Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Cele mai bogate femei din muzica în 2013

Revista Forbes a publicul topul artistelor care au câștigat cel mai mult în 2013. Cu venituri de peste 120 de milioane de dolari, Madonna se află pe locul 1. Din clasament nu lipsesc nume precum Nicki Minaj, Rihanna, Lady Gaga, Katy Perry și Beyonce.

Publicat

pe

Lady Gaga, depășită în topul Forbes de Madonna

Revista Forbes a publicat topul celor mai bogate femei din muzică în 2013. Acesta a fost realizat pe baza cifrelor din perioada iunie 2012 - iunie 2013 și analizează veniturile ce provin din activitățile muzicale, drepturi de autor, vânzări de albume, turnee, dar și afaceri conexe dezvoltate de acestea. Pe primul loc se clasează Madonna cu venituri de 125 de milioane de dolari. Turneul MDNA a fost principalul furnizor de venit al artistei, pe lângă linia de haine Material Girl și parfumul Truth of Dare. Cu venituri de 80 de milioane de dolari, Lady Gaga ocupă cea de-a 2-a poziție în clasament., iar pe locul 3 se află cântăreața de country - pop Taylor Swift, care la doar 24 de ani a reușit să aibă câștiguri de 55 de milioane de dolari. Cu un turneu de succes și înțelegi încheiate cu Pepsi, H&M și House of Dereon, Beyonce ocupă poziția 4 cu venituri de 53 de milioane de dolari. În plus, recent, artista a surprins publicul cu lansarea unui album vizual, fără nici o promovare în prealabil. Aceasta este urmată în clasament de Jennifer Lopez, care a înregistrat câștiguri de 45 de milioane dolari.

Pe locurile 6 și 7 de află două prietene foarte bune, Rihanna cu 43 de milioane de dolari și Katy Pery cu 39 de milioane de dolari. Pink, care a fost distinsă cu premiul "Femeia Anului 2013" ocupă poziția numărul 8, având venituri de 32 două de milioane de dolari. Cea de-a doua cântăreață de country care apare în top este Carrie Underwood cu 31 de milioane de dolari în câștiguri. Pe locul 10 sunt două artiste care au stârnit numeroase controverse când au fost jurate la American Idol: Mariah Carey și Nicki Minaj care au înregistrat venituri de 29 de milioane de dolari. Mai trebuie precizat faptul că Minaj este singura femeie care a intrat în topul celor mai bogați rapperi din 2013, realizat tot de Revista Forbes.

Trending