Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Alicia Keys și John Legend, tribut în memoria lui Nelson Mandela - VIDEO

Alicia Keys și John Legend i-au dedicat lui Nelson Mandela un moment muzical. Cei doi artiști au interpretat în duet un cover al piesei "Redemption" de la Bob Marley. Urmărește prestația în articol.

Publicat

pe

Alicia Keys și John Legend, duet tribut în memoria lui Nelson Mandela
Alicia Keys și John Legend, duet tribut în memoria lui Nelson Mandela

Alicia Keys și John Legend s-au alăturat artiștilor care i-au adus un tribut lui Nelson Mandela. Aflată în Australia, în turneul de promovare a ultimului album, artista r&b i-a dedicat o piesă fostului lider al Africii de Sud. Alicia a fost acompaniată pe scenă de John Legend, cei doi interpretând în duet piesa "Redemption" de la Bob Marley.

"Am vrut să facem ceva special în memoria marelui Nelson Mandela, de care mă simt mișcată în foarte multe feluri. Ce viață incredibilă a avut și ce inspirație a fost pentru noi toți! Îl vom păstra în suflet mereu", a declarat Alicia Keys.

Nelson Mandela s-a stins din viață la 95 de ani, pe 5 decembrie 2013. Acțiunile sale au schimbat lumea, devenind una dintre cele mai apreciate personalități din istorie.

În 1994, Nelson Mandela devenea primul președinte de culoare, după o luptă dură cu regimul din Africa de Sud. Acesta a petrecut 27 de ani în detenție, ca prizonier politic, în perioada 1964-1990, iar din spatele gratiilor a devenit un simbol pentru poporul său. Cu toate că a fost persecutat, Mandela a învățat să-și înțeleagă adversarii, să-i ierte (prin intermediul poeziei) și chiar să lucreze cu ei. Toate aceste lucruri i-au adus în 1993 Premiul Nobel pentru Pace. Activitatea sa politică s-a încheiat în 1999, iar din 2010 nu a mai avut nici o apariție publică.

Mulți artiști și-au exprimat regretul față de moartea lui Nelson Mandela și i-au adus un omagiu pe rețelele de socializare. Nume precum QueenGN'RDave Mustaine, SlashTom Morello sau Tommy Lee au publicat citate ale lui Mandela, fotografii cu acesta sau pur și simplu au scris R.IP. pe Facebook și Twitter. Detalii într-un articol anterior.

Alicia Keys și John Legend, tribut în memoria lui Nelson Mandela - VIDEO

Trending