Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Trupa Super 4 la X Factor 2020 - captură ecranSuper 4 sunt italienii care au venit să cucerească X Factor România 2020 - VIDEO Juriul X Factor 2020X Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod South Park prezintă "The Pandemic Special"South Park va lansa un episod de o oră despre COVID-19 - TRAILER Videoclip Madonna Swae Lee CraveMadonna își va regiza propriul film biografic Bucharest - One Heart. One StoryiMapp Bucharest 2020 se ține online, în cadrul proiectului Bucharest - One Heart. One Story Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă la debutul anului școlar 2020: "Practicile și atmosfera din școli nu sunt propice actului de învățare"

Freddie Mercury, interpretat de Ben Whishaw în noul film biografic

Ben Whishaw, actorul englez cunoscut pentru rolurile din "Perfume: The Story of a Murderer", "Cloud Atlas" și "Skyfall", este noua alegere pentru rolul principal din filmul biografic al lui Freddie Mercury. Pentru acest rol a fost vizat inițial Sacha Baron Cohen, însă în cele din urmă s-a renunțat la această variantă, pentru a se evita transformarea filmului într-o parodie.

Freddie Mercury / Ben Whishaw

Noul film biografic al lui Freddie Mercury începe să capete contur. Conform revistei Rolling Stone, pelicula va fi regizată de Dexter Fletcher, rolul principal revenindu-i lui Ben Whishaw. Actorul britanic în vârstă de 33 de ani este cunoscut pentru aparițiile din filme precum  "Perfume: The Story of a Murderer" (2006), "Cloud Atlas" (2013), "Skyfall" și nu în ultimul rând "I'm Not There" (2007), un film biografic în care este prezentată viața lui Bob Dylan din șase perspective diferite.

Ben Whishaw este cea de-a treia variantă pentru rolul lui Freddie Mercury, după Sacha Baron Cohen și zvonul privind o posibilă cooptare a lui Daniel Radcliffe. Decizia de a renunța la Sacha a venit pe fondul rolurilor jucate de acesta până în prezent.

"Am simțit să Sacha nu e potrivit pentru rol. Nu am fi vrut să transformăm filmul într-o parodie. Vrem ca oamenii să simtă povestea, să fie mișcați de viața lui Freddie", a declarat Roger Taylor pentru The Sun.

Aceasta a fost justificarea oferită de fostul baterist Queen pentru decizia de a-l exclude pe Sacha Baron Cohen de pe lista pretendenților la rolul lui Freddie. Actorul britanic și-a creat, de altfel, o reputație în industria cinematografică prin ipostazierea unor personaje excentrice precum Borat, Bruno și Ali G. Deși apariția în "Hugo" demonstrează că Sacha poate interpreta și roluri fără tentă de parodie, eticheta a fost deja atribuită, percepția publică fiind dificil de schimbat.

Pe de altă parte, Dan Mazer, coproducător al personajelor Borat și Bruno, susține că Sacha Baron Cohen nu are resentimente legate de pierderea rolului principal în noul film biografic bazat pe viața lui Freddie Mercury.

"Probabil că Sacha nu ar fi fost potrivit pentru rol oricum. El are de obicei o viziune destul de clară în privința felului în care vrea sa interpreteze un anume personaj. Dacă simte că nu poate să livreze ceva, atunci nu-și mai dorește acel rol."

 Freddie Mercury - "The Great Pretender" (1987)

Citește mai multe despre Freddie MercuryQueen
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Peter Gabriel lansează primul album cu piesei noi după o pauză de peste 10 ani

Peter Gabriel a mărturisit că vrea să lanseze un album cu piese noi. Artistul are 20 de melodii la care...

Închide