Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Ed Sheeran
Enrique Iglesias concertează în octombrie la Cluj-Napoca Spotlight FestivalBob Sinclar vine la Spotlight - Festivalul Internațional al Luminii 2019 INFO CONCERT:
The Cure
Aris Negoiţă, puştiul cu dans de senzaţie de la Românii au TalentUrmăreşte-l pe Aris Negoiţă, puştiul cu dans de senzaţie de la Românii au Talent - VIDEO INFO CONCERT:
HAVASI Concert Show

Angela Gheorghiu a primit Discul de Aur pentru albumul "O, ce veste minunată!"

Celebra soprană Angela Gheorghiu a primit din partea casei sale de discuri, MediaPro Music, Discul de Aur pentru vânzările primului său album de colinde românești, "O, ce veste minunată!", lansat în urmă cu o lună.

Angela Gheorghiu

La doar trei săptămâni de la lansare, albumul "O, ce veste minunată!" a fost elogiat de cea mai prestigioasă revistă de muzică clasică din lume, "Gramophone".

Audiția acestor colinde, în interpretarea Angelei Gheorghiu, este o experiență uimitoare. Soprana își pune amprenta asupra acestor colinde vibrante și deseori emoționante prin intermediul unui timbru unic, născut din identificarea sa interioară și familiaritatea cu acest gen de muzică, parte din moștenirea sa culturală, se arată în cronica din "Gramophone".

Noul material discografic, realizat cu sprijinul Radio România și al Centrului Cultural Casa Artelor, conține 16 dintre cele mai îndrăgite colinde tradiționale românești, printre care "Bună dimineața la Moș Ajun", "Florile dalbe (Astăzi s-a născut Hristos)" sau "Colindița".

Am înregistrat acest album de colinde pentru a readuce în suflet acea bucurie simplă, dar înălțătoare, a Crăciunului petrecut alături de cei mai dragi oameni. Sunt fericită și emoționată să pot oferi publicului primul CD cu colinde românești de referință, cu aranjamente gândite pentru spiritul și vocea mea. Este un vis împlinit pentru mine, pentru că este un proiect de suflet, primul realizat prin intermediul fundației pe care am înființat-o și care-mi poartă numele, Fundația Angela Gheorghiu. Le mulțumesc tuturor prietenilor care m-au sprijinit pentru a vă putea oferi ce este mai de preț în muzica românească tradițională de Crăciun. Vă urez să aveți parte de Sărbători cu mare bucurie și pace sufletească!, a spus Angela Gheorghiu.

Piesele au fost înregistrate în luna septembrie 2013 la Sala Radio, alături de Orchestra Naționala Radio, dirijor Tiberiu Soare, Corul Național de Cameră Madrigal, dirijor Voicu Popescu și Corul Accoustic, dirijor Daniel Jinga. Producătorul general al acestui material discografic este Oltea Serban Parau, iar producătorul executiv, Alice Barb. Albumul este disponibil în toate magazinele de specialitate din țară și în hypermarketuri, la raionul de muzică. Până acum, Angela Gheorghiu a extras de pe disc colindele "La Vitleem colo-n jos" și "Cântec de Crăciun (Din an în an)"

Angela Gheorghiu - "La Vitleem colo-n jos"

Citește mai multe despre Angela Gheorghiu
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Festivalul Peninsula 2014 revine la Târgu Mureș

După o ediție desfășurata la Cluj-Napoca (18 - 21 iulie 2013 în Valea Gârbăului) festivalul Peninsula revine "acasă". Ediția de...

Închide