv două concerte complete din era "In Utero": o reprezentație din 1993 la Los Angeles și ultimul lor concert în Seattle, din 1994.

Ediția aniversară va fi disponibilă într-o gamă variată - CD, vinil, box set. Set-urile Super Deluxe Edition se laudă și cu un panou acrilic detașabil cu imaginea emblematică a albumului, o carte de 48 de pagini cu fotografii nelansate până acum, un fanzin de 20 de pagini, o litografie a afișului turneului din Los Angeles realizată de artistul Coop, trei pliante pentru concerte și două bucăți din biletele concertelor din Los Angeles și Seattle.

Citește în continuare

Trending