Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Poze concert Metallica pe Arena Națională pe 14 august 2019 INFO CONCERT:
Fall in Love Festival 2019
Poze concert The 1975 la Summer Well 2019 INFO CONCERT:
Cerbul de Aur 2019
INFO CONCERT:
Evanescence
INFO CONCERT:
We Love Retro 2019 București

Evoluția lui Mihai Chițu la Vocea României: de la audiții la titlu

Câștigătorul sezonului din acest an al emisiunii Vocea României este Mihai Chițu, un solist vocal cu voce caldă și flexibilă, ce poate parcurge o varietate de genuri. Antrenat de strategul muzical Horia Brenciu, concurentul de 33 de ani și-a pus în valoare talentul vocal, câștigând audiența prin interpretare și emoțiile transmise.
Mihai Chițu, câștigătorul titlului Vocea României

Mihai Chițu, câștigătorul titlului Vocea României

Fără perseverență, cariera sa muzicală începută nehotărât risca să se piardă în anonimat. Mihai a urmărit valul anual numit Vocea României, l-a prins din a treia încercare și a rezistat deasupra cu fiecare televot al emisiunii. Audițiile difuzate pe 28 septembrie i-au adus prima reușită, concurentul povestind că bifase fără succes fiecare sezon anterior. În acel prim episod din 2013, vocea lui Mihai Chițu a întors 2 scaune - mai întâi pe al lui Horia Brenciu, Marius Moga reacționând spre final.

Cursa pentru titlul Vocea României începea cu o declarație "The Great Pretender" (Freddie Mercury). Antrenorul ales avea să-l ajute în împlinirea visului. La 33 de ani, Mihai Chițu se prezenta ca solist vocal, chiar dacă nu mizase toate cărțile pe acest domeniu. Cea mai importantă activitatea muzicală din cv-ul său era colaborarea ca backing vocals cu trupa lui Marian Ionescu, Direcția 5.

Pe 9 noiembrie, Mihai Chițu a participat la prima ediție de dueluri. Dintre cei 13 concurenți din echipa sa, Horia Brenciu i-a ales-o parteneră pe Ruxandra Măcărescu, dându-le o temă specială - dans lasciv pe "Kids", piesa interpretată în duet de Robbie Williams și Kylie Minogue. Antrenorul l-a ales pe Mihai, oferind o justificare ce avea să se adeverească etapă cu etapă: “Merg mai departe cu acel concurent care îmi va oferi șansa de a mă apropia de Vocea României”.

Mihai Chițu, mai aproape de finala Vocea României

Mihai Chițu, mai aproape de finala Vocea României

Mihai a ajuns în live-uri și a concurat în cea de-a doua ediție, pe 7 decembrie. În acel line-up de 16 concurenți se regăseau toți cei patru finaliști. Mihai Chițu a interpretat melodia "One More Try" (George Michael) și a fost preferatul telespectatorilor. A urmat o nouă ediție live cu "I Don’t Wanna Miss A Thing", Mihai păstrându-și susținerea din partea publicului. Astfel, ajunge în semifinală alături de Ana Maria Mirică. Interpretează un colind de-al Paulei Seling – "La Viflaim colo-n jos" și "Delilah", ajungând pentru a treia oară pe primul loc în preferințele telespectatorilor.

Mihai Chițu nu s-a abătut de la strategia lui Horia Brenciu nici în finala de pe 26 decembrie. Antrenorul i-a comunicat piesele cu 5 zile înaintea live-ului, melodii pe care nu le mai cântase anterior.  Duelul "O Sole Mio" cu Brenciu a fost memorabil mai ales prin ineditul situației în care era pus antrenorul. I-a oferit concurentului toată deschiderea de care avea nevoie pentru a fi apreciat și susținut de public. Interpretarea piesei Larei Fabian n-a făcut decât să-i consolideze capitalul de popularitate, lăsând ca ultimul moment să pună cireașa pe tort.

Mihai Chițu în duet cu Corina Chiriac în finala Vocea României

Mihai Chițu în duet cu Corina Chiriac în finala Vocea României

Cu o selecție de cântece nemuritoare din repertoriul Corinei Chiriac, publicul matur îi este pus la picioare. Chiar și cei mai tineri dintre telespectatori nu au putut rămâne indiferenți la un duet în care Mihai Chițu a ieșit practic din timiditatea sa rigidă, păstrând doar o urmă din acel auto-control exagerat (declanșat probabil de emoții). Duetul alături de Corina Chiriac a cuprins interpretare, joc de scenă și comunicare prin replici dinafara cântecului. A fost lovitura de grație a lui Brenciu. Momentul poate fi urmărit aici.

Melodiile lui Mihai Chițu la Vocea României:

  1. "The Great Pretender" (Freddie Mercury) - audiții
  2. "Kids" (Robbie Williams & Kylie Minogue) - duelul cu Ruxandra Măcărescu
  3. "One More Try" (George Michael) - primul live
  4. "I Don’t Wanna Miss A Thing" (Aerosmith) - al doilea live
  5. "La Viflaim colo-n jos" (Paula Seling) - semifinală
  6. "Delilah" (Tom Jones) - semifinală
  7. "O Sole Mio" (în duet cu Horia Brenciu) - finală
  8. "Caruso" (Lara Fabian) - finală
  9. Colaj de piese din repertoriul Corinei Chiriac, alături de cântăreața de muzică ușoară - finală

VIDEO: Mihai Chițu a început final cu "O Sole Mio" (în duet cu Horia Brenciu)

Rămâne de văzut cum va continua cariera lui Mihai Chițu. Cel mai probabil, va prinde contur alături de Horia Brenciu, care deja a început să producă piese pentru concurenții din echipa sa (spre exemplu, Georgia Dascălu). E de așteptat să-l vedem pe Mihai Chițu în spectacolul antrenorului său de pe 29 martie de la Romexpo. Tradiția a fost începută, succes!

Citește mai multe despre Horia BrenciuMihai Chițu
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Mihai Chițu este Vocea României, Horia Brenciu dă un nou câștigător

Mihai Chițu este câștigătorul celui de-al treilea sezon Vocea României. Echipa Horia Brenciu a dat cel de-al doilea câștigător al...

Închide