Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Câștigă un album și o invitație dublă la concertul OCS din Control de pe 21 noiembrie Dan Teodorescu / TAXIPoze concert TAXI #20 la Sala Palatului pe 8 noiembrie 2019 INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Postmodern Jukebox
INFO CONCERT:
Neversea 2020

Florin Ristei este câștigătorul X Factor România 2013 - VIDEO

Florin Ristei a câștigat trofeul X Factor și implicit cei 120.000 de euro. Solistul Freestay a obținut notorietatea de care avea nevoie în cariera sa muzicală, sute de mii de români apreciindu-i talentul, mulți devenindu-i fani. Florin l-a învins în marea finală pe Alex Mațaev, un alt concurent din echipa Deliei Matache.
Florin Ristei, câștigătorul celui de-al treilea sezon X Factor

Florin Ristei, câștigătorul celui de-al treilea sezon X Factor

Ultima emisiune a celui de-al treilea sezon X Factor a fost difuzată pe 22 decembrie 2013. Concurenții ajunși în fața titlului au fost Florin Ristei și Alex Mațaev din echipa Deliei și Mădălina Lefter și Bogdan Bratiș din echipa lui Dan Bittman. Cheloo nu a avut niciun reprezentant în finală, ultimele sale trupe concurente Double X și November fiind eliminate în urma televotului din semifinală.

Cei patru finaliști au interpretat câte două melodii, momentele putând fi urmărite în înregistrările de mai jos. Emisiunea nu a dus lipsă de transmisiuni live din taberele de susținere ale concurenților, formatul emisiunii implicând acest gen de mobilizări. Alex Mațaev a fost chiar "adoptat" de un grup de susținători din România. Concurentul de peste Prut s-a simțit ca acasă, în pauzele de televot avându-i pe scenă pe susținătorii săi din Zdob și Zdub.

Alex Mațaev în duet cu Delia în finala X Factor

Alex Mațaev în duet cu Delia în finala X Factor

Cei doi mentori implicați în finală au cântat câte o melodie în duet cu fiecare concurent de-al său. Dan Bittman a ales două piese din repertoriul Holograf - "Vreau o minune" alături de Bogdan Bratiș și "Ochii tăi" împreună cu Mădălina Lefter. Delia a făcut duet mai întâi cu Alex Mațaev pe "Read All About It". Concurentul de peste Prut a făcut rap și a compus versuri special pentru linia melodică a piesei lui Emeli Sande. Florin Ristei și Delia au cântat piesa "Stay" (Rihanna).

Florin Ristei versus Alex Mațaev

Florin Ristei și Alex Mațaev au mers în cea de-a doua parte a finalei, după ce telespectatorii i-au eliminat pe Bogdan Bratiș și Mădălina Lefter. "Florin Ristei are un concurent serios din Moldova - Alex Mațaev", scriam la începutul lui octombrie și iată că cei doi s-au luptat unu la unu pentru titlul X Factor. Având suficientă experiență live și multe planuri legate de muzică deja realizate, cei doi soliști s-au transformat mai mult pe plan sufletesc pe durata celor 6 luni, cât a durat implicarea în concursul de la Antena 1. Pentru amândoi, principala miză a fost notorietatea, devreme ce-și fac planurile de viață pe linie melodică. Premiul în bani are importanța sa, dar este totuși consumabil.

Florin Ristei cântând "Bed Of Roses" în finala X Factor pe care a câștigat-o pe 22 decembrie 2013

Florin Ristei cântând "Bed Of Roses" în finala X Factor pe care a câștigat-o pe 22 decembrie 2013

Duelul celor doi s-a dat cu "I Don't Wanna Miss a Thing" (Aerosmith) și "Bed of Roses" (Bon Jovi). Mațaev a vrut să meargă la sigur, reluând astfel piesa Aerosmith de la audiții și totodată, cea cu care a câștigat "Fabrica de Staruri" în Republica Moldova. Cum Florin mai cântase o dată piesa de la audiții - "Grace Kelly", i-a atacat repertoriul lui Alex, mizând pe un hit Bon Jovi.

Ești mulțumit de rezultatul X Factor 2013?

Florin Ristei interpretând melodia câștigătorului, "Fairytale" (Alexander Rybak)

"Cu siguranță au fost și momente în care am simțit că nu mai pot, că nu mai vreau... dar în fiecare dimineață m-am trezit și mai ambiționat. În afară de cei din spatele meu, în afară de Dan Bittman, Cheloo, Delia, trebuie să îi mulțumesc și lui Alex Mațaev care a ridicat concurența extraordinar de tare. Dacă n-ar fi fost el, nu cred că ne-am fi ridicat așa de mult. Le mulțumesc românilor care au votat. Este și perioada Sărbătorilor, cred că este cel mai frumos cadou pe care aș fi putut vreodată să-l primesc!", a declarat Florin Ristei imediat ce a fost anunțat câștigător.

Alex Maţaev - "I don't wanna miss a thing" (Aerosmith)

Florin Ristei - "Bed of roses" (Bon Jovi)

Florin Ristei, de la colega Dana la trofeul X Factor

Florin Ristei a dat practic startul celui de-al treilea sezon X Factor. A participat la primul episod de audiții, ridicând ștacheta celor ce aveau să urce pe scenă. Vocea sa și experiența muzicală l-au plasat încă de la început ca favorit al concursului, prin experiență referindu-ne la anii de muncă în sala de repetiții și concertele aproape săptămânale prin cluburi. Florin nu a avut un capital de imagine care să îl ajute la nivel de masă, chiar dacă prezentarea sa a făcut apel la succesul piesei "Dana" din perioada trupei de juniori Amicii. Nu a construit vreo poveste emoționantă în jurul său, ci doar și-a pus în valoare talentul muzical. Florin este acum solistul formației FreeStay (un joc de cuvinte ce reprezintă  fonetic numele său, F.Ristei). Trupa concertează de vreo doi ani, având un repertoriu de coveruri completat cu câteva piese proprii. Este și cazul melodiei “Criminal Mind”, cu care băieții au participat la Selecția Națională Eurovision 2012. Evoluția lui Florin în concursul de la Antena 1, ce a culminat cu câștigarea trofeului X Factor, i-a sporit notorietatea și cota. Având în vedere perseverența dovedită, ne așteptăm să auzim multe lucruri bune de la/despre Florin Ristei. Cel de-al treilea câștigător X Factor să fie cu și mai mult noroc!

Florin Ristei a câștigat premiul X Factor în valoare de 120000 de euro

Florin Ristei a câștigat premiul X Factor în valoare de 120000 de euro

Melodiile cântate în finala X Factor România

Bogdan Bratiş & Dan Bittman - "Vreau o minune" (Holograf )

Mădălina Lefter - "De-ar fi să vii" (Mihaela Runceanu)

Florin Ristei & Delia - "Stay" (Rihanna)

Alex Maţaev - "Acasă" (Smiley)

Bogdan Bratiș - "Zece" (Florin Chilian)

Mădălina Lefter & Dan Bittman - "Ochii tăi" (Holograf)

Florin Ristei - "Cerul" (Proconsul)

Alex Maţaev & Delia - "Read All About It" (Emeli Sande)

Citește mai multe despre Alex MațaevBogdan BratișDan BittmanDelia MatacheFlorin RisteiMădălina Lefter
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Sânziana Niculae, cu gândul la finala Vocea României - VIDEO

Sânziana Niculae a cântat "Santa Clause Is Coming To Town" și "Georgia On My Mind" în semifinala Vocea României. A...

Închide