Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Slipknot

Cele mai importante reveniri muzicale ale anului 2013 - VIDEO

Anul 2013 a fost anul marilor reveniri muzicale. Artiști precum Daft Punk, David Bowie, Justin Timberlake și Black Sabbath au lansat materiale noi după ani buni de pauză. În plus, publicul a avut ocazia să-i revadă pe scenă, în cadrul turneelor de promovare, mai puțin norocoși fiind fanii lui David Bowie. În cazul concertelor susținute de Cher sau Black Sabbath, fanii au trăit ocazii unice să-i vadă live.
TOP 5: Cele mai importante reveniri muzicale din 2013

TOP 5: Cele mai importante reveniri muzicale din 2013

1. David Bowie - "The Next Day"

Coperta albumului "The Next Day" marca David Bowie

După o pauză de 10 ani, David Bowie a revenit în 2013 cu albumul "The Next Day". Apariția materialului a fost anunțată chiar de ziua sa de naștere, pe 8 ianuarie, când a dezvăluit și videoclipul primului single extras, "Where Are We Now?". David Bowie nu a fost niciodată un muzician care să se conformeze regulilor industriei muzicale și, cu toate acestea, geniul său artistic a fost pe deplin recunoscut de către public. În Marea Britanie, albumul s-a vândut în prima săptămână de la lansare în 94000 de exemplare, fiind primul său disc Number One după 20 de ani. Succesul a venit și la nivel internațional, "The Next Day" debutând pe locul 1 în peste 10 țări. Materialul este nominalizat la Premiile Grammy 2014 la categoria Cel Mai Bun Album Rock. Citește recenzia albumului David Bowie - The Next Day pe InfoMusic.

David Bowie - "Love Is Lost"

2. Daft Punk - "Random Access Memories"

daft-punk-random-access-memories

Am asculta-o de mii de ori, dar tot nu ne săturăm de "Get Lucky". Single-ul de revenire al lui Daft Punk featuring Pharrell este unul dintre hiturile anului 2013. Mediul online a fost inundat de coveruri și parodii după melodia ce a promovat primul album al duo-ului francez, lansat după 8 ani de pauză. "Random Access Memories" este un tribut adus muzicii americane de la sfârșitul anilor '70, începutul anilor '80, fiind inspirată în special din soundurile ce au fost populare în Los Angeles. Acesta este primul disc înregistrat de Daft Punk cu instrumentiști de studio. Albumul a ajuns numărul 1 în peste 32 de țări și s-a vândut în peste 7 milioane de exemplare în întreaga lume. Cel mai recent videoclip lansat este "Instant Crush" feat. Julian Casablancas (The Strokes).

Daft Punk - "Instant Crush" feat. Julian Casablancas

3. Justin Timberlake - "The 20/20 Experience" 1 și 2

justin-timberlake-the-20-20-experience-1-2

Justin Timberlake a decis să recucerească topurile pop din întreaga lume, după 7 ani de pauză. Acesta a revenit cu 2 albume, primul fiind lansat în martie, iar cel de-al doilea în septembrie. "The 20/20 Experience", ce include colaborări cu Jay-Z și Timbeland, a înregistrat cel mai bun debut din cariera solo a artistului, cu 968.000 de exemplare vândute în SUA, în prima săptămână de la apariție. Complexitatea artistului se reflectă și în videoclipurile lansate, în care Justin Timberlake ne arată că încă domină scenă de dans. Ultimul single lansat este "TKO" și este acompaniat de un videoclip în care rolul principal este interpretat de nepoata lui Elvis Presley, Riley Kenough.

Justin Timberlake - "TKO"

4. Cher - "Closer To The Truth"

cher-closer-to-the-truth

Cher este într-o formă extraordinară. Albumul "Closer To The Truth" vine după o pauză de 12 ani, iar succesul său demonstrează că artista se bucură în continuare de un număr mare de fani. Inițial acesta trebuia să fie un disc pop rock, însă rezultatul final este material dance pop, perfect pentru cluburile moderne. Printre producătorii care au lucrat la disc se numără Mark Tyler, Billy Mann și Timberland. Lansat în luna septembrie, "Closer To The Truth" include colaborări cu Pink și Jake Shears. Cel mai recent single este "Take It Like a Man", care beneficiază de un remix special realizat de 7th Heaven.

Cher - "Take It Like A Man" (7th Heaven Remix)

5. Black Sabbath - "13"

După 35 de ani, Ozzy Osbourne a revenit în celebra formație Black Sabbath, iar momentul a fost marcat prin lansarea noului album "13". Mult așteptatul disc a ieșit pe piață în luna iunie și a ajuns rapid pe primul loc în topul celor mai vândute albume din Marea Britanie. Membrii trupei au lucrat cu producătorul Rick Rubin, câștigător a șapte premii Grammy, recunoscut pentru capacitatea sa de a capta esența unui grup și de a-i da o formă modernă. Reuniunea Black Sabbath nu a fost însă completă, bateristul Bill Ward refuzând să revină alături de foștii săi colegi. De asemenea, întreaga perioadă a fost umbrită de problemele de sănătate ale chitaristului Tony Iommi, diagnosticat cu cancer limfatic în 2011. Nici pentru Ozzy Osbourne nu a fost o perioadă ușoară, artistul revenind la consumul de droguri și alcool în timpul compunerii albumului.

Black Sabbath - "Loner"

Citește mai multe despre Black SabbathCherDaft PunkDavid BowieJustin Timberlake
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Trupa byron își începe anul concertistic 2014 în INDIA

Pe 9 ianuarie 2014, trupa byron va concerta în India la festivalul de Mardi Gras din Chennai. Cântarea face parte...

Închide