Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Mariza, concert de muzică fado la București

Mariza, diva internațională a muzicii fado, va concerta la București în 2014. Evenimentul va avea loc la Sala Palatului pe 15 mai.

Publicat

pe

Mariza
Mariza │ FOTO: uwworldseries.org

Supranumită de criticii din întreaga lume drept "noua regină a muzicii fado", Mariza va susține primăvara viitoare la București un concert de excepție pe 15 mai la Sala Palatului. Cu un repertoriu bine înădăcinat în istoria clasică a muzicii fado, solista s-a remarcat încă de la debut, drept un artist de neegalat al cărui stil puternic și voce distinctivă au cucerit întreaga lume. Prin sunetele magistrale specifice acestui stil de muzică, Mariza a reușit să transforme poveștile culturii tradiționale portugheze, în adevarate legende muzicale ce au consacrat-o, devenind una dintre cele mai apreciate prezente artistice contemporane pe scena internațională de World Music.

Îmbinand poezia muzicii folk portugheze, cadențele arabice cu ritmurile africane și braziliene, Mariza a început să cânte de la o vârstă foarte frageda, remarcându-se pentru prima dată în cadrul concertului de comemorare a celei mai cunoscute artiste de fado a acelor ani, Amalia Rodrigues. Povestea de succes începe în anul 2001 odată cu lansarea albumului de debut „Fado em Mim” pentru care a primit nu mai puțin de patru discuri de platină în Portugalia. La scurt timp de la debut, materialul a propulsat-o pe solistă pe scena internațională de World Music, artista obținând, doi ani mai tarziu, premiul BBC Radio 3 pentru Cel Mai Bun Artist European de World Music. Cel de-al doilea album, "Fado Curvo", se dovedește a fi un mare succes, urcând pe locul 6 în topul Billboard, Mariza devenind astfel artista cu cele mai multe vânzări din istoria muzicală a Portugaliei. În anul 2004, solista primește premiul Asociației Jurnaliștilor Străini din Portugalia, dar și distincția European Border Breakers Award. În acelasi an, cu ocazia Jocurilor Olimpice din Atena, Mariza este invitată să cânte in duet alaturi de Sting, piesa „A Thousand Years”, aceasta fiind ulterior inclusă pe albumul oficial al Jocurilor Olimpice.

Cu o voce inconfundabilă ce îi permite să interpreteze fiecare cuvânt într-o manieră expresivă unică, Mariza lanseaza în 2005 cel de-al treilea album de studio, „Transparente”, dând dovada unui repertoriu muzical bogat și de mare impact în spațiul artistic international. Doi ani mai tarziu, odată cu lansarea materialului „Concerto em Lisboa”, Mariza devine primul artist portughez din istorie nominalizat la cele mai importante premii muzicale din lume – Premiile Grammy. În 2008, Mariza lanseaza cel de-al patrulea album din cariera – „Terra”- material ce include hituri precum „Alfama” și „Rosa Branca”, având numeroase colaborări cu artiști precum Tito Paris, Concha Buika, Rui Veloso, Ivan Lins sau Dominic Miller. Anul 2010 reprezinta lansarea „Fado Tradicional”, album in care Mariza reafirma conexiunea cu stilul clasic al muzicii fado, intorcandu-se la creatiile celor mai reprezentativi compozitori din istoria genului, precum Alfredo Marceneiro.

Mariza, diva internațională a muzicii fado, va concerta la Sala Palatului pe 15 mai 2014. Biletele vor fi disponibile începand de joi, 19 decembrie, în rețeaua magazinelor Diverta, la prețuri cuprinse între 85 si 215 lei.

Mariza  - "Meu Fado Meu"

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte joi, 15 mai 2014

Mariza

Loc
Sala Palatului

Trending