Urmărește-ne în Social Media

Articole

Colinde tradiționale interpretate de coruri de copii - AUDIO

În prag de sărbători, InfoMusic recomandă o selecție de colinde tradiționale românești, în interpretarea inedită a unor coruri de copii. Bucuria este transmisă întotdeauna cu naturalețe de către cei mici, așa încât găsim de bun augur începerea noului an pe un fundal cu melodii de Crăciun cântate de Corul de Copii Radio, Bravissimo sau Sunetul Muzicii.

Publicat

pe

Cântece de Crăciun interpretate de coruri de copii
Cântece de Crăciun interpretate de coruri de copii

Tradiția, de multe ori, este dată uitării în favoarea noilor tendințe. Colindele tradiționale românești, ce susțineau ideea de fertilitate, rodire și belșug, au fost înlocuite în timp de cântecele de Crăciun cu versuri în limba engleză. Ca rezultat al globalizării, ne rupem în fiecare an tot mai mult de rădăcini, noile generații ajungând să piardă contactul cu poveștile spuse din bătrâni și bucuria de a merge cu colindul în Ajunul Crăciunului.

Prin lista de recomandări de mai jos încercăm să readucem în prezent datinile din strămoși. Vă propunem să ne întoarcem în perioada copilăriei pentru a simți din nou magia sărbătorilor, așa cum erau ele odată - cu cete de copii inundând străzile și aducând bucurie prin colindele pe care le interpretau.

Vă invităm, așadar, să ascultați colinde românești interpretate de coruri de copii și să uitați pentru câteva momente de goana după cadouri și aglomerația din magazine. Crăciunul nu trebuie să fie o povară, ci un prilej de bucurie alături de cei dragi.

Peisaj de iarnă - Corul de Copii Radio

Colindul lui Moș Crăciun - Corul de Copii al Operei Române

Noi umblăm și colindăm - Corul de copii Sunetul Muzicii

Deschide ușa creștine - Corul de copii Sunetul Muzicii

Omul de Zăpadă - Corul de copii Bravissimo

Florile dalbe - Corul de copii "Ciobănașul"

 

Trending