Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Jose Carreras, aplaudat îndelung la București

Jose Carreras a concertat duminică, 15 Decembrie 2013 la Romexpo, (Pavilion Central), pentru prima oară într-o Gală de Crăciun, oferindu-le tuturor spectatorilor o amintire frumoasă. Cunoscutul tenor a fost acompaniat de invitata sa specială - soprana Natalia Ushakova, de Orchestra Națională Radio și Corul Academic Radio, întregul concert derulându-se sub bagheta celebrului său nepot - dirijorul David Gimenez Carreras.

Publicat

pe

Jose Carreras in concert la Bucuresti pe 15 decembrie 2013

Un public extrem de numeros și foarte entuziast a asistat duminică seară la spectacolul oferit de celebrul tenor împreună cu invitații săi, pregătiți la cel mai înalt nivel artistic. Într-un decor de poveste, spectatorii au putut asculta piese specifice sărbătorilor de iarnă dar și bucăți muzicale celebre precum „The Impossible Dream” din „Man of La Mancha”, „Traviata”, „Roso - Pel Teu Amor”, „Passione” și multe altele...

Orchestra Națională Radio și Corul Academic Radio au avut o prestatie magistrala, fiind intens aplaudate de public dar și de tenor. Una dintre cele mai noi stele ale muzicii de gen, soprana Natalia Ushakova, s-a bucurat de aplauze furtunoase din partea publicului, în special atunci când a cântat o strofă din "Silent Night" în limba română. Aceasta a uimit și prin vestimentația sa, purtand două rochii superbe, una neagră și una roșie, completând întregul tablou prin senzualitate, rafinament, eleganță și mister. Fiind o Gală de Crăciun, din repertoriu nu au lipsit „White Christmas”, „Adeste Fideles”, “Have Yourself a Merry Little Christmas”, „Ave Maria” interpretate în engleză, spaniolă, germană, franceză. Spectatorii au apreciat foarte mult și colajul muzical de colinde celebre, precum „Jingle Bells” și „We Wish You a Merry Christmas” răsplătind Orchestra Națională Radio și Corul Academic Radio cu aplauze și ovații.

Jose Carreras in concert la Bucuresti pe 15 decembrie 2013

Jose Carreras in concert la Bucuresti pe 15 decembrie 2013

Artiștii au comunicat foarte bine cu publicul, acesta ridicându-se în picioare aproape dupa fiecare bucată muzicală interpretată. Pe lângă aplauze frenetice, artiștii au primit și o mulțime de buchete de flori. Spre sfârșit, o serie de bisuri au ridicat din nou in picioare publicul roman. Acesta a aplaudat indelung „I’ll be home for Christmas”, „Non ti scordar di me”, „O mio babbino caro”, si, desigur, binecunoscuta partitura „Brindisi“ din „La Traviata“, care a incheiat festiv seara de 15 decembrie 2013.

„Un concert extraordinar! A fost o ocazie unică să fii în sala în care un talent atât de mare precum Carreras a performat!”, „A fost pentru prima oară cand am asistat la un așa concert si trebuie să recunosc că mi-a plăcut foarte mult. Aș vrea să mai văd și alte concerte de-ale acestui mare tenor!”, „Îi mulțumesc fiicei mele pentru această bucurie muzicală pe care mi-a făcut-o. Maestrul Carreras este unic!”, acestea fiind doar cateva dintre declaratiile spectatorilor.

Vezi galeria completă de poze cu Jose Carreras în concert la București pe 15 decembrie 2013

Jose Carreras in concert la Bucuresti pe 15 decembrie 2013

Jose Carreras in concert la Bucuresti pe 15 decembrie 2013

Trending