Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO JurjakStreet Delivery 2020 | Concerte cu ReSoluții - Programul pe zile Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică INFO CONCERT:
Street Delivery 2020
B.U.G. MafiaAscultă noua piesă B.U.G. Mafia - "8 Zile Din 7" (feat. AMI) - AUDIO TOPIC"Breaking Me", hitul DJ-ului Topic, este piesa verii 2020, potrivit Shazam

Finaliștii X Factor 2013: Bogdan Bratiș, Florin Ristei, Alex Mațaev și Mădălina Lefter - VIDEO

Cel de-al treilea sezon X Factor se apropie de sfârșit. Bogdan Bratiș, Florin Ristei, Alex Mațaev și Mădălina Lefter sunt cei patru concurenți care vor cânta în finală. Cheloo a rămas fără nicio trupă în urma televotului din semifinală.
Florin Ristei în punctul culminant al interpretărilor solo din semifinala X Factor

Florin Ristei în punctul culminant al interpretărilor solo din semifinala X Factor

Semifinala X Factor 2013 difuzată duminică, 15 decembrie, i-a adus pe scenă pe cei 6 concurenți rămași în concurs: Double X și November (trupele din echipa lui Cheloo), Mădălina Lefter și Bogdan Bratiș (din echipa lui Dan Bittman), Alex Mațaev și Florin Ristei (din echipa Deliei). Ediția s-a desfășurat în două etape, prima găzduind duete cu artiști consacrați, cea de-a doua - piese interpretate solo.

Concursul a fost deschis de trupa Double X, un duo format în cadrul audițiilor X Factor. Rapperul Cristian Sutaru concurase inițial de unul singur, dar a fost respins. I s-a sugerat să revină cu o parteneră și să își schimbe look-ul. Ascultând sfatul, Cristi a făcut echipă cu Diana Astrid Petcu, o cunoștință care cânta în special operă. Trupa lor a intrat sub aripa lui Cheloo și chiar i-a dat peste cap planurile. În prima parte a semifinalei, Double X a primit mai multe voturi decât November, preferința mentorului pentru finala X Factor.

Double X a cântat în duet cu CRBL ultima piesă a acestuia: "România nu e jucăria ta!". Majoritatea artiștilor invitați la duete au fost colaboratori de-ai postului Antena 1. Chiar dacă piesa lui CRBL este mai degrabă un imn și nu poate pune în valoare vocile ca atare, publicul de acasă a votat suficient de mult pentru Double X pentru a trece în următoarea fază a semifinalei. În cea de-a doua jumătate, duoul  a cântat piesa lui Eminem -  "Sing for a moment", momentul putând fi urmărit mai jos. Evoluția Double X la X Factor s-a oprit la nivelul semifinalei.

Double X - Eminem - "Sing for a moment"

A urmat singurul concurent din Republica Moldova rămas în concursul X Factor. Alex Mațaev a interpretat în duet cu Paula Seling "Just Give Me A Reason". Piesa originală este interpretată de Pink alături de solistul trupei fun., Nate RuessMațaev a primit votul salvator din partea audienței, dar a trăit emoțiile eliminării, fiind anunțat ca ultim salvat. A continuat semifinala cu o piesă din repertoriul Kings Of Leon, scena fiind înflăcărată la propiu.

Alex Maţaev feat. Paula Seling - Pink - "Just Give Me A Reason"

Alex Mațaev vine din orașul Bălți din Republica Moldova. A scris versurile unei piese la 10 ani și activează în showbiz de la 17 ani. În 2012 a câștigat concursul de talente “Fabrica de Staruri 3″, retransmis la noi de TVR 1. Andrei Gheorghe, Nicu Alifantins și Natalie Toma au format juriul acelei competiții. La începutul anului,Alex Mațaev a participat în Moldova la Selecția Națională pentru Eurovision 2013. A cântat în duet cu Valeria Pașa piesa “Show Me your Feelings”. Își dorește să colaboreze cu cântăreți precum Bruno Mars, Travis McCoy, James Morrison, DJ Shved, Nicu Alifantis sau Natalie Toma. După ce în 2009, a cântat rock în trupa rusească “Rain Catchers”, Alex a plecat la Kiev pentru a dobândi faimă în Ucraina. În această toamnă a revenit la Chișinău, unde la sfârșitul lui septembrie a lansat o melodie compoziție proprie – Ciornoe Beloe.

Alex Maţaev - Kings Of Leon - "Sex on fire"

Mădălina Lefter a fost însoțită la duet de cântăreața Luminița Anghel. Cele două voci au cântat de pe piedestaluri melodia romantică a Larei Fabian - "Je t'aime". Publicul a apreciat momentul, Mădălina interpretând apoi solo piesa "I have nothing" (Whitney Houston). Mădălina Lefter a venit la audițiile X Factor din Iași, fiind nerăbdătoare să câștige. În galele live, ea a trecut printr-o schimbare majoră de look, fata șatenă de 15 ani fiind transformată vizual într-un adult. Are experiența competițiilor și niște duete ce ar stârni invidia oricărui solist consacrat: cu Anastasia și Olivia Newton John. În Italia a luat premiul juriului la emisiunea-concurs ”Ti Lascio Una Canzone”.

Mădălina Lefter feat. Luminiţa Anghel - Lara Fabian - "Je t'aime"

Se pare că înaintea semifinalei, Mădălina a avut o problemă medicală ce i-a afectat vocea.  "Eu am avut emoții. Nu e ușor ce i s-a întâmplat ei săptămâna aceasta. A fost un moment fabulos!", a spus mentorul Dan Bittman după interpretarea în duet. Astfel de elemente au rolul de sensibiliza o parte a publicului, mobilizându-i cumva pe susținătorii concurenților. Din păcate, există și reversul medaliei, atragerea atenției de la simpla evaluare a momentului live stârnind reacții negative în rândul altora. Mădălina are voce bună și a demonstrat prin interpretările sale că nu are nevoie de menajamente.

Mădălina Lefter - Whitney Houston - "I have nothing"

Trupa November a cântat alături de UDDI, pe numele său real Dragoș Udilă, fost concurent X Factor din sezonul al doilea. A fost partenerul de duet cu cea mai mică notorietate dintre cei invitați. November a ales duetul "Breathe" ( Blu Cantrell & Sean Paul). November a părăsit competiția după prima etapă a semifinalei. Cheloo i-a vrut în finală, dar publicul a ales diferit.

November feat. Dragoş Udilă - Blu Cantrell & Sean Paul - "Breathe"

Bogdan Bratiș l-a avut partener pe Călin Goia de la Voltaj. Ei au cântat "20 de ani" despre o perioadă a vieții încă nedescoperită de tânărul Bogdan. Veselia cântecului, energia descătușată pe scenă și mobilizările din Satu Mare l-au dus pe Bogdan în etapa solo.

Bogdan Bratiş feat. Călin Goia - Voltaj - "20 de ani"

În etapa precedentă, Bogdan fusese preferatul lui Dan Bittman în detrimentul Florenei Ticu Șandru. Solistul Holograf a avut intuiție sau cunoștință despre susținerea de care se bucură concurentul de 17 ani. Bogdan Bratiș a fost primul salvat de public în urma televotului și va concura în finala X Factor 2013.

Bogdan Bratiş - OneRepublic - "Stop and stare"

Florin Ristei și Lora sunt prieteni, amândoi fiind originari din Galați. Au interpretat în duet piesa cu (poate) cele mai multe coveruri de pe Youtube din ultimii doi ani: "Somebody that I used to know" (Gotye).

Florin Ristei feat. Lora - Gotye - "Somebody That I Used To Know"

În mod firesc, Florin și-a continuat evoluția în partea a doua a semifinalei. Concurentul a venit cu o piesă cu greutate, cântând inclusiv la vioară, asemenea lui Rybak, laureatul de la Eurovision cu "Fairytale". Florin are o jovialitate permanentă în glas și pe chip. Live-urile sale sunt pline de căldură, iar calitățile sale vocale sunt incontestabile, probate printr-un repertoriu extrem de variat. A ales de fiecare dată hituri cu rezonanță, riscând comparații cu cântăreți greu de egalat. A reușit pe plan vocal, mai are nevoie în finală de votul publicului, ce vine pe căi și considerente multiple.

Florin Ristei - Alexander Rybak - "Fairytale"

"Ca să aibă farmec X Factor, Ristei trebuie să ajungă în finală", a declarat Cheloo după evoluția lui Florin. Și așa va fi.

Bogdan BratișFlorin RisteiAlex Mațaev și Mădălina Lefter sunt cei patru finaliști ai sezonului al treilea de X Factor. Ordinea este cea anunțată după televot, prezența lui Bogda Bratiș fiind singura surpriză din acest line-up, dacă trecem în revistă toți preferații/favoriții vehiculați de la audiții încoace. Cheloo nu are reprezentant în finală, sarcina lui fiind una ingrată încă de la prima trecere în revistă a grupurilor acceptate la X Factor. Delia și Dan Bittman se vor bate de la egal la egal, fiecare având câte 2 concurenți în bătălia decisivă.

 

Citește mai multe despre Alex MațaevBogdan BratișFlorin RisteiMădălina Lefter
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Semifinaliștii de la Vocea României

Semifinaliștii de la Vocea Romaniei au fost aflati la sfarsitului emisiunii de pe 14 decembrie. Ei sunt: Claudia Iuga, Adrian...

Închide