Urmărește-ne în Social Media

Articole

Cele mai importante reveniri muzicale ale anului 2013 - VIDEO

Anul 2013 a fost anul marilor reveniri muzicale. Artiști precum Daft Punk, David Bowie, Justin Timberlake și Black Sabbath au lansat materiale noi după ani buni de pauză. În plus, publicul a avut ocazia să-i revadă pe scenă, în cadrul turneelor de promovare, mai puțin norocoși fiind fanii lui David Bowie. În cazul concertelor susținute de Cher sau Black Sabbath, fanii au trăit ocazii unice să-i vadă live.

Publicat

pe

TOP 5: Cele mai importante reveniri muzicale din 2013
TOP 5: Cele mai importante reveniri muzicale din 2013

1. David Bowie - "The Next Day"

Coperta albumului "The Next Day" marca David Bowie

După o pauză de 10 ani, David Bowie a revenit în 2013 cu albumul "The Next Day". Apariția materialului a fost anunțată chiar de ziua sa de naștere, pe 8 ianuarie, când a dezvăluit și videoclipul primului single extras, "Where Are We Now?". David Bowie nu a fost niciodată un muzician care să se conformeze regulilor industriei muzicale și, cu toate acestea, geniul său artistic a fost pe deplin recunoscut de către public. În Marea Britanie, albumul s-a vândut în prima săptămână de la lansare în 94000 de exemplare, fiind primul său disc Number One după 20 de ani. Succesul a venit și la nivel internațional, "The Next Day" debutând pe locul 1 în peste 10 țări. Materialul este nominalizat la Premiile Grammy 2014 la categoria Cel Mai Bun Album Rock. Citește recenzia albumului David Bowie - The Next Day pe InfoMusic.

David Bowie - "Love Is Lost"

2. Daft Punk - "Random Access Memories"

daft-punk-random-access-memories

Am asculta-o de mii de ori, dar tot nu ne săturăm de "Get Lucky". Single-ul de revenire al lui Daft Punk featuring Pharrell este unul dintre hiturile anului 2013. Mediul online a fost inundat de coveruri și parodii după melodia ce a promovat primul album al duo-ului francez, lansat după 8 ani de pauză. "Random Access Memories" este un tribut adus muzicii americane de la sfârșitul anilor '70, începutul anilor '80, fiind inspirată în special din soundurile ce au fost populare în Los Angeles. Acesta este primul disc înregistrat de Daft Punk cu instrumentiști de studio. Albumul a ajuns numărul 1 în peste 32 de țări și s-a vândut în peste 7 milioane de exemplare în întreaga lume. Cel mai recent videoclip lansat este "Instant Crush" feat. Julian Casablancas (The Strokes).

Daft Punk - "Instant Crush" feat. Julian Casablancas

3. Justin Timberlake - "The 20/20 Experience" 1 și 2

justin-timberlake-the-20-20-experience-1-2

Justin Timberlake a decis să recucerească topurile pop din întreaga lume, după 7 ani de pauză. Acesta a revenit cu 2 albume, primul fiind lansat în martie, iar cel de-al doilea în septembrie. "The 20/20 Experience", ce include colaborări cu Jay-Z și Timbeland, a înregistrat cel mai bun debut din cariera solo a artistului, cu 968.000 de exemplare vândute în SUA, în prima săptămână de la apariție. Complexitatea artistului se reflectă și în videoclipurile lansate, în care Justin Timberlake ne arată că încă domină scenă de dans. Ultimul single lansat este "TKO" și este acompaniat de un videoclip în care rolul principal este interpretat de nepoata lui Elvis Presley, Riley Kenough.

Justin Timberlake - "TKO"

4. Cher - "Closer To The Truth"

cher-closer-to-the-truth

Cher este într-o formă extraordinară. Albumul "Closer To The Truth" vine după o pauză de 12 ani, iar succesul său demonstrează că artista se bucură în continuare de un număr mare de fani. Inițial acesta trebuia să fie un disc pop rock, însă rezultatul final este material dance pop, perfect pentru cluburile moderne. Printre producătorii care au lucrat la disc se numără Mark Tyler, Billy Mann și Timberland. Lansat în luna septembrie, "Closer To The Truth" include colaborări cu Pink și Jake Shears. Cel mai recent single este "Take It Like a Man", care beneficiază de un remix special realizat de 7th Heaven.

Cher - "Take It Like A Man" (7th Heaven Remix)

5. Black Sabbath - "13"

După 35 de ani, Ozzy Osbourne a revenit în celebra formație Black Sabbath, iar momentul a fost marcat prin lansarea noului album "13". Mult așteptatul disc a ieșit pe piață în luna iunie și a ajuns rapid pe primul loc în topul celor mai vândute albume din Marea Britanie. Membrii trupei au lucrat cu producătorul Rick Rubin, câștigător a șapte premii Grammy, recunoscut pentru capacitatea sa de a capta esența unui grup și de a-i da o formă modernă. Reuniunea Black Sabbath nu a fost însă completă, bateristul Bill Ward refuzând să revină alături de foștii săi colegi. De asemenea, întreaga perioadă a fost umbrită de problemele de sănătate ale chitaristului Tony Iommi, diagnosticat cu cancer limfatic în 2011. Nici pentru Ozzy Osbourne nu a fost o perioadă ușoară, artistul revenind la consumul de droguri și alcool în timpul compunerii albumului.

Black Sabbath - "Loner"

Comentează

Albume noi

Justin Timberlake lansează albumul "Everything I Thought It Was" - TRAILER

După șase ani, Justin Timberlake revine în atenția fanilor cu un nou album de studio, "Everything I Thought It Was". Până la apariția materialului complet, artistul a incitat publicul cu un trailer video, disponibil de vizionat în articol.

Publicat

pe

Trailer "Everything I Thought It Was"
Trailer "Everything I Thought It Was" │ FOTO: captură YouTube / Justin Timberlake

Au trecut aproximativ șase ani de la ultimul album lansat de Justin Timberlake, dar artistul nu s-a dezis de pasiunea sa pentru muzică. A pregătit un nou material discografic, ce va ajunge în mâinile fanilor anul acesta.

Mai mult, "Everything I Thought It Was" este prefațat de piesa "Selfish", ce urmează să fie lansată oficial pe 25 ianuarie. Vestea a fost oferită de Timberlake pe social media, publicând o imagine realizată de Charlotte Rutherford. Artwork-ul îl prezintă pe artist cu spatele la cameră, privind spre un apus frumos colorat.

"Selfish" este o piesă marcată de influențe R&B, ce s-a bucurat deja de un debut live, pe 19 ianuarie, în cadrul unui concert pe care Timberlake l-a susținut în Memphis.

În ceea ce privește albumul "Everything I Thought It Was", acesta beneficiază de un trailer intrigant. O mașină se oprește la o benzinărie din deșert, iar naratorul, interpretat de Benicio Del Toro, spune:

"Ce avem noi aici? Ooh, e o mașină drăguță! Stai, este un model. Asta spunea JT? OK, acel apus de soare cu siguranță nu este real. Oh, iată-l pe Justin! De ce nu se întoarce? La ce naiba se uită?

TRAILER "Everything I Thought It Was"

Citește în continuare

Industria muzicala

VIDEO: Brian May și Tony Iommi au interpretat împreună o porțiune din piesa "Paranoid"

Legendarii chitariști Brian May (Queen) și Tony Iommi (Black Sabbath) și-au unit forțele pentru un scurt moment muzical. Cei doi au interpretat cunoscutul riff din piesa "Paranoid", ca parte a unui episod din seria documentară "Greatest Guitar Riffs". Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Brian May și Tony Iommi
Brian May și Tony Iommi │ FOTO: captură YouTube / Guitar World

Brian May și Tony Iommi au stat la povești muzicale în cadrul unui episod din seria "Greatest Guitar Riffs". Proiectul, compus din trei părți, analizează unele dintre cele mai faimoase riff-uri din istoria muzicii. Mai mult, telespectatorii sunt acompaniați în această călătorie de trei chitariști legendari - Tony Iommi de la Black Sabbath, Andy Summers de la The Police și Nancy Wilson de la Heart.

În episodul care îl are ca protagonist pe Iommi, apare și Brian May. Cei doi își amintesc cu nostalgie de trecut, de prima lor întâlnire de la începutul anilor '70, Iommi declarând că au fost "cei mai buni prieteni de atunci".

Când May îl întreabă pe Iommi de unde vin toate riff-urile sale grozave, muzicianul îi răspunde:

"Cred că din interior. În mod normal, ne vedeam de treabă și cântam ceva, iar Ozzy [Osbourne] spunea: <<Ce dracu e asta?>>. Dar pur și simplu se simțea firesc."

Apoi, artiștii intră într-o discuție despre "Paranoid" și Tony Iommi povestește modul în care cântecul a fost o adăugare de ultimă oră la cel de-al doilea album al trupei, care a ajuns să fie intitulat "Paranoid". În cele din urmă, Iommi începe să cânte cunoscutul riff al piesei, iar May i se alătură. La final, acesta spune în glumă:

"Este un riff bun! Va ajunge departe!"

Tony Iommi a dezvăluit recent că lucrează la muzică nouă, probabil pentru un viitor album solo. Între timp, Brian May are o serie de concerte în Japonia programate pentru luna februarie alături de Queen + Adam Lambert.

VIDEO: Brian May și Tony Iommi - Paranoid

Citește în continuare

Albume noi

Cher a lansat un album de Crăciun - TRACKLIST

Cher le prezintă fanilor "Christmas", primul album cu piese de sărbătoare al artistei. De asemenea, este primul material cu piese originale, de la anteriorul disc, "Closer to the Truth". Găsești în articol mai multe detalii, tracklist, precum și un clip de prezentare.

Publicat

pe

Artwork album "Christmas" - Cher
Artwork album "Christmas" - Cher │ FOTO: captură YouTube / Cher

După mai bine de 60 de ani în showbiz, Cher a lansat astăzi, 20 octombrie, primul album festiv. "Christmas" conține 13 piese, atât cover-uri, cât și melodii originale. Mai mult, Cher a colaborat cu nume importante din industria muzicală pentru câteva melodii. Artista a apelat la Stevie Wonder pentru cântecul "Christmas Means To Me", a lucrat cu Michael Buble pentru emoționanta "Home", cu Cyndi Lauper pentru "Put A Little Holiday In Your Heart" și cu Darlene Love pentru piesa "Christmas (Baby, Please Come Home)".

Surprizele nu se opresc aici. Iubitul lui Cher, directorul muzical Alexander "A.E." Edwards, a produs piesa "Drop Top Sleigh Ride" și l-a convins pe rapperul Tyga să livreze câteva versuri.

Albumul "Christmas" este acompaniat de un artwork ce o prezintă pe Cher înconjurată de ornamente de Crăciun. Artista poartă o cămașă albă și blugi albaștri cu ștrasuri.

TRACKLIST "Christmas":

  1. DJ Plays A Christmas Song
  2. What Christmas Means To Me (feat. Stevie Wonder)
  3. Run Rudolph Run
  4. Christmas (Baby, Please Come Home) [feat. Darlene Love]
  5. Angels In The Snow
  6. Home (feat. Michael Buble)
  7. Drop Top Sleigh Ride (feat. Tyga)
  8. Please Come Home For Christmas
  9. I Like Christmas
  10. Christmas Ain't Christmas Without You
  11. Santa Baby
  12. Put A Little Holiday In Your Heart (feat. Cyndi Lauper)
  13. This Will Be Our Year
Citește în continuare

Trending