Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2019
Ester Peony, interviu InfoMusic 2019Ester Peony, despre reacțiile fanilor Eurovision: "Că le place, că nu le place, eu îi iubesc" INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2019
INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Summer Well 2019
INFO CONCERT:
Forever Young Festival 2019

Vocea României S3E7: A început etapa confruntărilor

După 6 show-uri în care antrenorii și-au format echipele în etapa audițiilor pe nevăzute, Vocea României - Sezonul 2013 a continuat pe 9 noiembrie cu primele dueluri. În seara ce a dat startul etapei confruntărilor câte 6 concurenți din echipele Smiley și Moga și câte 4 din echipele Loredana și Brenciu au avut ocazia de a demonstra că merită să avanseze în concurs. Află cine a reușit să impresioneze juriul și cine a fost eliminat.

Vocea României - Elena Șălaru VS. George Secioreanu

Vocea României a ajuns la etapa confruntărilor. Începând din această seară, cele patru echipe alcătuite din câte paisprezece concurenți vor trece printr-un nou proces de selecție, la finalul căruia o parte dintre cei aflați în concurs vor fi eliminați. În urma duetelor stabilite de antrenori între membrii propriei echipe, cei mai buni concurenți merg mai departe, decizia aparținându-le celor din juriu.

Etapa confruntărilor de la Vocea României - Sezonul 2013 a venit și cu o schimbare de reguli. După fiecare duet, concurentul care nu a fost ales de către propriul antrenor a putut fi "furat" de către ceilalți antrenori și adăugat oricărei alte echipe prin apăsarea butonului verde. Respectând noua regulă, Moga, Brenciu, Loredana și Smiley au putut acorda o șansă în plus concurenților care au pierdut la duel, salvându-i de la eliminare. Furturile au fost, însă, atent calculate, un antrenor având dreptul de a lua doar doi concurenți din echipele colegilor.

Fiecare antrenor a fost ajutat de câte un co-antrenor. Astfel, Smiley l-a avut alături pe Șerban Cazan, Marius Moga pe Randi, Horia Brenciu a făcut echipă cu Monica Anghel, iar Loredana l-a cooptat pe Cornel Ilie, solistul trupei Vunk.

Dueluri echipa Smiley:

Smiley și Șerban Cazan

Smiley și Șerban Cazan

Seara a debutat cu duetul lui "big bad boy cu big bad mama", respectiv Gabi Burduja versus Claudia Iuga. Deși nu și-ar fi dorit să pice cu Claudia, Gabi a trebuit să facă față provocării și să interpreteze alături de colega sa "When You're Gone" din repertoriul lui Bryan Adams. Duelul a fost unul echilibrat per ansamblu, însă tracul lui Gabi a înclinat balanța în favoarea Claudiei, care a fost aleasă de către Smiley pentru a avansa în următoarea etapă.

Iolanda Moldoveanu versus Gabi Onilă sau tinerețe versus experiență, acesta a fost cel de-al doilea duel din echipa lui Smiley. Deși piesa interpretată în duet ("Another Day in Paradise") a fost scrisă pentru o voce masculină, Iolanda a reușit să adapteze linia melodică timbrului ei și să iasă în evidență. Gabi Onilă a fost copleșit de emoții, fiind criticat cu replici dure de către Monica Anghel, care i-a reproșat faptul că nu a transmis bucuria de a cânta. În final Smiley a ales-o pe Iolanda Moldoveanu, Gabi Onilă fiind eliminat.

George Secioreanu a fost încântat de alegerea lui Smiley pentru perechea sa la duet, Elena Șălaru. Cei doi au interpretat piesa "Creep" de la Radiohead, ambii având probleme în zona acutelor. Conform antrenorilor, vocea Elenei a transmis mai multă emoție, dar Smiley l-a preferat pe George. Pentru Elena Șălaru s-au duelat apoi Brenciu și Moga, fiecare adresându-i celuilalt replici tăioase. Horia Brenciu a fost taxat pentru faptul că Julie Mayaya, deși a câștigat sezonul trecut, nu are nicio piesă pe radio. În urma lipsei de răspuns a lui Brenciu la acuzațiile lui Moga, Elena Șălaru a optat pentru echipa tânărului  producător, exclamând "Voi alege antrenorul care nu va sta pe loc atunci când voi sta sus pe toc".

Dueluri echipa Brenciu:

Horia Brenciu și Monica Anghel

Horia Brenciu și Monica Anghel

Diana Arvinte și Gabriel Kisczuk s-au duelat pe ritmuri BZN, chiar dacă stilul amândurora s-ar fi pliat mai curând pe un pop-rock. Contrar gusturilor sale muzicale, răgușeala din vocea lui Gabriel s-a potrivit neașteptat de bine pe linia melodică a piesei "Dance, dace". Duetul i-a adus lui Brenciu complimente din partea lui Randi, acesta observând teatralitatea adăugată interpretării datorată sesiunilor de repetiții. Monica Anghel a punctat fără rezerve faptul că ambii concurenți au falsat, ceilalți membri ai juriului ferindu-se să dea un feedback negativ. Deși colegii din juriu l-au preferat pe Gabriel, susținând că acesta s-a evidențiat pe parcursul prestației, Horia a decis ca Diana Arvinte să meargă mai departe. Duelul a marcat și primul furt al serii, Gabriel Kisczuk fiind salvat de Marius Moga.

Mihai Chițu și Ruxandra Măcărescu au avut o temă specială din partea lui Horia Brenciu - dans lasciv. Pe fundal s-a auzit "Kids", piesa interpretată în duet de Robbie Williams și Kylie Minogue. "De-abia aștept să treacă cele mai grele 2 minute din viața mea", a declarat Ruxandra Măcărescu înainte de a începe duelul, pe scenă demostrând exact contrariul, fiind extrem de dezinvoltă și senzuală, spre deliciul antrenorului său. "Merg mai departe cu acel concurent care îmi va oferi șansa de a mă apropia de Vocea României", a exclamat Brenciu la finalul piesei, alegându-l pe Mihai Chițu.

Dueluri echipa Moga:

Marius Moga și Randi

Marius Moga și Randi

"The World Is Not Enough", au interpretat Jovana Milovanovic si Madalina Omania, piesa trupei Garbage nefiind apreciată de către ceilalți antrenori, motivul fiind faptul că stilul nu li s-a potrivit celor două. Duelul a scos în evidență stilul teatral al Mădălinei și dezorientarea Jovanei. Randi ar fi vrut mai multă senzualitate, în rest declarându-se mulțumit de prestație. Deși "ușor pierdută în spațiu", Jovana a fost în opinia lui Moga mai naturală decât Mădălina, alegând-o pe aceasta să meargă mai departe.

Angelo Simonică și Elis Opriș s-au lăsat purtați în timp pe ritmurile piesei "Papa Was a Rolling Stone" de la The Temptations. "Nu cred că li s-a potrivit această piesă lor", a apreciat Brenciu, criticile fiind completate de Monica Anghel, care i-a muștruluit pentru faptul că "au țipat aproape toată piesa". În competiție va înainta Angelo Simonică, dintre cei doi el fiind cel care a reușit să stăpânescă funk-ul mai bine.

Ultimul duet al serii a fost cel al Danei Torob și al lui Bogdan Olaru. Îngrijorată de faptul că ar putea dezamăgi, Dana a declarat înainte de duel că speră din tot sufletul să treacă mai departe, deși la audițiile de anul trecut nu a reușit să întoarcă niciun scaun. "If You Don't Know Me By Now" de la Simply Red a fost o piesă ce le-a permis să-și pună în valoare vocile și să transmită emoție. Conform lui Smiley, Dana a fost mai implicată, dar Bogdan a cântat mai corect și a fost mai echilibrat. Marius Moga a ales-o pe Dana Torob, iar Smiley l-a furat pe Bogdan Olaru.

Dueluri echipa Loredana:

Loredana și Cornel Ilie

Loredana și Cornel Ilie

Duetul lui Romeo Zaharia cu Aurel Niamțu a fost apreciat de către cei din juriu pentru naturalețea interpretării. "Nu m-am gândit la despărțire" din repertoriul lui Dan Spătaru a fost o alegere de piesă inspirată pentru cei doi, Loredana fiind lăudată de colegi pentru intenția sa de a promova valorile muzicii românești. În etapa următoare va merge Aurel Niamțu, în urma acestei decizii Romeo Zaharia considerându-se nedreptățit.

Alina Dorobanțu și Mihai Băjinaru au interpretat în duet piesa "Nobody Wants to Be Lonely". Cele mai multe critici au venit din partea lui Brenciu și a Monicăi. "Ați început nesiguri și așa ați continuat toată piesa", a spus Monica Anghel, deși ceilalți jurați au avut păreri diferite. În opinia lui Marius Moga, cei doi au cântat bine, comparațiile cu Christina Aguilera și Ricky Martin neavându-și locul. Loredana a preferat-o pe Alina Dorobanțu, aceasta urmând să înainteze în concurs.

 Duelurile din prima seară a confruntărilor: câștigători, eliminați, concurenți furați

 • Smiley:
  • Gabi Burduja VS. Claudia Iuga:  - câștigătoare Claudia Iuga
  • Iolanda Moldoveanu VS. Gabi Onilă - câștigătoare Iolanda Moldoveanu
  • George Secioreanu VS. Elena Șelaru - câștigător George Secioreanu
 • Horia Brenciu:
  • Diana Arvinte VS. Gabriel Kisczuk - câștigătoare Diana Arvinte
  • Mihai Chițu VS. Ruxandra Măcărescu - câștigător Mihai Chițu
 • Marius Moga:
  • Jovana Milovanovic VS. Madalina Omania - câștigătoare Jovana Milovanovic
  • Angelo Simonică VS. Elis Opriș - câștigător Angelo Simonică
  • Dana Torob VS. Bogdan Olaru - câștigătoare Dana Torob
 • Loredana:
  • Romeo Zaharia VS. Aurel Neamțu - câștigător Aurel Niamțu
  • Mihai Băjinaru VS. Alina Dorobanțu - câștigătoare Alina Dorobanțu
 • Concurenți furați (salvați):
  • Gabriel Kisczuk - salvat de Marius Moga
  • Elena Șălaru - salvată de Marius Moga
  • Bogdan Olaru - salvat de Smiley

Citește mai multe despre Horia BrenciuLoredana GrozaMarius MogaSmiley
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
The National apare pe coloana sonoră a filmului "The Hunger Games: Catching Fire" - AUDIO

Trupa The National revine cu o nouă melodie intitulată "Lean". Această creaţie este parte din coloana sonoră a filmului "The...

Închide