Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Jazz in the Park 2020
Poster Summer Well 2021INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Il Volo
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020

Concurenții Deliei la prima gală live X Factor 2013: Dumitru Botnaru este eliminat

Concurenții Deliei (Dumitru Botnaru, Oana Muntean, Florin Ristei, Alex Mațaev și Paolo Lagana) au fost primii care au cântat la gala X Factor din 24 noiembrie. După votul publicului, Oana și Dumitru au intrat la duel, iar Delia a decis eliminarea concurentului din Republica Moldova.
Florin Ristei, primul salvat de public la gala X Factor din 24 noiembrie

Florin Ristei, primul salvat de public la gala X Factor din 24 noiembrie

Galele X Factor au început fastuos cu un medley live interpretat de concurenții calificați, intrarea juraților - Cheloo, Delia și Dan Bittman - fiind pusă în scenă pe tema din Superman. Cum era și firesc din considerente de audiență, primii care au intrat în concurs au fost participanții cu vârste de peste 20 de ani. Astfel, echipa Deliei a fost prima care a intrat în luptă: Dumitru Botnaru, Oana Muntean, Florin Ristei, Alex Mațaev și Paolo Lagana. Cei 5 au cântat live, iar publicul de acasă a votat prin SMS într-un interval de 15 minute, fără limită în privința numărului de mesaje. Ultimii doi clasați au intrat la duel, pierzătorul decis de jurat părăsind concursul X Factor. Pauza de votare a fost animată de un live Paraziții - "Din colțul blocului", Cheloo fiind însoțit pe scenă de Ombladon și FreakaDadisk.

Concurenții din echipa Deliei în prima gală live X Factor

Dumitru Botnaru, unul dintre concurenți moldoveni din echipa Deliei a pornit concursul. Sigur pe el, galant, Dumitru l-a trădat pe David Bisbal scurtându-și și vopsindu-și părul. El a urmat vocal un alt latino lover. A cântat melodia lui Ricky Martin,  "Livin' La Vida Loca". "Dezmăț, depravare!" a exclamat Dan Bittman văzând concurentul terminând live-ul fără toate hainele pe el.

Urmărește interpretarea lui Dumitru Botnaru - Livin' La Vida Loca

Oana Muntean l-a urmat pe Dumitru. Venind fără 20 de kg, cântăreața de karaoke și-a păstrat însă atitudinea plină de optimism, ce o poate duce până în finală. Pe acest traseu, ea a cântat piesa "Unfaithful" (Rihanna). A fost pe placul lui Bittman, în ciuda coafurii sale roz. "A fost un moment puternic, a fost o piesă grea", i-a spus mentorul ei, Delia.

Urmărește interpretarea Oanei Muntean - Unfaithful

Florin Ristei a fost cel de-al treilea om "aruncat" în jocul muzical de către Delia. Experiența sa muzicală l-a plasat ca favorit în departajarea față de contracandidații anteriori. Nu este vorba de vină Dana sau perioada când era un copil-vedetă. Florin muncește constant în studio și sala de repetiții, concertează aproape săptămânal prin cluburile bucureștene, străduindu-se să crească notorietatea formației FreeStay (un joc de cuvinte ce reprezintă  fonetic numele său, F.Ristei). A intrat în competiția pentru voturile publicului cu piesa lui Bruno Mars - "Locked Out Of Heaven" și a fost acompaniat de o trupă de balet. "Chiar îți place să cânți, îți place pe scenă", a observat Cheloo, apreciindu-i controlul vocal, demonstrat în interpretarea live. "Ești acolo unde trebuie, când trebuie...", a completat Delia.

Urmărește interpretarea lui Florin Ristei - Locked Out Of Heaven

Alex Mațaev este cunoscut ca rockerul moldovean de la X Factor după interpretarea coverului Aerosmith la audiții: "I Don’t Wanna Miss a Thing". Cu aceeași piesă, Mațaev a câștigat în 2012 concursul de talente Fabrica de Staruri 3 din Moldova. La începutul anului, Alex Mațaev a participat în Moldova la Selecția Națională pentru Eurovision 2013. A cântat în duet cu Valeria Pașa piesa “Show Me your Feelings”. Își dorește să colaboreze cu cântăreți precum Bruno Mars, Travis McCoy, James Morrison, DJ Shved, Nicu Alifantis sau Natalie Toma. Concurentul din orașul Bălți de peste Prut nu doar cântă, ci și compune piese pentru el și alți artiști. Cea mai nouă compoziție de-a sa se numește "Ciornoe Beloe". În 2009, Alex a a cântat rock în trupa rusească “Rain Catchers”, apoi a plecat la Kiev pentru a dobândi faima mult dorită. În această toamnă a revenit la Chișinău. În mod ciudat, Alex nu interpretat o piesă rock la galele X Factor, ci a venit cu o interpretare cu amprentă personală a hitului "Impossible" (James Arthur / Shontelle). "Ai cântat foarte bine, bravo!" i-a spus Bittman cu accent.

Urmărește interpretarea lui Alex Mațaev - Impossible

Paolo Lagana, italianul venit în România din Padova, a fost ultimul concurent din echipa Deliei. La audiții, Paolo a trecut mai departe cu interpretarea piesei "Mad World" (Pietro Lombardi). La gale, Paolo s-a bucurat de o susținere specială, sora lui venind pentru prima dată la București pentru a-i fi alături. Paolo Lagana a cântat live o piesă din repertoriul Lady GaGa - "Paparazzi". Interpretarea lui a fost însoțită de un costum pe măsura cântăreței.

Urmărește interpretarea lui Paolo Lagana - Paparazzi

Ordinea în care au fost salvați concurenții Deliei

  1. Florin Ristei
  2. Alex Mațaev
  3. Paolo Lagana

Oana Munteanu și Dumitru Botnaru au intrat la duel, alegerea aparținându-i Deliei.  Cei doi au cântat încă o serie de piese, iar Delia a decis să continue concursul alături de Oana Muntean. Dumitru Botnaru a părăsit gala X Factor. Fii la curent cu evoluția concursului X Factor urmărind știrile InfoMusic.ro.

Citește mai multe despre Alex MațaevChelooDan BittmanDelia MatacheFlorin Ristei
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Florin Ilinca, du hast für live la Vocea României - VIDEO

Rockerul Florin Ilinca a câștigat duelul cu Andrada Ghiorma, fiind concurentul ales de Horia Brenciu pentru live-urile din 1 decembrie....

Închide