Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Southern, "sudiștii" care indică nordul blues-ului acustic - VIDEO

Nu știm încotro se îndreaptă atenția industriei muzicale momentan (probabil către Miley Cyrus), însă cu siguranță Southern indică nordul, ghidându-ne prin heleșteul fuziunilor de stiluri muzicale către un altfel de blues. Frate și soră, cei doi "sudiști" ce-și semnează compozițiile cu numele de familie sunt în opinia multora membrii celei mai promițătoare noi trupe din Irlanda.

Publicat

pe

Southern
Southern │ FOTO: www.facebook.com

Cu gândul la The Rolling Stones, Beck, Fleetwood Mac, White Strypes și LA's, Thom Southern (voce, chitară) și Lucy Southern (voce, chitară) au pus bazele unei trupe a cărei sound atinge noi frontiere. În blues-ul acustic pe care îl compun se resimte influența stilistică a formațiilor pe care le ascultă, însă cei doi frați au cu siguranță și ceva al lor. Ar putea fi vorba despre o caracteristică comună a trupelor care cântă în familie (Haim, The Corrs, The Jackson 5, Bee Gees), Southern reușind să creeze un sound extrem de compact. Vocile celor doi compun o pereche de tonalități și timbre complementare, acestea fiind completate de un instrumental gândit și perfecționat în detaliu, cu multă pasiune și dedicare.

Thom Southern a început să cânte pe la 17 ani, câștigând premiul Belfast Busker of the Year la un festival ce are loc anual în Irlanda. După această competiție Thom și sora sa, Lucy, au plecat în LA, unde au înregistrat un videoclip la cererea companiei Apogee Digital. Următoarea destinație a fost Paris, aici fiind invitați la o ședință foto de către fotograful francez Phillipe Mazzoni, cunoscut în cercul celor cu statut. Nu știm în ce măsură i-a ajutat acest photo shoot în promovarea muzicii lor, însă aerul boem cu care s-au întors în Liverpool pare să se simtă în noile lor compoziții.

Southern - "Just Think About It"

"Just Think About It" este o piesă dezvăluită la sfârșitul anului trecut și care a marcat o schimbare de stil, sound-ul aluncând de la folk spre un blues ceva mai elaborat.

""Just Think About It" este o piesă la care am lucrat personal. Pentru partea de chitară am lucrat cam doi ani. Linia melodică a piesei a plutit în gândurile mele o vreme îndelungată. Am început cu adevărat să lucrăm la ea în urmă cu două sau trei luni. (...) În ultima perioadă sound-ul nostru a suferit schimbări, căpătând o nuanță mai pronunțată de blues. Cred că momentan stilul nostru se încadrează în stilul blues acustic alternativ", a declarat Thom într-un interviu acordat în 2012.

Momentan Southern are pe piață un singur EP, ce poartă numele formației. Acesta include single-urile "World Don’t Shine", "Shout It", "Just Think About It" și "Cool Kid". Materialul a fost lansat anul acesta, în octombrie, fiind disponibil pe iTunes la prețul de 2.99 dolari.

Gerry Anderson, gazdă a BBC Radio Ulster, crede că cei doi frați sunt cei mai buni compozitori ai noii generații de muzicieni din Irlanda. O descriere generoasă ce ne face să credem că vom auzi de Southern și în anii ce vor urma.

Southern - "World Don't Shine"

Trending