Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Darlia, rock alternativ cu "teen spirit" a la Nirvana - VIDEO

Chiar dacă Darlia e un nume de trupă mai mult "flower power" decât rock alternativ cu influențe grunge, sound-ul tinde cu siguranță la nirvana. Cu "n" mic și "n" mare deopotrivă. Cei trei britanici au intrat deja în vizorul publicațiilor The Guardian și NME, criticii de profil incluzând formația în categoria "cele mai promițăoare trupe rock ale momentului".

Publicat

pe

Darlia
Darlia

Nathan Day (voce), Dave Williams (bas) și Jack Bentham (tobe) au apărut de nicăieri, sound-ul destul de bine șlefuit al pieselor dând totuși impresia că au deja ceva ani de experiență în muzică. Contrar aparențelor, însă, primul EP Darlia, intitulat cum nu se poate mai potrivit - "Knock Knock" - tocmai ce a apărut pe piață pe 28 octombrie. Băieții au pregătit însă acest moment ani buni înainte, interesul pentru muzică apărând la o vârstă destul de fragedă.

"Activitatea cu trupa a început în Blackpool iar recent ne-am mutat în Manchester. Eu (Natahan - solistul) și Jack (toboșarul) cântăm împreună încă de când aveam vreo 12 ani. După care ne-am oprit pur și simplu. Când am împlinit 18 și lucram ca îngrijitori în aceeași clădire în care era liceul nostru am reluat activitatea muzicală și atunci ni s-a alăturat și Jack. (...) Compun piese de când mă știu. Obișnuiam să repetăm în clădiri abandonate pentru că nu puteam cânta acasă, iar acustica locurilor pe care le găseam era grozavă. Povestea noastră a început în urmă cu mulți ani, însă de-abia acum a ieșit la lumină", a povestit solistul Nathan Day pentru www.iammusic.tv.

Cu riscul de a părea mai flower power decât și-ar dori, cei trei au ales ca numele de trupă să fie Darlia din considerente de obsesii personale.

"Am vrut un nume de trupă frumos. Eu am dezvoltat o obsesie pentru flori de-a lungul anilor și de aici a venit ideea. Darlia te trimite evident cu gândul la conotațiile florii și sună oarecum utopic și visător. În plus, când am avut primul nostru concert și nu ne hotărâserăm încă la un nume, o tipă mi-a dat o floare de plastic chiar înainte de a urca pe scenă. Am păstrat-o, dar am uitat de ea și după ce ne-am ales numele Darlia am realizat că floarea pe care o primisem era o dahlie." - Nathan Day pentru Groundsounds.com.

Darlia - "Queen Of Hearts"

Ca orice britanici care respectă legendele, cei trei obișnuisc să asculte The Beatles, printre preferințe numărându-se și americanul Jeffrey Scott "JeffBuckley. Criticii tind, însă, a-i compara cu Nirvana, instrumentalul amintind într-adevăr de piesele lor mai energice.

În materie de compoziție, Darlia abordează piesele extrem de direct, de aici apărând și stilul identificat de critici.

"Formula prim care piesele ajung să ia naștere este foarte simplă, totul fiind abordat extrem de direct. De aici cred că a și apărut un așa-zis stil al nostru. Eu scriu piesele și apoi le cântăm. Nimic nu este premeditat și în mod cert nu depunem eforturi pentru a face ca piesele să sune într-un anume fel", mărturisește solistul Nathan Day.

La ce ar trebuie să ne așteptăm în viitor de la Darlia? Ei bine, conform spuselor trupei, la "mult zgomot", cel puțin în concerte.

"Ei bine, pe scenă totul e foarte, foarte zgomotos. Deci cred că publicul ar trebui să se aștepte la ceva daune în zona timpanelor."

La "zgomotos" am adăuga și "promițător", albumul de debut fiind probabil cel mai în măsură să dea verdictul cu privire la ce va urma. Revenim cu vești pe măsură ce Darlia avansează cu noi compoziții.

Darlia - "Napalm"

Trending